Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Η πρώτη «μάχη» (video)

Φάνης Παναγιώτου
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός: Η πρώτη «μάχη» (video)
Τζάμπολ σήμερα (15/4) στα playoffs της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00, ΔΤ).

Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Group E του TOP 16 της Ευρωλίγκας και θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Στόχος των back2back Πρωταθλητών Ευρώπης, όπως και των Μαδριλένων, δεν είναι άλλος από το Final Four που φέτος θα διεξαχθεί στο Μιλάνο.

Αγωνιστικά, τα νέα είναι ευχάριστα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς μετά από καιρό ο Ολυμπιακός δεν έχει προβλήματα απουσιών. Ο Γιώργος Πρίντεζης επιστρέφει στη δράση, αν και είναι δεδομένο πως ακόμα δεν θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο, ενώ κανονικά θα παίξει και ο Στράτος Περπέρογλου, που πήρε χρόνο συμμετοχής στη νίκη επί του Παναθηναϊκού (68-65) στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του TOP 16. Στην Μαδρίτη βρίσκονται και οι 16 παίκτες, αλλά οι Καββαδάς, Αγραβάνης και Χριστοδούλου θα είναι εκτός δωδεκάδας με το μοναδικό ερωτηματικό να είναι, αν ο coach της ομάδας του Πειραιά προτιμήσει τον Δημήτρη Κατσίβελη ή τον Μάρντι Κόλινς.

Στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα και μόλις 3 ήττες στην Ευρωλίγκα) επίσης δεν υπάρχουν τραυματισμοί. καθώς διαθέσιμος είναι πλέον και ο Τζέισι Κάρολ.

Μπαρτζώκας: «Είμαστε σε καλή κατάσταση»

«Εδώ και 20 μέρες είμαστε σε πολύ κατάσταση. Οι παίκτες είναι πολύ συγκεντρωμένοι, είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουν σταματήσει οι ανακατατάξεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε τις τέσσερις σερί νίκες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Είχαμε καλή απόδοση και στη Λαμποράλ. Μένει να φανεί η κατάσταση των Περπέρογλου και Πρίντεζη. Νιώθω πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, όπως έπρεπε να είναι αυτή την περίοδο», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Λάσο: «Έχουμε δουλέψει σκληρά»

«Νομίζω πως η ομάδα τα έχει πάει φανταστικά καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και τώρα είναι μεταξύ των 8 κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε έως εδώ, μιλάμε για κόπους 5-6 μηνών. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος κι ο κάτοχος του τροπαίου, αλλά είμαστε έτοιμοι, αυτό έχει σημασία για εμάς», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ vs. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (15/4, 22:00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (17/4, 20:00)
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (21/4, 19:30)
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (23/4, 21:45) -αν χρειαστεί-
Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (25/4, 21:45) -αν χρειαστεί-

Διαβάστε ΕΔΩ την ανάλυση της Ρεάλ Μαδρίτης.