«Δε γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι το 2014»

«Δε γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι το 2014»

«Δε γίνεται να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι το 2014»
Το gazzetta.gr μίλησε με τους Μπράιαν Ντάνστον, Σέντρικ Σίμονς και Τόνι Γουντς για το πως δέχθηκαν τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ.

Το ΝΒΑ είναι από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον πλανήτη, αναπόφευκτα λοιπόν η υπόθεση «Στέρλινγκ» είχε αντίκτυπο και στη χώρα μας. Στο περιθώριο της αναμέτρησης της Νέας Κηφισιάς με τον Ολυμπιακό το gazzetta.gr συνομίλησε με τους Σέντρικ Σίμονς, Μπράιαν Ντάνστον και Τόνι Γουντς για τα ρατσιστικά σχόλια του )για λίγες μέρες ακόμη) ιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Κλίπερς.

ΤΟΝΙ ΓΟΥΝΤΣ

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έμαθα τα όσα ισχυριζόταν. Θεωρώ ακατανόητο τη σημερινή εποχή ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με το ΝΒΑ και έναν τόσο μεγάλο οργανισμό όσο οι Κλίπερς, να έχει τέτοιες απόψεις. Χάρηκα για την αντίδραση των παικτών που δεν προπονήθηκαν και έβγαλαν τις φόρμες τους με το σήμα της ομάδας στην προθέρμανση. Μα πιο πολύ χάρηκα με την τιμωρία που επέβαλλε το ΝΒΑ στον Στέρλινγκ».

ΜΠΡΑΪΑΝ ΝΤΑΝΣΤΟΝ

«Θύμωσα πολύ. Προσπάθησα να αγνοήσω το όλο θέμα. Ήμουν σίγουρος πως το ΝΒΑ θα έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του και θα τον τιμωρούσε. Λυπάμαι πάρα πολύ που το 2014 υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες απόψεις. Είναι ντροπή τους».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΙΜΟΝΣ

«Το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν προσβλητικό και φυσικά χωρίς σεβασμό για όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο. Προσέβαλλε το ΝΒΑ και το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δε μπορούσα να πιστέψω τα όσα έλεγε στις δύο κασέτες, ειδικά στην δεύτερη. Είναι γελοίο. Νομίζω πως στις μέρες μας δεν τίθεται θέμα ρατσισμού και εκτιμώ πως ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Απλά φαντάζομαι πως θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους παίκτες που αγωνίζονται στους Κλίπερς. Η κίνησή τους να πετάξουν τις φόρμες και να μην προπονηθούν ήταν ορθότατες και λογικές. Έπρεπε να στείλουν ένα μήνυμα. Άκουσα πως ορισμένοι τους ζήτησαν να μην αγωνιστούν. Αυτό θα ήταν λάθος. Η κατάκτηση ενός δαχτυλιδιού πρωταθλήματος του ΝΒΑ αποτελεί όνειρο ζωής. Δε γινόταν να τους στερήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν για αυτό. Θα ήταν υπερβολή».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα