Μπαρτζώκας: «Προσθέσαμε τρεις έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες» (vid)

Μπαρτζώκας: «Προσθέσαμε τρεις έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτζώκας: «Προσθέσαμε τρεις έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε το σκεπτικό του για το νέο Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας. Η κάμερα του gazzetta.gr ήταν εκεί.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του περσινού κορμού του και απέκτησε τους Ολιβερ Λαφαγιέτ, Τρέμελ Ντάρντεν και Οθέλο Χάντερ, ώστε να για γίνει πιο ποιοτικό το ρόστερ του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day των Πειραιωτών μίλησε για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του, αλλά και για το Mundobasket 2014.

Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε πως, «Καταρχήν θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά. Πέρσι και μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα με 7-8 μεταγραφές. Φέτος είναι πιο εύκολο το έργο μας. Κάναμε τρεις μεταγραφές παικτών που έχουν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο και τον Μουράτο, ο οποίος είναι για το μέλλον. Θέλω να έχουμε υγεία και να δουλέψουμε καλά. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί το ρόστερ μας είναι καλό και από εκεί και πέρα να έχουμε και λίγη τύχη για να κατακτήσουμε και τίτλους», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την διάρκεια της ανοιχτής προπόνησης του Ολυμπιακού, ενώ για τις διαφορές της ομάδας του σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, είπε πως στον Πειραιά ήθελαν να «προσθέσουμε λίγο περισσότερη ποιότητα. Ολα τα άλλα ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύει όπως θέλει. Θέλαμε να έχουν περισσότερη εμπειρία, γιατί έχουμε πολύ νεανική ομάδα και αυτό κάναμε. Πήραμε παίκτες με εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι τρεις πολύ ποιοτικοί παίκτες και έχουν χαρακτήρα για τα δύσκολα».

Οσον αφορά για την «αιώνια» κόντρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε: «Τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού παρουσιάζουν πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα πάντα παίζει ρόλο. Η μόνη διαφοροποίηση που θα κάνουμε στην προετοιμασία μας είναι πως στο τουρνουά του Ρεθύμνου θα παίξουμε δύο και όχι τρία ματς, γιατί παίζουμε Τετάρτη. Είναι μια περίοδος που πρέπει να χτίσεις τον χαρακτήρα της ομάδας για όλο τον χρόνο και όχι μόνο για ένα ματς. Την τελευταία εβδομάδα θα επικεντρωθούμε σε εκείνο το παιχνίδι».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και για την Εθνική Ελλάδας: «Εχει καλά στοιχεία και ομαδικό χαρακτήρα. Δεν έχει σημασία που οι τρεις νίκες που έκανε ήταν με ομάδες όχι υψηλού επιπέδου. Πέραν της Ισπανίας και των ΗΠΑ όλες οι ομάδες έχουν τύχη για την 3η θέση. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να μπούμε στην τετράδα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα