Ιλιασόβα: «Αν είμαι καλά, θα παίξω στο Παγκόσμιο»

gazzetta default image fallback

bet365

Η Τουρκία απέτυχε στο Eurobasket 2013, ωστόσο –σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ερσάν Ιλιασόβα- στόχος της ομάδας του είναι να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

«Η Εθνική των ΗΠΑ είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι ο όμιλος μας είναι δύσκολος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο, γιατί θέλουμε να κάνουμε καλά πράγματα στην Ισπανία. Θέλουμε να μπούμε στη διοργάνωση με νίκη, γιατί αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο του τουρνουά. Θέλουμε να γίνουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή Τούρκου.

Για την αποτυχία στο Eurobasket της Σλοβενίας ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς τόνισε: «Πάντα έχουμε πολύ καλό ρόστερ, αλλά χρειάζεται να παίξουμε ως ομάδα, κάτι που κάναμε στο Παγκόσμιο του 2010. Πρέπει να παίξουμε με το ίδιο ομαδικό πνεύμα που είχαμε προ τετραετίας και να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό που έγινε στο Eurobasket 2013 ήταν απογοητευτικό. Η Τουρκία είναι εκπληκτική χώρα, για μπάσκετ και το να τελειώνεις 17ος δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να ξαναβρούμε το ανταγωνιστικό πνεύμα, το συντομότερο δυνατό».

Για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 ο Ιλιασόβα σχολίασε: «Πάντα νιώθω υπερήφανος, όταν παίζω για την Τουρκία. Το πρώτο που με ενδιαφέρει, είναι να αναρρώσω από τον τραυματισμό στον αστράγαλο, ώστε να είμαι έτοιμος το καλοκαίρι. Εάν είμαι υγιής, θα παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

*Η Τουρκία εξασφάλισε μέσω wild card τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και στην α’ φάση θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, Ουκρανία, Φινλανδία, Ν. Ζηλανδία και Δομινικανή Δημοκρατία.

 

Τελευταία Νέα