Διαμαντίδης: «Στόχος να πανηγυρίζεις τίτλους στον Παναθηναϊκό»

Διαμαντίδης: «Στόχος να πανηγυρίζεις τίτλους στον Παναθηναϊκό»

Διαμαντίδης: «Στόχος να πανηγυρίζεις τίτλους στον Παναθηναϊκό»
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για ακόμα μία φορά τόνισε πως οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτούς του Παναθηναϊκού και πως δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να φορέσει άλλη φανέλα.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στη γαλλική ιστοσελίδα insidebasketeurope.com για τον Παναθηναϊκό, τις καλύτερες και τις χειρότερες του αναμνήσεις όσο και για την Ευρωλίγκα:

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέφερε αρχικά: «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι "θρύλος". Είμαι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό. Τώρα σε ό, τι αφορά το επίπεδο είναι κάτι που έχει να κάνει με την ομάδα όπου αγωνίζονται. Όταν υπογράφεις για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ξέρεις ότι θα πρέπει να αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Έχει να κάνει με την ομάδα, με οποιονδήποτε μπορεί να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί με αυτή τη φανέλα!».

Για το αν θα ήθελε να είχε αγωνιστεί σε σε πρωτάθλημα άλλης χώρας: «Ειλικρινά, όχι... Έχω απαντήσει σε πολλές παρόμοιες ερωτήσεις στο παρελθόν κι έχω πει ότι είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Είμαι σε μία ομάδα που μπορεί να καλύψει κάθε φιλοδοξία που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Έτσι, γιατί να θέλω να αφήσω τον Παναθηναϊκό για άλλη ομάδα; Πραγματικά ποτέ δεν βρήκα λόγο να αφήσω την ομάδα μου».

Για το πως βλέπει το τέλος της σεζόν: «Η κανονική περίοδος έρχεται στο τέλος της. Έχουμε "κλειδώσει" την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και προχωράμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τελικούς. Η φιλοσοφία μας είναι να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που είναι στο πρόγραμμά μας. Όχι πιο μακριά από αυτό. Φυσικά, προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για μία σκληρή σειρά αγώνων, απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο».

Η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δυνατές ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες. Για το πιστεύει: «Η Ευρωλίγκα είναι η διοργάνωση που μπορείς να αγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Αυτή τη χρονιά, όπως και τις προηγούμενες, η διοργάνωση είναι πολύ ανταγωνιστική, με πολλές καλές ομάδες, πολλούς καλούς παίκτες και τραβάει το ενδιαφέρον των φιλάθλων».

Για το τρόπαιο που του λείπει: «Από τη στιγμή που έχω σταματήσει από την Εθνική ομάδα, οι στόχοι μου συνδέονται με τον Παναθηναϊκό και δεν διαφέρουν με αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια κι από αυτούς που θα έχουμε στο μέλλον. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό στόχος είναι να πανηγυρίζεις τίτλους. Κι αυτό θα κάνουμε και φέτος».

Για την καλύτερη και τη χειρότερή του ανάμνηση: «Ανάμεσα στις καλύτερές μου αναμνήσεις είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Εurobasket του 2005 με την Εθνική Ανδρών και η πρώτη μου Ευρωλίγκα στην Αθήνα το 2007. Από τις χειρότερες ήταν ο αποκλεισμός μας από την Ευρωλίγκα το 2010. Ήταν κάτι που δεν είχαμε μάθει να ζούμε. Την επόμενη μέρα, οι φίλαθλοί μας ήρθαν στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση και για να μας πουν πως θα είναι πάντα δίπλα μας. Ήταν μια μαγική στιγμή».

Για το τι θα συμβούλευε έναν... νέο Δημήτρη: «Να προπονείται, να προσέχει τον εαυτό του, να προετοιμάζει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο. Τα απλά πράγματα μετρούν».

Τέλος, είπε πως αν διάλεγε να αγωνιστεί με έναν άλλο θρύλο του μπάσκετ αυτός θα ήταν: «Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που αγωνιζόταν ο Φάνης Χριστοδούλου. Ήταν ένας all-around παίκτης».