O Αλβέρτης για τη νίκη στο Game 4 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Γιάννης Ράμμας
O Αλβέρτης για τη νίκη στο Game 4 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης άφησε στην άκρη την παράδοση της μη επιστροφής απ' το 0-2 σε playoffs Ευρωλίγκας και μετρά αντιστρόφως για να υπενθυμίσει σ' όλους στη Μόσχα ποιος είναι ο Παναθηναϊκός.

«Αυτό που θέλαμε, το καταφέραμε. Έγινε ακόμη ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση με τρόπο που κρίθηκε. Είναι απ' αυτά τα παιχνίδια που μας δυναμώνουν και μας κάνουν να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, ξέρουμε τι θέλουμε κι αυτό βγάζουμε. Είμαστε στο 2-2 και πάμε στη Μόσχα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Όπως δεν ήταν καθόλου εύκολο, θα 'ναι δύσκολο εκεί, αλλά θα πάμε για κατάθεση ψυχής, αγωνιστικότητος και μπάσκετ κι ελπίζω να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε» είπε στη συνέντευξη Τύπου του Game 4 των playoffs της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ (73-72 παρ. επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ο 40χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Έγινε πραγματική μάχη. Ισορροπήσαμε το ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση. Αν βάζαμε κάποια σουτ, θα 'ταν πιο εύκολο. Τελείωσε, όπως τελείωσε. Αναχωρούμε».

Ο «Φράγκι» μίλησε και για...

...τι είπε στους παίκτες του έπειτα το 2-0 στο USH της Μόσχας: «Αν έχεις βιώσει, γνωρίσει, δει κάποιες καταστάσεις... Γιατί δεν ήρθα ξαφνικά, ήρθα, αλλά δεν ήρθα απ' αλλού... Ξέρω τα παιδιά. Τώρα μιλάω κλασικά ως προπονητής. Οι παίκτες τα δίνουν όλα, ψυχή, πάθος, χαρακτήρα, γι' αυτό έχουν πετύχει τόσα πράγματα κι ελπίζω περισσότερα. Υπάρχει ταλέντο αμυντικό κι επιθετικό και προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε ημέρα με την ημέρα. Ότι ο Μαυροκεφαλίδης παίζει καλά, δεν είναι κάτι καινούριο. Για παράδειγμα, έτσι;».

...τα 1/22 τρίποντα των Μπράμου & Κάρι στα playoffs της Ευρωλίγκας: «Δε χρίζει επιστημονικής εξήγησης. Όταν ο Μπράμος τα έβαζε, έχριζε; Αυτό δε μειώνει την προσφορά τους, παλεύουν, είναι υπολογίσιμοι απ' τον αντίπαλο και δημιουργούν. Χίλες φορές να 'ναι μόνοι τους, χίλιες φορές να σουτάρουν».

...το ότι καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει προημιτελική σειρά απ' το 0-2: «Δεν έχει κάνει τίποτα διαφορετικό με βάση την παράδοση. Αν ήταν έτσι, καλύτερα να καθόμασταν εδώ αύριο (24/4). Κοιτάμε να πάμε, πρώτα ο Θεός, στη Μόσχα, να δουλέψουμε κάποια πράγματα και να παλέψουμε. Αν ήταν έτσι, θα το σταματάγαμε εδώ, θα λέγαμε "τέρμα"».

...την επιβάρυνση των κοντών και κυρίως τα 35 λεπτά συμμετοχής του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ό,τι προβληματισμό κι αν έχουμε, τον αφήνουμε στην άκρη. Τα πράγματα εξελίσσονται γρήοροα, δεν υπάρχουν περιθώρια γι' άλλη σκέψη. Σίγουρα ο Διαμαντίδης έπαιξε πολύ. Ο Ράιτ χρεώθηκε με 2φ. και βγήκε εκτός ρυθμού. Συνεχίζουμε».