Μαρκόπουλος: «Να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα» (pics)

Μαρκόπουλος: «Να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα» (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Μαρκόπουλος: «Να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα» (pics)

bet365

Ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι, μίλησε για τις αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, την κλήρωση του κυπέλλου και τον κόσμο.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε κατά στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την απογευματινή προπόνηση: «Ξεκινάμε την προσπάθειά μας και αυτό που θέλουμε και φέτος είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, μία ομάδα η οποία θα μάχεται μέσα στο γήπεδο και σε κάθε παιχνίδι να παλεύει και να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Σαν ΠΑΟΚ πάντα θες να πετύχεις, πάντα θες να είσαι ψηλά.

Ελπίζουμε ότι οι παίκτες που πήραμε θα καταφέρουμε να μπουν γρήγορα στο πνεύμα του ΠΑΟΚ, αφού ξέρουν πως παίζει η ομάδα, μιας και αγωνίζονταν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το στυλ μας δεν ξέρω ποιο ακριβώς θα είναι. Ανάλογα με την ικανότητα των παικτών. Αν μπορούμε να τρέξουμε, θα το κάνουμε, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αυτό θα κάνουμε. Θα τα δούμε όλα».

Για τις διαφορές στο φετινό ρόστερ: «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω πως θα είναι οι Αμερικάνοι μας. Κάθε ομάδα έχει το δικό της προφίλ μέσα στο γήπεδο. Όλα θα τα δείξει ο χρόνος κι εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Στην κλήρωση του Κυπέλλου: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Όλες οι ομάδες δεν θα ξέρουν τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν, γιατί θα είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν. Όποια ομάδα ανταποκριθεί καλύτερα στις εντολές του προπονητή και τις βγάλει στο γήπεδο θα κερδίσει».

Για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας: «Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον περσινό κορμό και να προσθέσουμε έναν-δύο παίκτες. Δεν το κάναμε, αλλά πήραμε καλούς παίκτες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα».

Αυτήν τη στιγμή ναι ολοκληρώθηκε το ρόστερ. Αν αλλάξει κάτι στον οικονομικό τομέα, εάν υπάρξει κάποια σημαντική διαφοροποίηση στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας μπορεί και να γίνει κάτι, αλλά τώρα είμαστε έτσι ακριβώς».

Στην κίνηση των διαρκείας που είναι αυξημένη: «Αυτό δείχνει ότι οι οπαδοί μας βλέπουν την δουλειά που κάνουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό και εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ».

Τέλος, για την αποχώρηση του Χάρη Μαρκόπουλου που πήγε στον Κόροιβο και στο νέο του συμβόλαιο: «Εντάξει ο Χάρης είναι πλέον πρώτος προπονητής και ακολουθεί άλλον δρόμο. Κάποια στιγμή θα είμαστε και αντίπαλοι. Θα δούμε… Άλλες συμφωνίες κρατάνε πέντε μέρες, άλλες πέντε μήνες. Μακάρι να είμαστε όλοι γεροί, μακάρι ο ΠΑΟΚ να παίζει καλό μπάσκετ. Μακάρι να ανέβει κι άλλο το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο».

Δέδας: «Παίζοντας καλό μπάσκετ ο κόσμος θα έρθει να μας δει!»

Ο Γιώργος Δέδας θα βρίσκεται για τέταρτη χρονιά στην ομάδα: «Είναι μία διαδικασία που όλοι μας την γνωρίζουμε αρκετά καλά. Θέλουμε να την περάσουμε αντιμετωπίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς. Είναι μια διαδικασία που έχουμε συνηθίσει, αλλά πρέπει πάντα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι».

Για τις προσθήκες των νέων παικτών, ανέφερε: «Τα τρία παιδιά που έπαιζαν στον Πανιώνιο τα γνωρίζουμε καλά και θα τους βοηθήσει πολύ το γεγονός ότι αγωνίζονταν και πέρσι στην Ελλάδα. Έτσι θα προσαρμοστούν πιο γρήγορα. Ο Αμερικάνος που ήρθε είναι πλέι μέικερ και ρούκι και χρειάζεται χρόνο. Έχω καλή διαίσθηση για την ομάδα, Θετική ενέργεια πάντα».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Πρώτα απ' όλα τους στόχους τους θέτει ο προπονητής και η διοίκηση. Εγώ θέλω να ξανακάνουμε μία γενιά καινούργιων ΠΑΟΚτσήδων! Η ομάδα είχε επιτυχίες την δεκαετία του '90 και ανάγκασε έτσι τον κόσμο να αγαπήσει τον ΠΑΟΚ και το μπάσκετ. Αυτό θέλω να κάνουμε και εμείς».

Την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: «Νομίζω ότι είναι καλό που ο κόσμος έρχεται και παίρνει διαρκείας. Ποιος μπορεί να είναι ο στόχος; Εγώ θέλω να έχουμε 8000 διαρκείας! Η κίνηση είναι πιο αυξημένη από πέρυσι και αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι. Έχουμε ακόμη δρόμο, περίπου οκτώ εβδομάδες από την έναρξη του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Παίζοντας καλό μπάσκετ ο κόσμος θα έρθει να μας δει. Αυτός είναι ο στόχος, γιατί η κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα είναι κάτι ουτοπικό. Αν καταφέρουμε σε μία πενταετία να έχουμε για παράδειγμα 5.000 διαρκείας, αυτό θα είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για την φετινή ομάδα: «Η ομάδα είναι καλή. Εμείς απλά θέλουμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ από πέρσι και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δει την ομάδα. Φέτος θα έχουμε περισσότερους Αμερικάνους, και πιστεύω ότι το στυλ μας θα γίνει πιθανότατα πιο γρήγορο. Όλα είναι θέμα του προπονητή βεβαίως, αλλά από την φύση τους οι Αμερικανοί δίνουν έναν πιο γρήγορο στυλ στην ομάδα. Τα πάντα, όμως θα φανούν στο γήπεδο».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου και το Eurocup: «Γνωρίζοντας ότι πέρσι ομάδες με τέσσερις νίκες προκρίθηκαν κι εμείς με 5 δεν τα καταφέραμε σίγουρα μας πείραξε. Φέτος ίσως είναι πιο εύκολα τα πράγματα που προκρίνονται 4 από κάθε όμιλο, αλλά από την άλλη θα είναι πιο δύσκολο το επίπεδο των ομάδων. Για το Κύπελλο σίγουρα τα νοκ άουτ ματς έχουν ιδιαιτερότητες. Να γίνουμε ομάδα πρώτα, γιατί μας λείπουν και τέσσερις παίκτες και σε έναν μήνα τα λέμε ξανά».

Τέλος, για την παρουσία νέων παικτών στην ομάδα: «Πρέπει να συμμετέχουν νέα παιδιά κι από το εφηβικό στην ομάδα. Τώρα βέβαια, υπάρχει και ο Αντώνης Κόνιαρης που έφυγε και πήγε στον Παναθηναϊκό, σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή. Για μένα είναι θετικό αυτό, είναι διαφήμιση για τον ΠΑΟΚ και το πρόγραμμά του. Κατά πόσο θα μπορέσουν να παίξουν στην Α1 και να πρωταγωνιστήσουν είναι ένα θέμα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα