Επιμένει για όριο ηλικίας του draft το 20ό έτος το ΝΒΑ

Γιάννης Ράμμας
Επιμένει για όριο ηλικίας του draft το 20ό έτος το ΝΒΑ

bet365

Ο Άνταμ Σίλβερ διανύει τον τρίτο μήνα του ως κομισάριος του ΝΒΑ κι επισήμανε πως η λίγκα είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να αυξήσει το όριο ηλικίας συμμετοχής Αμερικανών παικτών στο draft απ' τα 19 στα 20 έτη.

Απ' το 2005 οι Αμερικανοί παίκτες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο draft έπειτα μόλις 1 χρόνο μακριά απ' το λύκειο ή παρουσίας στο κολέγιο, γνωστό με την ορολογία «one and done». Θέλοντας να προστατεύει τόσο τα κολέγια και το ΝCAA όσο και το ίδιο το ΝΒΑ ο νέος κομισάριος της λίγκας εξήγησε πως η αύξηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή στο draft απ' τα 19 στα 20 έτη αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με την κλήρωση για τη σειρά επιλογής και το σύστημα πρόκρισης στα playoffs.

Ο Άνταμ Σίλβερ παρέα με τον ομόλογό του στο NCAA, Μαρκ Έμερτ, συζήτησαν επ' αυτού, αλλά η εδώ και 14 μήνες μη αντικατάσταση του Μπίλι Χάντερ στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών του ΝΒΑ καθυστερεί την όλη υπόθεση. Όχι πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, αφού η αλλαγή προορίζεται για το draft του 2016, έστω κι αν η επόμενη (26/6), ενδεχομένως κι μεθεπόμενη, διαδικασία θα διεξαχθεί παρουσία μεγάλου αριθμού πρωτοετών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα