Διαμαντίδης: «Δεν μπορώ να με φανταστώ κάπου αλλού»

Διαμαντίδης: «Δεν μπορώ να με φανταστώ κάπου αλλού»

Φάνης Παναγιώτου
Διαμαντίδης: «Δεν μπορώ να με φανταστώ κάπου αλλού»

bet365

Με την κατάκτηση ενός τίτλου ολοκληρώθηκε ακόμα μία σεζόν για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μίλησε για την πορεία και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, όπως και το τουρνουά 3on3 που διοργανώνει η GBA.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Greek Basketball Academy και τα όσα δήλωσε ο ένας εκ των ιδρυτών της, Δημήτρης Διαμαντίδης:

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αισθάνεται ευλογημένος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και έχει την ευκαιρία να ζει στιγμές όπως αυτές της περασμένης Τετάρτης (04/06) στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός των «πράσινων» γεύτηκε τη χαρά ενός ακόμη τίτλου, του 20ου συνολικά στη 10ετή θητεία του στην ομάδα, σε μια συνήθεια που έχει γίνει πλέον αγαπημένη για εκείνον και τους συμπαίκτες του.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Greek Basketball Academy, ο 34χρονος παίκτης και ένας εκ των τεσσάρων ιδρυτών της Ακαδημίας, υποστήριξε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του εμβληματική φυσιογνωμία για τον σύλλογο και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι γι’ αυτόν το δεύτερο «σπίτι» του. Αναφέρθηκε όμως και στο τουρνουά «3 on 3» Streetball που διοργανώνει το προσεχές Σάββατο (14/06) η GBA στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Διαμαντίδης έβαλε θετικό πρόσημο στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα… «Η χρονιά είναι πετυχημένη. Εκπληρώσαμε τους δυο από τους τρεις στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας. Στην Ευρωλίγκα φτάσαμε να διεκδικούμε στο πέμπτο παιχνίδι την πρόκριση μας στο φάιναλ φορ αλλά δεν τα καταφέραμε, χάνοντας από μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το πρόσημο πάντως είναι θετικό. Μπορεί η ομάδα να είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της αλλά τελειώσαμε όμορφα τη σεζόν. Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίον φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου, απαντώντας δηλαδή με «μπρέικ» στην ανατροπή πλεονεκτήματος της έδρας μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας και μας ευχαριστεί αυτό».

Σε μια 10ετία παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ο Καστοριανός πλέι μέικερ έχει γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας 20 φορές, όσοι δηλαδή είναι οι και οι τίτλοι του με την ομάδα. Ο ίδιος νιώθει τυχερός που είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και έχει την ευκαιρία να ζει κάθε χρόνο τέτοιες στιγμές. «Ο στόχος κάθε αθλητή είναι να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους. Ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα όπως φανερώνουν και οι αριθμοί αφού σε 10 χρόνια παρουσίας στην ομάδα είχα την τύχη να πανηγυρίσω την κατάκτηση 20 τίτλων και να ζήσω πολύ όμορφες και αξέχαστες στιγμές. Είμαι χαρούμενος όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που ανήκουμε σε αυτή την ομάδα».

Ανέκαθεν άνθρωπος χαμηλών τόνων που αποφεύγει τα μεγάλα λόγια ειδικά για τον εαυτό του, ο Διαμαντίδης ξεκαθάρισε πως «δεν αισθάνομαι εμβληματική φυσιογνωμία. Χαίρομαι και απολαμβάνω το γεγονός ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Εμβληματική μορφή για τον Παναθηναϊκό είναι ο «Φράνκι» (σ.σ. Φραγκίσκος Αλβέρτης) και η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι χαρά που βρίσκομαι τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό και τον αισθάνομαι σαν δεύτερη οικογένεια μου. Έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τους ανθρώπους του και με άτομα που πέρασαν από την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι και θα είναι μέσα στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου κάπου αλλού».

Ο χρόνος δεν χαρίζεται σε κανέναν και καθώς περνάει αφήνει τα σημάδια του πάνω σε όλους, κάτι που παραδέχεται και ο Διαμαντίδης παρότι πραγματοποίησε μια σπουδαία σειρά τελικών. «Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνεις και περνούν τα χρόνια η πορεία σου να είναι καθοδική. Αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Εγώ προσπαθώ και θα προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ την ομάδα».

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει «γαλουχηθεί» στους τίτλους και η δίψα για την κατάκτηση τους παραμένει η ίδια. «Κάθε χρονιά, που ξεκινά παρότι ο Παναθηναϊκός τις περισσότερες φορές είναι στην κορυφή, βρίσκει το ζήλο και τη διάθεση να παλέψει για τον επόμενο αλλά και τους επόμενους στόχους. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο στόχος είναι η νίκη. Η ομάδα δίνει το 100% για να το πετύχει. Τις περισσότερες φορές το καταφέρνουμε, άλλες φορές όχι αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα ξέρουμε ότι δίνουμε τα πάντα για τη νίκη».

Το ερχόμενο Σάββατο (14/06), η GBA διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το τουρνουά «3 on 3» και ο Δημήτρης Διαμαντίδης εύχεται η προσπάθεια να στεφθεί με την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα. «Το πιο σημαντικό είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που κάνει αυτή τη διοργάνωση πετυχημένη. Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε τα δυο προηγούμενα χρόνια και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε το τουρνουά προκειμένου να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη και το μπάσκετ. Εύχομαι και στο φετινό τουρνουά «3 on 3» να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να περάσουμε ένα ωραίο Σάββατο».

 

Τελευταία Νέα