Ο καθοριστικός Μπος & το «κλειδί» των Χιτ (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο καθοριστικός Μπος & το «κλειδί» των Χιτ (vids)

bet365

Οι Μαϊάμι Χιτ έκαναν το 1-1 στη σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να πρωταγωνιστεί! Ο «Βασιλιάς» όμως δεν είναι μόνος του…

Οι back2back Πρωταθλητές κόσμου μπήκαν με δύο σημαντικά μειονεκτήματα στη σειρά των Τελικών του NBA με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το πρώτο είναι εκείνο της έδρας και το δεύτερο ο πάγκος της ομάδας του Γκρεκ Πόποβιτς, ο οποίος ναι μεν δεν έχει στη διάθεση του κάποιον σαν τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ωστόσο παίρνει σκορ από περισσότερους παίκτες, συγκριτικά πάντα με τους Χιτ.

Οι Σπερς κατάφεραν να κάνουν το 1-0, δέχτηκαν όμως break στο Game 2 και πλέον η σειρά των Τελικών είναι στο 1-1. Ο King James είναι καθοριστικός για την έκβαση των αναμετρήσεων, αφού όταν αποχώρησε από το Game 1 οι Χιτ… κατέρρευσαν, στο δεύτερο ματς όμως ήταν εξαιρετικός (35 πόντοι, με 14/22 σουυτ & 10 ριμπάουντ) οδηγώντας την ομάδα του στο θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει όμως ακόμα ένας καθοριστικός παίκτης για τους Χιτ και αυτός δεν είναι ο Ντουέιν Γουέιντ, αλλά ο Κρις Μπος. Ο 30χρονος PF ήταν πάντα το… τρίτο βιολί στο Μαϊάμι, ωστόσο άπαντες γνώριζαν πως για να έχουν ελπίδες οι Χιτ, ο Μπος θα πρέπει να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό κόντρα στους Σπερς. Στους δύο πρώτους Τελικούς τα έχει καταφέρει μία χαρά, αφού έχει 18 πόντους κατά μέσο όρο και μάλιστα στο Game 2 έβαλε το τρίποντο, που ουσιαστικά έκρινε το ματς υπέρ των Χιτ.

Από εκεί και πέρα, παίκτης «κλειδί» αποδεικνύεται ο Ρασάντ Λιούις. Ο πολύπειρος PF βρέθηκε από το… πουθενά στη βασική πεντάδα και δικαιώνει σε τεράστιο βαθμό τον Έρικ Σποέλστρα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν! Φέτος ο Λιούις είχε 4.5 πόντους κατά μέσο όρο, στους δύο πρώτους Τελικούς όμως σημείωσε από 10 & 14 αντίστοιχα και συνολικά παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς με το περιφερειακό του σουτ αναγκάζει την άμυνα των Σπερς να παίζει ανοιχτά, γεγονός που αφήνει χώρο για τους υπόλοιπους (κυρίως τον ΛεΜπρον) να κάνουν drive προς το αντίπαλο καλάθι.

Σίγουρα τόσο ο Κρις Μπος, όσο και ο Ρασάντ Λιούις αμυντικά έχουν αρκετά προβλήματα κόντρα στον Τιμ Ντάνκαν. Από την άλλη όμως προσφέρουν πολλά στο επιθετικό παιχνίδι των Χιτ (κυρίως με το μακρινό τους σουτ) και παράλληλα βοηθούν τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

Δείτε το Gallery:

 

NBA Τελευταία Νέα