Ρεντζιάς: «Η επαρχία θα κάνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα»

Ρεντζιάς: «Η επαρχία θα κάνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα»

bet365

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο του ρόλο στα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της σεζόν που ακολουθεί και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν δυνατές ομάδες στην επαρχία.

Το 2006 ο Ευθύμης Ρεντζιάς πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του και να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια, μετά από μία σπουδαία πορεία σε Ελλάδα (ΠΑΟΚ), Ευρώπη (Μπαρτσελόνα, Ούλκερ, Σιένα) και NBA (76ers)... Ήταν δεδομένο όμως πως ένας αθλητής με τόσο σημαντική πορεία σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, δύσκολα θα έμενε μακριά από το μπάσκετ.

Έτσι και έγινε, με τον Ευθύμη Ρεντζιά να αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή στα Τρίκαλα και να γίνεται σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται στην τοπική ομάδα. Ο άλλοτε διεθνής σέντερ μίλησε στο gazzetta.gr για την απόφασή του να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, ανέλυσε τον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε το πόσο σημαντικές είναι για το άθλημα οι δυνατές επαρχιακές ομάδες.

Αρχικά θέλουμε να μάθουμε πως προέκυψε η συγκεκριμένη επιλογή και τελικά αναλάβατε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην ομάδα των Τρικάλων;

«Όταν έγινε η πρόταση είδα πως γίνεται μία αρκετά σοβαρή προσπάθεια τόσο από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, όσο και από τους χρηματοδότες. Συζητήσαμε και είδα πως υπάρχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη προοπτική, επομένως ήθελα να γίνω και εγώ κομμάτι της προσπάθειας αυτής και να μπω στο χώρο αναλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Σίγουρα το φυσικό μου περιβάλλον είναι το μπάσκετ εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο είναι χαρά μου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Κακά τα ψέμματα πάντα θα μου άρεσε να δουλεύω στο μπάσκετ και είναι ευτυχία που εργάζομαι στα Τρίκαλα και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».

Πως προχωρά ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς, μετά τη φετινή-επιτυχημένη σεζόν (σ.σ. τα Τρίκαλα εξασφάλισαν σχετικά εύκολα την παραμονή τους);

«Αυτό που πέτυχαν πέρυσι τα Τρίκαλα ήταν ένας άθλος! Όλοι οι άνθρωποι που δούλεψαν (παίκτες, προπονητές, διοικητικοί) και κατάφεραν να παραμείνει η ομάδα στην Α1 πέτυχαν έναν άθλο, καθώς υπήρξαν σημαντικά προβλήματα αλλά και τραυματισμοί, όπως εκείνος του Γκρέιντζερ. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μία ομάδα να χάνει τον παίκτη γύρω από τον οποίο έχει χτιστεί, ωστόσο υπήρξε καλή διαχείριση και το πρόβλημα δεν φάνηκε τόσο μεγάλο, όσο πραγματικά ήταν…

Πέρυσι η ομάδα τα κατάφερε, αλλά και φέτος αναμένεται μία πολύ δύσκολη χρονιά. Μείναμε στην Α1 πέρυσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματα λύθηκαν ή ότι θα είμαστε για πάντα στη μεγάλη κατηγορία έχοντας υπογράψει συμβόλαιο… for life! Η ομάδα ξεκινά από το 0, με περισσότερες δυσκολίες και ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή, προκειμένου να υπάρξει καθιέρωση! Ο κόσμος τη σεζόν που τελείωσε ήταν κοντά μας, χορηγικά τα πήγαμε αρκετά καλά και φέτος ευελπιστούμε τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα.

Αυτό που θέλουμε είναι να οργανωθούμε πιο καλά, να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και το λέω αυτό γιατί και στο παρελθόν τα Τρίκαλα είχαν ομάδες στην Α1, ωστόσο έπεφταν συνεχώς. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε, παρά τις όποιες δυσκολίες, όπως για παράδειγμα τη μείωση που ακούγεται πως θα υπάρξει στα έσοδα του ΟΠΑΠ. Θέλουμε να έχουμε μία καλή-οργανωμένη χρονιά και να παλέψουμε για την παραμονή μας. Πιο ψηλά είναι δύσκολο να κοιτάξουμε και θα είναι λάθος να ξεφύγουμε από τον βασικό μας στόχο.

Το μπάτζετ θα είναι το ίδιο, καθώς υπάρχει η δέσμευση από τη διοίκηση πως θα καλύψει το όποιο έλλειμμα προκύψει και εμείς από τη μεριά μας θα κινηθούμε με αυτά που έχουμε. Δεν θα υποσχεθούμε τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουμε και με αυτούς τους όρους θα διαπραγματευτούμε και στις μεταγραφές. Δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι περισσότερο από αυτά που μπορούμε να δώσουμε».

Πόσο σημαντικό είναι για το Πρωτάθλημα, αλλά και για το μπάσκετ γενικότερα να έχει δυνατές ομάδες στην επαρχία, κάτι που βλέπουμε να γίνεται σε Ιταλία και Ισπανία;

«Για οποιαδήποτε λίγκα είναι θετικό να υπάρχουν δυνατές ομάδες στην επαρχία. Υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, η Καβάλα ή η Δράμα και ομάδες από εκεί είναι απαραίτητες για υπάρχει ένα Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και εμπορικό! Οι ομάδες της επαρχίας στηρίζονται στον κόσμο τους, υπάρχει δίψα που δεν βρίσκεις εύκολα στα αστικά κέντρα και τα γήπεδα είναι σχεδόν πάντα γεμάτα.

Τα συν από την ανάπτυξη του μπάσκετ στην επαρχία είναι πολλά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το μοντέλο, αλλά αυτό να γίνει με οργάνωση. Είναι δεδομένο πως πρέπει να δώσεις περισσότερα για να φτιάξεις κάτι καλό στην επαρχία, καθώς το μπάσκετ είναι συγκεντρωμένο κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από εκεί και πέρα όμως δεν έχει νόημα για ένα Πρωτάθλημα να υπάρχουν ομάδες με 250 άτομα στο γήπεδο. Φέτος στα Τρίκαλα το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο και φέτος περιμένουμε η κατάσταση να είναι ακόμα καλύτερη.

Όπως είπα, για μία λίγκα δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν γήπεδα με 250 ή 300 άτομα, την ώρα που σε πόλεις όπως το Ηράκλειο ή τα Γιάννενα ο κόσμος θέλει να δει μπάσκετ. Τα επόμενα χρόνια προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε, γιατί ναι μεν είναι ευλογία να υπάρχουν δύο οικογένειες στο άθλημα που διατηρούν στο υψηλότερο επίπεδο τις ομάδες τους, από εκεί και πέρα όμως πρέπει να βγάζουν υγεία και οι άλλες ομάδες. Μάλιστα είμαι της άποψης πως πρέπει να πριμοδοτηθούν ομάδες από την επαρχία που έχουν κόσμο και χρήματα. Έτσι θα γίνει πιο ελκυστικό το Πρωτάθλημα...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα