Να σπάσει την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει ο Παναθηναϊκός (video)

Φάνης Παναγιώτου
Να σπάσει την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει ο Παναθηναϊκός (video)
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:00, Novasports 2) στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση του Group E του TOP 16 της Ευρωλίγκας και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει τους 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, που ναι μεν είναι το αουτσάιντερ, ωστόσο είναι ικανοί να πάρουν την πρόκριση για το Μιλάνο. Για να γίνει αυτό το «Τριφύλλι» θα πρέπει να σπάσει τουλάχιστον μία φορά την έδρα των Ρώσων και η πρώτη του... ευκαιρία είναι σήμερα (19:00, Novasports 2).

Σύμμαχος στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν αντιμετωπίζει καμία απουσία και άπαντες είναι έτοιμοι για τις... μάχες των playoffs της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ετόρε Μεσίνα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μίλος Τεόντοσιτς. Η απουσία του Σέρβου γκαρντ (ύψος 1.95μ., γενν. το 1987) δεν αποκλείεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, καθώς φέτος έχει 11.1 πόντους (36% στα τρίποντα), 2.5 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι (20 συμμετοχές).

Μεσίνα: «Ριμπάουντ & άμυνα»

«Είναι μια κλασική σειρά ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν αντιμέτωπες και σίγουρα όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στο αμυντικό κομμάτι, αλλά κι εμείς είμαστε καλοί σε αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τους επιτεθούμε, αν και ο έλεγχος των ριμπάουντ και η άμυνα θα είναι ‘κλειδιά’. Όπως συνήθως σε μια σειρά play offs, θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα μας λείψει ο Τεόντοσιτς τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτή την απουσία σαν δικαιολογία. Έχουμε βάθος σαν ομάδα, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αλβέρτης: «Δίψα για διάκριση»

«Πάμε να παίξουμε μια δύσκολη σειρά. Έχουμε το ντεζαβαντάζ της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό υλικό. Εμείς θα βασιστούμε σε δικά μας στοιχεία θέλοντας να δείξουμε δίψα για διάκριση. Πάμε να δώσουμε τη μάχη μας για την πρόκριση στο Final Four. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάποια δικά μας πράγματα σε σχέση με τα μεγάλα κορμιά που διαθέτει η αντίπαλη ομάδα. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Αυτά, όμως, είναι τεχνικά ζητήματα. Στόχος μας είναι να δείξουμε θέληση για την πρόκριση», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ vs. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός (16/4, 19:00)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός (18/4, 19:15)
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21/4, 21:45)
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (23/4, 19:30) -αν χρειαστεί-
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός (25/4, 19:00) -αν χρειαστεί-