Ο απολογισμός της regular season (Ανατολή)

Φάνης Παναγιώτου
Ο απολογισμός της regular season (Ανατολή)

bet365

Η regular season στο NBA ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr κάνει τον… απολογισμό των ομάδων, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ των playoffs. Στο πρώτο μέρος η Ανατολή…

Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η Ανατολή είναι λιγότερο δυνατή από τη Δύση, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία πρωταθλήματα έχουν καταλήξει στους Μαϊάμι Χιτ. Οι αριθμοί δείχνουν πως η δυναμική των ομάδων δύσκολα μπορεί έρθει σε σύγκριση, αφού μεταξύ άλλων στην Ανατολή είδαμε ομάδα με αρνητικό σερί (βλ. Ατλάντα Χοκς) να κερδίσει μία θέση για τα playoffs. Τι μας… έμεινε όμως από τη regular season στη συγκεκριμένη περιφέρεια;

*Ιντιάνα Πέισερς (56-26): Πέρυσι έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, φέτος δείχνουν μέχρι τώρα ικανοί για το βήμα παραπάνω. Έχουν γεμίσει τον πάγκο τους με παίκτες όπως ο Σκόλα ή ο Τέρνερ, διαθέτουν καλύτερους ψηλούς από τους Χιτ (τους οποίους θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας αν όλα κυλήσουν με βάση τη λογική) και δίκαια τερμάτισαν στην πρώτη θέση.

*Μαϊάμι Χιτ (54-28): Έχασαν την πρώτη θέση από τους Πέισερς και καλούνται να κάνουν υπέρβαση, προκειμένου να βρεθούν ξανά στους τελικούς και να διεκδικήσουν το τρίτο τους σερί πρωτάθλημα. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς κάνει ξανά τη διαφορά έχοντας γεμάτη στατιστική, ωστόσο υπάρχει κενό στη θέση του σέντερ και σε γενικές γραμμές οι Χιτ δεν… τρόμαζαν στη regular season. Τα playoffs βέβαια είναι διαφορετική ιστορία…

*Τορόντο Ράπτορς (48-34): Η ευχάριστη έκπληξη στην Ανατολή. Χωρίς να έχουν στο ρόστερ τους τον μεγάλο σταρ κατάφεραν να φτάσουν δίκαια στην τρίτη θέση της περιφέρειας, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Αν θα αντέξουν να παρουσιαστούν το ίδιο καλοί και στα playoffs δεν το γνωρίζουμε, αφού μεταξύ άλλων τους λείπει και η εμπειρία, ωστόσο είναι δεδομένο πως στη regular season μας εξέπληξαν ευχάριστα.

*Σικάγο Μπουλς (48-34): Τι και αν δεν έχουν ούτε φέτος τον Ντέρικ Ρόουζ; Οι Μπουλς έχουν ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και κατάφεραν να τερματίσουν στην 5η θέση της Ανατολής. Οι «Ταύροι» έχουν ως βασικό τους γνώρισμα τη δυνατή τους άμυνα (σ.σ. καλύτερη στο ΝΒΑ), ωστόσο σημαντική δουλειά έχουν κάνει ο… καλύτερος από ποτέ Γιοακίμα Νοά, όπως και ο Όγκουστιν, που κανείς δεν τον περίμενε, ωστόσο είναι από τους πιο αξιόπιστους επιθετικά παίκτες των Μπουλς.

*Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (44-38): Επιστρέφουν στα playoffs, καθώς εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό την άσχημη κατάσταση παραδοσιακών δυνάμεων της Ανατολής. Κακή ομάδα δεν είναι, αφού μεταξύ άλλων υπάρχει ο εξαιρετικός Τζον Γουόλ, ωστόσο καλούνται πλέον να αποδείξουν πράγματα και στην postseason, εκεί όπου η κατάσταση είναι διαφορετική…

*Μπρούκλιν Νετς (44-38): Ξεκίνησαν τη χρονιά ως… φαβορί για τον τίτλο, με βάση όμως την εικόνα που παρουσίασαν στο παρκέ, πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την 6η θέση! Γκαρνέτ και Πιρς θυμίζουν ελάχιστα τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά με τη φανέλα των Σέλτικς, ενώ και οι Ντερόν Γουίλιαμς - Τζο Τζόνσον κινούνται στη μετριότητα… Η λογική λέει πως θα είναι καλύτεροι στα playoffs, καθώς μιλάμε για παίκτες Top επιπέδου, ωστόσο στα αρνητικά των Νετς είναι η απουσία του Λόπεζ, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της κανονικής διάρκειας και δεν θα επιστρέψει άμεσα.

*Σάρλοτ Μπόμπκατς (43-39): Η ομάδα του… Μάικλ Τζόρνταν έκανε καλή σεζόν, με βάση τις δυνατότητες του ρόστερ της και θα βρεθεί στα playoffs. Οι Μπόμπκατς δεν είναι ομάδα από το… πάνω ράφι και το ταβάνι τους είναι ο πρώτος γύρος της postseason και τα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εκεί… Θα αφήσουν έξω τους Χιτ; Δύσκολο.

*Ατλάντα Χοκς (38-44): Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη είναι η σεζόν για τους Χοκς του Πέρο Άντιτς. Η λογική λέει πως θα αποκλειστούν εύκολα από τους Πέισερς, καθώς δεν έχουν κάτι πολύ θετικό να παρουσιάσουν. Είναι η μοναδική ομάδα των playoffs με αρνητικό ρεκόρ.

*Νιου Γιορκ Νικς (37-45): Μία λέξη μπορεί να περιγράψει την πορεία των φετινών Νικς… Αποτυχία! Η παρέα του Καρμέλο Άντονι έμεινε εκτός playoffs, έκανε πολλές άσχημες ήττες και κανείς δεν θα θυμάται τίποτα από τη φετινή σεζόν…

*Κλιβελαντ Καβαλίερς (33-49): Στην αρχή της σεζόν έμοιαζαν ως ένα… καλό αουτσάιντερ. Ωστόσο, ο Μπάινουμ δεν έπαιξε ποτέ, ο Μπένετ είναι η πιο αποτυχημένη επιλογή σε Νο. 1 ντραφτ στην ιστορία του ΝΒΑ και κάπου εκεί χάθηκαν όλα για τους Καβαλίερς. Το μέλλον όμως τους ανήκει, καθώς πρόκειται για ένα πολύ νεανικό σύνολο.

*Ντιτρόιτ Πίστονς (29-53): Ακόμα μία απογοήτευση στην Ανατολή… Η έλευση του Τζος Σμιθ, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Τσόνσεϊ Μπίλαπς έκαναν άπαντες να θεωρούν πως οι Πίστονς έχουν μία θέση στα playoffs. Ωστόσο, η αγωνιστική τους εικόνα ήταν πολύ αρνητική και δίκαια έμειναν εκτός συνέχειας.

*Μπόστον Σέλτικς (25-57): Κανείς δεν είχε απαιτήσεις από τους φετινούς Μπόστον Σέλτικς και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού το ρόστερ τους ήταν κάτω του μετρίου... Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός η επιστροφή του Ρόντο στην ενεργό δράση.

*Ορλάντο Μάτζικ (23-59): Ακόμα μία αδιάφορη σεζόν για τους Ορλάντο Μάτζικ. Η παρουσία του rookie Βίκτορ Ολαντίπο ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο νεαρός γκαρντ έκανε κάτι… σπουδαίο στο παρκέ.

*76ers (19-63): Το ρόστερ των φετινών Σίξερς δεν ήταν για… πολλά πράγματα, κανείς όμως δεν περίμενε να φτάσουν μία ήττα μακριά από το να γίνουν η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ! Τελικά σταμάτησαν το αρνητικό σερί τους και δεν έγιναν η ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες ήττες στην ιστορία της λίγκας. Οι 76ers είχαν όμως και κάτι πολύ θετικό και αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του Κάρτερ-Γουίλιαμς, ο οποίος λογικά θα είναι ο rookie της χρονιάς.

*Μιλγουόκι Μπακς (15-67): Η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ για φέτος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… βαρέθηκε να χάνει, ωστόσο πήρε χρόνο συμμετοχής και οι Μπακς καλούνται να «χτίσουν» πάνω στον νεαρό Έλληνα γκαρντ/φόργουορντ, όπως και στους υπόλοιπους παίκτες του νεανικού συνόλου που παρουσίασαν φέτος, αν θέλουν να έχουν μία καλύτερη σεζόν του χρόνου.

 

NBA Τελευταία Νέα