Ο Ματ Λοτζέσκι για το Game 4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ματ Λοτζέσκι για το Game 4 με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ο Ματ Λοτζέσκι εξηγεί στο gazzetta.gr ποιο θα είναι το κέρδος του Ολυμπιακού, αν απόψε (21.45) νικήσει τη Ρεάλ και αποκαλύπτει πως ο Μπαρτζώκας τον βοήθησε να πάρει τα πάνω του!
Από άφαντος στο πρώτο παιχνίδι της Μαδρίτης (2π. & 2ρ. με 1/4 σουτ σε 15’), μεταμορφώθηκε σε παίκτη-κλειδί (13π., 4ρ., 4ασ. με 5/6 βολ. & 4/9 σουτ σε 27‘) της αντεπίθεσης του 2ου αγώνα, ενώ προχθές, πήρε ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής (34’) και είχε πολύ θετική συνεισφορά (11π., 4ρ., 2ασ.) στην πρώτη νίκη (78-76) του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ.
Ο λόγος για τον Ματ Λοτζέσκι, την καλή απόδοση του οποίου σε άμυνα κι επίθεση, χρειάζεται πάση θυσία ο Γιώργος Μπαρτζώκας, για να μπορέσει να δώσει λύση στα δυσεπίλυτα προβλήματα που του προκαλούν τα match-ups με τους περιφερειακούς της Ρεάλ και φυσικά για να τιμωρήσει τα double-team των Μαδριλένων στον Βασίλη Σπανούλη. Ο 28χρονος Βελγοαμερικανός γκαρντ, μίλησε στο gazzetta.gr για την συζήτηση που είχε με τον προπονητή του μετά το πρώτο χαμένο ματς της Μαδρίτης και υποστήριξε ότι αν Ολυμπιακός ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, τότε οι παίκτες της “βασίλισσας” θα αρχίσουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο του αποκλεισμού...
- Τι κάνατε καλύτερα στο 3ο παιχνίδι και καταφέρατε να μείνετε “ζωντανοί” στο κυνήγι της πρόκρισης;
«Νομίζω ότι το σημαντικότερο ήταν ότι είμαστε πολύ βελτιωμένοι στην άμυνα από το πρώτο ημίχρονο και περάσαμε από νωρίς το μήνυμα στους αντιπάλους μας, ότι δεν θα περάσουν εύκολο βράδυ! Αλλά στη συνέχεια η Ρεάλ προσαρμόστηκε στα δεδομένα που αντιμετώπισε, ισορρόπησε το παιχνίδι και δυστυχώς για την εμφάνισή μας, όλα κρίθηκαν στη ρουλέτα των βολών! Είμαστε πιο εύστοχοι και νικήσαμε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το φινάλε, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και να είχαμε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση...»
- Δεν είναι λίγο περίεργο αυτό; Υπό την έννοια ότι ελέγξατε όλες τις λεπτομέρειες που συνήθως κρίνουν αυτά τα ματς, βρήκατε περισσότερες επιθετικές λύσεις σε σχέση με τα προηγούμενα ματς κι όμως, όλα κρίθηκαν από 1-2 άστοχες βολές...
«Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Ρεάλ και πόσο δύσκολα μπορεί κάποιος να την κερδίσει! Η πρώτη νίκη, όμως, μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και μας κάνει να αισθανθούμε πιο άνετα για τις πιθανότητες που έχουμε! Αν σκεφτούμε και το δεύτερο παιχνίδι της Μαδρίτης και θυμηθούμε πόσο μεγάλη ευκαιρία χάσαμε - επειδή αργήσαμε να... Ξυπνήσουμε - τότε θα το πιστέψουμε ακόμη περισσότερο!»
- Οι αλλαγές που επιλέξατε να κάνετε σε κάθε screen, στο τρίτο παιχνίδι, θα αποτελέσουν οδηγό για την αμυντική σας λειτουργία στη συνέχεια της σειράς;
«Σίγουρα, αρκεί να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και επιτρέψουμε τις διεισδύσεις των περιφερειακών τους, που παρ‘ ολίγο να μας κάνουν τη ζημιά στο τέλος! Έχουν τρομερό ταλέντο στην επίθεση και στο ένας εναντίον ενός είναι δύσκολο να τους παίξεις χωρίς αλλαγές! Το είδαμε και στην Μαδρίτη που σκόραραν 35 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας πολλά δύσκολα σουτ...»
- Μία νίκη στο 4ο ματς, εκτιμάς ότι θα αλλάξει το momentum και τα δεδομένα της σειράς;
«Έτσι πιστεύω, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα χάσουν δύο συνεχόμενα παιχνίδια και το γεγονός ότι θα προβληματιστούν πριν από έναν αγώνα χωρίς επόμενη μέρα, ίσως να χαλάσει πολύ την ψυχολογία τους! Άλλωστε από την αρχή της σεζόν, η Ρεάλ λογίζεται ως η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και θεωρείται το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, οπότε ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από το φάϊναλ-φορ, θα είναι μεγάλη αποτυχία... Αν, λοιπόν, κάνουμε το 2-2, τότε αυτομάτως θα τους αναγκάσουμε να αρχίσουν να σκέφτονται ότι μπορεί και να αποκλειστούν! Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος μας, αν κερδίσουμε την Τετάρτη (σ.σ.: απόψε)...»
- Κλείνοντας, πιστεύεις ότι ωριμάζεις σιγά-σιγά σαν παίκτης, παίρνοντας όλο και σημαντικότερες αποφάσεις σε αυτή τη σειρά των αγώνων; Μετά από ένα κρύο ξεκίνημα, στο 2ο και το 3ο παιχνίδι, δείχνεις πολύ πιο επιθετικός...
«Στο πρώτο παιχνίδι, δεν ήξερα καλά τι να περιμένω και η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρκετά διστακτικός... Πριν από το δεύτερο παιχνίδι, ο coach μου μίλησε και μου είπε πόσο πολύ με πιστεύει! Μου εξήγησε ότι η ομάδα χρειάζεται από μένα να έχω πιο “επιθετική” αγωνιστική συμπεριφορά, σε άμυνα κι επίθεση και μου ζήτησε να μην αγχώνομαι και να πάρω άφοβα όλα τα σουτ που νομίζω ότι μπορώ να πετύχω! Αυτό με βοήθησε πολύ να παίξω καλύτερα...»