Έρευνα για τις δηλώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα!

Gazzetta team
Έρευνα για τις δηλώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα!
Η Ευρωλίγκα διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη διαιτησία του νικηφόρου Game 3 των playoffs της Ευρωλίγκας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παρά τη μείωση (65-59 στις 21/4) της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα σφυρίγματα των κ.κ. Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία) και Κόντε (Ισπανία). Αλλά δεν ήταν ο μοναδικός, αφού δηλώσεις με αναφορά στη διαιτησία έκανε στα ρωσικά Μέσα κι ο Βίκτορ Κριάπα της «ομάδος του στρατού».

Η Ευρωλίγκα απάντησε μόνο στον πρώτο και με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως διεξάγει εσωτερική έρευνα, ώστε να επιβεβαιώσει κατά πόσο έγιναν ή όχι, αφού «έρχονται σ' αντίθεση με τους κανονισμούς της», κοινώς δεν απέκλεισε την πιθανότητα επιβολής προστίμου.

Συγχρόνως εξήγησε πως βάσει όλων όσα κατέγραψαν οι διαιτητές απαγορεύεται κι η επανάληψη χρήσης σειρήνων απ' τα μεγάφωνα του κλειστού.

«Ως ορίζουν οι κανονισμοί της διοργάνωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, έχει ορίσει έναν εμπειρογνώμονα να εξετάσει τα περιστατικά» καταλήγει.

Όλα αυτά με τη σειρά να έχει φτάσει στο Game 4 (23/4, 19:30/ΔΤ) στο ΟΑΚΑ, για το οποίο ορίστηκαν οι κ.κ. Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σαχίν (Ιταλία) & Λάτισεβς (Λετονία).

Οι χθεσινές επίσημες δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, που προκάλεσαν την απάντηση της διοργανώτριας αρχής:

"Συγχαρητήρια στην ομάδα που κατάφερε και ξεπέρασε τη βαριά ήττα της Μεγάλης Παρασκευής. Σήμερα εκτός από την ΤΣΣΚΑ κερδίσαμε και τους σε εντεταλμένη υπηρεσία διαιτητές. Είμαι βέβαιος ότι την Τετάρτη σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ θα ξανακερδίσουμε ώστε να στείλουμε τη σειρά σε πέμπτο αγώνα".