Euroleague: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Gazzetta team
Euroleague: Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού
Οι Πρωταθλήτριες των χωρών τους Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου & Τουρόφ κληρώθηκαν απέναντι στον Παναθηναϊκό στον γ' όμιλο της Ευρωλίγκας. Διαβάστε στο gazzetta.gr.

Ο Παναθηναϊκός κι ακόμη 5 Πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών τους θα τεθούν αντιμέτωποι στον γ' όμιλο της νέας Ευρωλίγκας. Η Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου, η Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο των... όχι πια Λάνγκφορντ & Τζέρελς, η Μπάγερν Μονάχου του Σβέτισλαβ Πέσιτς κι η πρωτάρα Τούροφ του κάνουν παρέα στην πρώτη φάση της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα τον βρει από... νωρίς στα δύσκολα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δε γίνεται η ισπανική ομάδα να μην πρωταγωνιστήσει στη φετινή Ευρωλίγκα. Οι Πρωταθλητές Ισπανίας διατήρησαν μία ικανοποιητική σ' αριθμό βάση παικτών και πρόσθεσαν ίσως τον κορυφαίο περσινό παίκτη εκτός Ευρωλίγκας. Ο Τζάστιν Ντόελμαν θα βοηθήσει αρκετά τους Ναβάρο, Χουέρτας, Παπανικολάου, Όλεσον κι Αμπρίνες στην περιφέρεια. Οι γραμμή ψηλών θα έχει αλλαγές, πάντως, αν και μένει κανονικά ο Άντε Τόμιτς.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Διασύρθηκε στον ημιτελικό του Final 4 απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης σ' ένα ντροπιαστικό για την ιστορία της παιχνίδι. Μέχρι το Final 4, πάντως, έμοιαζε με ασταμάτητο τρένο.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Απλό. Να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Οι Ισπανοί δεν ξεκινούν ποτέ για κάτι λιγότερο στη διοργάνωση.

ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ: Δε βρεθούν στο Final 4 της Μαδρίτης. Το να διεκδικήσουν το τρόπαιο και να το χάσουναντέχεται. Να μην το διεκδικήσουν καν όμως...

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ

Αναμφίβολα η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χτίζεται φέτος για να κατακτήσει τη διοργάνωση. Η Φενέρμπαχτσε ξοδεύει αρκετά χρήματα κι ήδη έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις, όπως η απόκτηση των Μπογκντάνοβιτς, Χίκμαν και Γκάουντλοκ, ενώ χάνει τον έτερο Μπογκντάνοβιτς, που οδεύει στο ΝΒΑ. Ακόμη δεν έχει προσθέσει σέντερ, αλλά σίγουρα θα κινηθεί για κάτι καλό, αφού, επαναλαμβάνουμε,... λεφτά υπάρχουν.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Μάλλον απογοήτευσε. Στο TΟΡ 16 δεν παρουσίασε καθόλου καλό πρόσωπο κι έχασε την πρόκριση στα playoffs 3-4 αγωνιστικές πριν απ' το τέλος της δεύτερης φάσης..

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Στόχος της είναι αρχικά η παρουσία της στο Final 4 κι εν συνεχεία αν κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι καλοδεχούμενο, ωστόσο, να βρεθεί στο Final 4 είναι αυτοσκοπός.

ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ: Δε βρεθεί στη Μαδρίτη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει να αγωνιστεί σε Final 4 απ' το 2011 και σίγουρα του 'χει λείψει. Με τόσα χρήματα θα 'ναι τρελή αποτυχία, αν δεν παίξει στο Final 4.

ΑΡΜΑΝΙ ΤΖΙΝΣ ΜΙΛΑΝΟ

Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ανάγκασε σ' αλλαγή σκήπτρων στην Ιταλία για πρώτη φορά την τελευταία 7ετία, βάζοντας τέλος στο σερί της Σιένα. Παρόλα αυτά η επόμενη ημέρα τη βρίσκει χωρίς το made in the USΑ πρωταγωνιστικό δίδυμό της. Οι Λάνγκφορντ & Τζέρελς πήγαν... πακέτο στην Ούνικς Καζάν κι απομένει να φανεί κατά πόσο θα καταφέρει να τους αναπληρώσει, ώστε να προκαλέσει νέα αναστάτωση στη διοργάνωση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: To Mιλάνο φιλοξένησε το τελευταίο Final Four, η Αρμάνι Τζινς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία, αλλά, παρά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, υπολόγιζε χωρίς τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-3). Το ίδιο λάθος έκαναν κι οι υπόλοιπες ομάδες.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Βάσει κλήρωσης η πρόκριση στην επόμενη φάση φαντάζει ως ο πρώτος στόχος της μέχρι τον επόμενο.

ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ: Αν καταλάβει μία απ' τις τελευταίες δύο θέσεις του ομίλου, παρότι ο δυσκολότερος της διοργάνωσης.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Εδώ και μερικές σεζόν η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στο προσκήνιο και στο μπάσκετ. Οι Βαυαροί επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας, πέρυσι πήραν μέρος στην Ευρωλίγκα και φέτος θα αγωνιστούν ξανά στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, με μία βασική διαφορά όμως... Φέτος η Μπάγερν Μονάχου θα αγωνίζεται ως Πρωταθλήτρια, καθώς κυριάρχησε εντός συνόρων κι έφτασε στον τίτλο.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Άπαντες περίμεναν καλή πορεία απ' τη Μπάγερν την περσινή σεζόν και τελικά δεν... έπεσαν έξω. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε στα χέρια του ένα πολύ καλό ρόστερ και τελικά -παρά το αρνητικό ρεκόρ (4-6)- η Μπάγερν κατάφερε να περάσει στο TΟΡ 16, έχοντας αντιμετωπίσει στη regular season τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Οι Βαυαροί ήταν ανταγωνιστικοί και στον επόμενο γύρο (σ.σ. μεταξύ άλλων νίκησαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης!), ωστόσο, έμειναν εκτός απ' τα playoffs με ρεκόρ 5 νίκες και 9 ήττες.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Ανάλογη πορεία με την περσινή είναι το... λιγότερο για τη Μπάγερν Μονάχου, που έχει ως στόχο να διεκδικήσει την πρόκριση ακόμα και τα playoffs της Ευρωλίγκας. Το έργο της, βέβαι, μόνο εύκολο δεν αναμένεται, ωστόσο, οι Βαυαροί έδειξαν τις προθέσεις τους πέρυσι και το ρόστερ τους θα 'ναι δυνατό και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

ΘΑ ‘ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ: Ο πήχης βρίσκεται ψηλά για τους Πρωταθλητές Γερμανίας κι αυτό συνεπάγεται πως θα είναι αποτυχία να αποκλειστεί απ' τη regular season. Στο TΟΡ 16 η Μπάγερν Μονάχου θα παλέψει για το καλύτερο, πρέπει, όμως, πρώτα να προκριθεί απ' τον πρώτο γύρο και θα είναι αποτυχία, αν δεν τα καταφέρει.

ΤΟΥΡΟΦ

Ακόμη μία Πρωταθλήτρια που θα βρεθεί στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα απ' την Πολωνία κατέκτησε το εγχώριο Πρωτάθλημα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ζιέλονα Γκόρα με 4-2 στη σειρά των Τελικών κι ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, που θα την βρει στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Δεν αγωνίστηκε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση την περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ στη VTB League τερμάτισε στην 7η θέση. Φέτος έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: Πέρυσι η Ζιέλονα Γκόρα δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στη regular season της Ευρωλίγκας, καθώς μέτρησε μόλις 2 νίκες σε 10 αγώνες, σε όμιλο όπου ήταν κι ο Ολυμπιακός. Η Τούροφ θέλει να πετύχει είναι μία καλύτερη παρουσία, καθώς δύσκολα θα μπορέσει να μπει στο... παιχνίδι της πρόκρισης.

ΘΑ 'ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ: Δύσκολα θα μπορέσει να χαρακτηριστεί αποτυχημένη η πορεία της Τούροφ στην Ευρωλίγκα κα ο λόγος είναι... απλός. Οι στόχοι των Πρωταθλητών Πολωνίας δεν είναι υψηλοί (το αντίθετο μάλιστα...), συνεπώς όποια νίκη κι αν έρθει θα είναι επιτυχία.