Ο Μανωλόπουλος εν όψει Game 5 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γιάννης Ράμμας
Ο Μανωλόπουλος εν όψει Game 5 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Με οδηγό τις δύο νίκες και στο ΟΑΚΑ, αλλά και την εμφάνιση στην πρεμιέρα των playoffs της Ευρωλίγκας, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το Game 5 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/4, 19:00/novasports 2) στο USH.

Το blog του 44χρονου βοηθού προπονητή του Παναθηναϊκού στην επίσημη ιστοελίδα της ομάδος:

Καλησπέρα σας,

Επιστρέψαμε στη Μόσχα για να διεκδικήσουμε στο πέμπτο παιχνίδι την πρόκριση για το Final Four της Ευρωλίγκας. Η ομάδα αντέδρασε σωστά μετά τα δύο πρώτα ματς εδώ και στην Αθήνα πήρε τις νίκες, που έπρεπε, ώστε πολεμήσει σ' ένα ματς για το εισιτήριό της για το Μιλάνο.

Γνωρίζουμε πως το έργο μας θα 'ναι πολύ δύσκολο και πάλι. Για να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο γήπεδό της θα πρέπει κατ] αρχήν να αποφύγουμε τα λάθη, που κάναμε στα προηγούμενα ματς και τα οποία οφείλονται στην έλλειψη συγκέντρωσης. Σ' αυτό το επίπεδο θα πρέπει να 'σαι πάντοτε 100% συγκεντρωμένος, έστω κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, όταν παίζεις ανά δύο ημέρες.

Είναι βέβαιο πως για να κερδίσουμε αύριο (25/4) θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια μαχητικότητα στην άμυνα. Από εκεί και πέρα επιβάλλεται να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να περιορίσουμε την pick and roll και low post άμυνα, όταν δημιουργούνται mismatch. Όσον αφορά στην επίθεση, θα πρέπει να 'μαστε καλύτεροι και πιο συγκεντρωμένοι. Όπως προανέφερα, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη συγκέντρωσης..

Αναφορικά με το κομμάτι της κόπωσης, είναι για όλους ίδια. Νομίζω πως σ' ένα τέτοιο παιχνίδι δε μπορεί κάποιος να σκεφτεί τον παράγοντα «κούραση». Όσο για την ψυχολογία μας, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο απ' το πρώτο κιόλας ματς της σειράς, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Οι παίκτες έχουν πιστέψει πως μπορούν, ασχέτως αν δεν το έδειξαν στον δεύτερο αγώνα.

Τα ξαναλέμε σύντομα.

Σωτήρης