Mundobasket 2014 - Ούκιτς και Φαγιέ στο gazzetta.gr (vids)

Αντώνης Καλκαβούρας
Mundobasket 2014 - Ούκιτς και Φαγιέ στο gazzetta.gr (vids)

bet365

Ο επί δύο χρόνια παίκτης του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτςμιλάει στο gazzetta.gr για την κόντρα Ελλάδας-Κροατίας και ο Σενεγαλέζος φόργουρντ του Ρεθύμνου, Μαχάμαντ Φαγιέ δηλώνει ότι η ήττα από την Ελλάδα, βοήθησε τη Σενεγάλη.

Η συνέντευξη Τύπου του αγώνα Κροατίας-Σενεγάλης είχε μόλις τελειώσει και ο 29χρονος νεοαποκτηθείς point-guard της Τσενετβίτα, προχωρούσε σκεπτικός προς τα αποδυτήρια... Ίσως ακόμη να σκεφτόταν τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας του, που ενοχλημένος από την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του απέναντι στη Σενεγάλη, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι θα προτιμούσε να μην έχει γεννηθεί στα Βαλκάνια!

Ο λόγος για τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, που λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει στο gazzetta.gr για την απρόσμενη ήττα από την Σενεγάλη και την μεγάλη μάχη με την Ελλάδα, που εν πολλοίς θα κρίνει τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. «Τίποτε δεν πήγε καλά κόντρα στη Σενεγάλη. Δεν παίξαμε καθόλου καλά από την αρχή και επιτρέψαμε σε μία πολύ αθλητική ομάδα να μπει στο παιχνίδι. Έχουν παίκτες με ψηλά και δυνατά κορμιά, οι οποίοι μας δημιούργησαν πολλά αμυντικά προβλήματα», σχολίασε ο “ντράμερ” και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες του κόσμου και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά! Ακόμη και με χώρες,που στα χαρτιά, θεωρούνται υποδεέστερεςαπό τις ευρωπαϊκές...».

«Το καλύτερό μας παιχνίδι, για να σας κερδίσουμε!»

Μοιραία, η κουβένται επικεντρώνεται και στο αυριανό παιχνίδι της Εθνικής μας με την Κροατία, που ίσως είναι το πιο αμφίρροπο του ομίλου. «Η Ελλάδα πάντα έχει σπουδαία ομάδα, κάθε ματς εναντίον της είναι δύσκολο και σίγουρα πρέπει να παίξουμε το καλύτερό μας παιχνίδι για να την νικήσουμε. Πέρυσι και πριν από έναν μήνα, σας κερδίσαμε αλλά το αυριανό ματς, θα είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.»,κατέληξε ο Ούκιτς.

Το ελληνικό πρωτάθλημα τον έκανε καλύτερο!

Παραδίπλα, βρισκόταν ένας Αφρικανός “δικός μας άνθρωπος”, που φέτος θα παίξει για 3η συνεχόμενη σεζόν στην Α1 Κατηγορία και θα φορέσει τη φανέλα του Ρεθύμνου (πέρυσι έπαιξε στον Πανελευσινιακο και πρόπερσι στον Ίκαρο). Όταν κάποια στιγμή, ο Μουχάμαντ Φαγιέ, σταμάτησε να βγάζει φωτογραφίες και να υπογράφει αυτόγραφα στους συμπατριώτες του, βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο μαζί του.

«Δεν προκριθήκαμε ακόμη!»

«Ο στόχος που είχαμε θέσει σαν ομάδα, ήταν να προσπαθήσουμε να πάμε στην 2η φάση και να μπούμε στους “16”. Κάναμε δύο πολύ σημαντικές νίκες, αλλά ακόμη δεν έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση μας. Οπότε κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η βαριά ήττα από την Ελλάδα, μας παραδειγμάτισε και μας έκανε να συγκεντρωθούμε στην άμυνα. Εγώ προσωπικά, ήμουν πολύ κακός σ’ αυτό το παιχνίδι και στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί θα αγωνιστώ για 3η σερί χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ήθελα να δείξω ότι έχω βελτιωθεί σαν παίκτης. Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβιώσει κανείς σε μία λίγκα σαν την ελληνική Α1 Κατηγορία!», σχολίασε ο 29χρονος πάουερ-φόργουορντ, που σε λίγο καιρό θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

 

Τελευταία Νέα