Μία ομάδα χρειάζεται τους πιο χρήσιμους, όχι τους καλύτερους

Μία ομάδα χρειάζεται τους πιο χρήσιμους, όχι τους καλύτερους

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τους «διπλοθεσίτες» του Ολυμπιακού, του αρέσει η βελτιωμένη Εθνική Ελλάδας και αποδέχεται το Ice Bucket Challenge.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά μία ακόμη σεζόν με στόχο την παρουσία του (αρχικά) στο Final 4 της Μαδρίτης και φυσικά την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Η τρίτη χρονιά του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ένα ακόμη πιο γεμάτο ρόστερ στο οποίο υπάρχουν 15 παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να προσφέρουν ποιοτικό χρόνο συμμετοχής στο παρκέ (ειδικά στην Α1) και ακόμη δύο (Χριστοδούλου και Μουράτος) που θα έχουν τις ευκαιρίες τους αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Αν επικεντρωθεί κανείς στους 15 που είναι έτοιμοι θα δει πως άπαντες μπορούν να παίξουν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές θέσεις στο παρκέ. Στην επίθεση ίσως να υπάρχει η εξαίρεση του Πρίντεζη που μπορεί μόνο στο «4». Στην άμυνα -εκεί που πραγματικά ενδιαφέρει τους προπονητές- όλοι μπορούν να μαρκάρουν τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές θέσεις. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως μπορεί να συμβεί για 40 λεπτά, αλλά μόνο για 4-5 κατοχές μπάλας σε ένα ματς στο οποίο θα χρειαστεί.

Τέτοιου είδους αναλύσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την τακτική, θα γίνουν όμως όταν υπάρξει εικόνα στο παρκέ.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Φώτης Κατσικάρης πλέον συνεχίζει με 13 παίκτες και μένει ένα ακόμη «κόψιμο». Οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Γιάνκοβιτς θα είναι αυτός που θα αποχαιρετήσει. Ίσως να έχουν δίκιο από το πως μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο προπονητής στα φιλικά, αλλά ας περιμένουμε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο διασυρμός από τους Λιθουανούς έκανε μόνο καλό. Θεωρώ πως στην προετοιμασία είναι προτιμότερη μία ήττα με 20 πόντους η οποία θα αναδείξει έντονα τις αδυναμίες σου και θα «τρελάνει» την ψυχολογία σου, παρά μία ήττα σε νεκρό χρόνο η οποία πολύ εύκολα μπορεί να κουκουλώσει όλα τα κακώς κείμενα.

Η περιφέρειά μας είναι γεμάτη και μένει να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Νικ Καλάθης του οποίου η τιμωρία έληξε και θα παίξει στο φιλικό με την Τουρκία στο ΟΑΚΑ. Ο γκαρντ των Γκρίζλις έχει να αγωνιστεί από τις πρώτες μέρες του Απριλίου και δεν το λες και μικρό διάστημα. Πάντως σίγουρα τον θεωρώ βαρόμετρο της ομάδας, ειδικά αν παίξει καλά.

Τέλος θα πρέπει και οι φίλαθλοι να κατανοήσουν τι σημαίνει επιτυχία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Δε γίνεται να ζητάμε μετάλλιο. Η Ελλάδα θα έχει πετάξει από πάνω της την μπέρτα της αποτυχίας με την πρόκρισή της στην «οκτάδα». Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο θα είναι καλοδεχούμενο. Αν μείνει εκτός προημιτελικών τότε θα έχει αποτύχει.

ΥΓ: Η ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα παίξει στην Α1. Πρέπει να βρει αρκετά χρήματα μέχρι την Πέμπτη 21/08. Η Καβάλα ήδη έχει ειδοποιηθεί να είναι... απίκο.

ΥΓ 2: Σε μία Εθνική ομάδα δεν παίρνεις τους καλύτερους παίκτες, αλλά τους πιο χρήσιμους. Ο Μπόγρης είναι καλύτερος από τον Γλυνιαδάκη, αλλά για το ρόλο που τον θέλει ο Κατσικάρης (άμυνα, ξύλο και 2-3 φάουλ σε ένα τρίλεπτο) ο Ανδρέας είναι ιδανική περίπτωση.

ΥΓ 3: Το Ice Bucket Challenge είναι διασκέδαση, αλλά επίσης αναδεικνύει τη δύναμη των social media...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.