Μπαρτζώκας: «Στην Μαδρίτη απαιτείται κάτι παραπάνω» (vid)

Μπαρτζώκας: «Στην Μαδρίτη απαιτείται κάτι παραπάνω» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα λάθη που πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός ενώ ζήτησε πνευματική δύναμη στα flopping των παικτών της Ρεάλ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΜΑΔΡΙΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ

O Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας πριν την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού εν όψει του δεύτερου προημιτελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης (17/4, 20:00-Novasports2) αναφέρθηκε στα λάθη που πρέπει να διορθώσουν οι παίκτες του, αλλά και για το flopping των παικτών της Ρεάλ.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ανέφερε αρχικά ότι: «Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε από την Ρεάλ. Είδαμε μία ομάδα με τεράστιες φιλοδοξίες και κίνητρο μετά από αυτά που έγιναν πέρυσι. Είχε μεγάλη ενέργεια, έδωσε μάχη για κάθε μπάλα και έκανε πολλές φορές… flopping. Κάναμε πολλά λάθη που για αυτούς ήταν κλεψίματα και αιφνιδιασμοί. Κάναμε πολλές πάσες λάθος και δεν βάζαμε καν τα χέρια μας στη μπάλα όταν σούταραν. Δείξαμε σχετικά ανέτοιμοι για παιχνίδι με τέτοια σημασία. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να κάνουμε τα φάουλ που μας αναλογούν και όχι αυτά που θέλουν αυτοί να πάρουν και κυρίως να βάλουμε περισσότερους παίκτες στην εξίσωση του παιχνιδιού. Για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο απαιτείται κάτι παραπάνω από αυτό που δείξαμε εμείς χθες».

Ο Μπαρτζώκας στη συνέχεια τόνισε πως: «Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ καkό και αυτό έχει σχέση με το ότι η Ρεάλ με τον τρόπο που παίζει σε σοκάρει λίγο. Η ταχύτητά τους δεν είναι μόνο στο transition αλλά και στο πέντε εναντίον πέντε. Νομίζω πως θα είμαστε πιο έτοιμοι, κάναμε ένα καλό meeting στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε μία πολύ καλή προπόνηση και όλα θα πάνε καλύτερα απ΄ ό,τι χθες».

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πάντως δύσκολα θα έχουν στη διάθεσή τους τον Στράτο Πέρπερογλου: «Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στον Στράτο. Έχει 38 πυρετό και δεν έπρεπε να παίξει ούτε χθες. Ήταν δικό μου λάθος, αλλά πίστευα πως θα μπορούσε να μας βοηθήσει με την εμπειρία του. Ήταν όμως ένα μήνα εκτός με σοβαρό πρόβλημα και δεν έπρεπε να παίξει έχοντας πυρετό. Κατά 95% δε θα παίξει» για να συνεχίσει αναφερόμενος στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στη δεύτερη περίοδο: «Στο χρονικό σημείο που πήγαμε καλά στο ματς παίξαμε καλή άμυνα, τρέξαμε και είχαμε υπομονή. Μας βοήθησε ο Πρίντεζης γιατί έχουν αδυναμία στην low post άμυνα. Νομίζω όμως ότι το -7 στο τέλος του ημιχρόνου, αδίκησε τη προσπάθειά μας. Λόγω λαθών το come back δεν έγινε στο βαθμό που το θέλαμε. Θα πρέπει να έχουμε πνευματική συγκέντρωση και να μην πανικοβληθούμε ακόμα και όταν παίρνουν μία διαφορά».

Όσο για την κακή απόδοση ορισμένων παικτών στον πρώτο αγώνα, ανέφερε: «Θέλουμε περισσότερους παίκτες σε καλή μέρα,, έστω και αν στο γήπεδο αυτό είναι πολύ δύσκολο. Έχουν σκόρερ και δημιουργούς στις θέσεις 1, 2, 3 και 4 με τους Γιουλ, Σέρχιο, Φενράντεζ και Μίροτιτς. Πρέπει παίκτες που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε αυτό το επίπεδο να μάθουν και να τα κάνουν όλα σωστά».

Τέλος, για το αν η ένταση μεταξύ των παικτών στον αγώνα εξυπηρετεί κάποια ομάδα, είπε: «Δε μας βολεύει αυτό που έγινε γιατί χαλάσαμε το μυαλό μας. Όσοι είδαν το ματς θα κατάλαβαν πως πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος για να μην αντιδράσεις από τέτοιες συμπεριφορές αντιπάλου. Αυτό πρέπει να κάνουμε, δείξαμε στα παιδιά βίντεο με αρκετές τέτοιες φάσεις για να μην αντιδρούν. Δεν πρέπει να μην ασχολείσαι, έστω και αν οι διαιτητές δεν παρασύρθηκαν από αυτά που έκανε η Ρεάλ. Αν δεν κάνω λάθος ο Ρέγες έπρεπε να έπεσε τουλάχιστον 30 φορές χθες.. Αυτό είναι όμως το παιχνίδι τους, αξίζουν το σεβασμό μας σαν αξία, αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε ξανά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.