Μίροτιτς: «Τώρα ξέρουμε πώς να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Φάνης Παναγιώτου
Μίροτιτς: «Τώρα ξέρουμε πώς να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»
Μετά την εύκολη νίκη επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν (81-55) ο Νίκολα Μίροτιτς μίλησε για το μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, το ΝΒΑ αλλά και για το ενδεχόμενο η ομάδα του να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, όπως στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας.

«Δεν φοβάμαι. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάω καλά. Σίγουρα θα χρειαστώ λίγο χρόνο προσαρμογής, αλλά πιστεύω πως θα ταιριάξω άψογα με βάση τον τρόπο που παίζουν. Δεν αποκλείω πάντως να μείνω στη Ρεάλ, γιατί έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και είμαι καλά εδώ. Θα δούμε», είπε αρχικά ο 22χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέχισε λέγοντας πως: «Ως rookie υπάρχει το ρίσκο να μην παίξω πολύ την πρώτη μου χρονιά. Βέβαια δεν είμαι σαν τους περισσότερους rookie, καθώς έχω πολλούς τίτλους στην Ευρώπη. Θα πρέπει να αποδείξω σε μικρό χρόνο συμμετοχής πως έχω ικανότητες, ξέρω πως θα είναι δύσκολο...»

Για τον Ολυμπιακό τόνισε πως: «Είχα προηγηθεί με 17 πόντους, αλλά μας έλειπε η εμπειρία. Τώρα ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε καλοί για 40 λεπτά για να κερδίσουμε».

Ο Μίροτιτς αναφέρθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θέλω να παίξω, αλλά η ομοσπονδία πρέπει να αποφασίσει αν θα αγωνιστώ εγώ ή ο Ιμπάκα. Θα σεβαστώ την απόφαση σε κάθε περίπτωση».

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή του Group F με ρεκόρ 11-2 και στην τελευταία αγωνιστική του Top 16 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στην επόμενη φάση θα παίξει με έναν εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού έχοντας πλεονέκτημα έδρας.