Κατσικάρης: «Να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας...»

Κατσικάρης: «Να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας...»

Gazzetta team
Κατσικάρης: «Να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας...»

bet365

Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε πως βασικός στόχος είναι η Εθνική να γίνει ομάδα και τόνισε πως μέσα από τη δουλειά μπορεί η Ελλάδα να πετύχει πράγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/08-14/09).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στον "Ελεύθερο Τύπο":

«Να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται κλισέ, αφού όλοι οι προπονητές αυτό ζητάνε αλλά το σημαντικό είναι να το πετύχεις. Εγώ πιστεύω στο εμείς και όχι στο εγώ και επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από την εθνική, γιατί μιλάμε για μία πολύ ξεχωριστή ομάδα, που αντιπροσωπεύει όλους μας. Έχουμε λοιπόν στην πλάτη μας μία μεγάλη ευθύνη να δώσουμε χαρά στον κόσμο και η μόνη περίπτωση για να πετύχουμε είναι να γίνουμε μία ομάδα πειθαρχημένη και με ταυτότητα. Με το γονίδιο που έχει ο Έλληνας αυτό που φαίνεται σήμερα αδύνατο, στην καρδιά τη δική μας μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα», υποστήριξε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής.

Για τους στόχους της Ελλάδας, τόνισε: «Για το Παγκόσμιο δουλεύουμε μέρα-μέρα αλλά σκεφτόμαστε μόνο την επόμενη. Αυτό ισχύει τόσο στην προετοιμασία όσο και όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Στη διάρκεια του τουρνουά είναι σημαντικό να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας είτε μετά από μία ήττα είτε και από νίκη, γιατί και τότε χρειάζεται ειδική διαχείριση. Εάν μπορέσουμε όλοι να μπούμε στην ίδια σκέψη, στην ίδια γραμμή, τότε νομίζω ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πετύχουμε πράγματα, που δεν θεωρούμε αδιανόητα αλλά θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μας».

Για το γεγονός ότι Έλληνες προπονητές κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, ο Φώτης Κατσικάρης σχολίασε: «Εδώ και αρκετά χρόνια έχει φανεί στην πράξη η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και του NBA στους Έλληνες παίκτες. Τώρα έχει έρθει η ώρα και οι Έλληνες προπονητές με τη δουλειά τους, τον επαγγελματισμό τους και τη νοοτροπία τους να κάνουν καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Γενικώς υπάρχει μεγάλος σεβασμός στο ελληνικό μπάσκετ και για αυτό είναι σημαντικό να πάμε στο Μουντομπάσκετ όσο ψηλότερα γίνεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα