Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα

Gazzetta team
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το «πρέπει» της νίκης απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα (21/3, 21:30), για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα κι εξήγησε το πρόβλημα του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε αρχικά για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στο ΣΕΦ: «Μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες που κάναμε, παίζουμε με το πιστόλι στον κρόταφο αύριο και πρέπει να κερδίσουμε για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στα προημιτελικά. Το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι! Δεν σημαίνει τίποτα το ότι η Λαμποράλ Κούτσα είναι αδιάφορη. Η Ευρωλίγκα είναι μεγάλη διοργάνωση κι όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν. Ας θυμηθούμε πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο γύρο κάναμε καλό παιχνίδι και κερδίσαμε, ενώ είχαμε προηγηθεί μέχρι και με 30 πόντους.

Έχει βασικούς άξονες, ο Πλάις κατά πρώτο λόγο αυτή την στιγμή έχει εξελιχθεί σε σέντερ πρώτης γραμμής, αλλά και οι περιφερειακοί της είναι πολύ καλοί. Έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εμφάνιση, ενώ επανέρχεται κι ο Βασίλης. Όσοι παίκτες μας έπαιξαν έκαναν καλή προσπάθεια στα παιχνίδια που χάσαμε. Τα τρία στις λεπτομέρειες, ενώ στο τέταρτο με την Μπαρτσελόνα με δύο απουσίες μείναμε κοντά μέχρι το τέλος. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί μπορούσαμε τη νίκη. Αυτά βέβαια είναι ιστορία. Όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να είναι πολύ αποφασιστικοί».

Στη συνέχεια μίλησε για τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη κι εξήγησε το πρόβλημά του: «Ο Γιώργος ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από ένα σφίξιμο στη μέση. Όλες οι εξετάσεις έδειχναν πως δεν είχε σχέση με κοίλη ή πρόβλημα στους σπόνδυλους. Χθες υπήρχε μία ένδειξη πως ίσως είχε μία ρωγμή στον χόνδρο, αλλά σήμερα αυτό αποκλείστηκε. Ο τραυματισμός αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς οι μαγνητικές εξετάσεις δεν έδειχναν κάτι. Έχει μία θλάση πρώτου βαθμού σε έναν μυ στη μέση. Θα γίνει προσπάθεια μήπως παίξει αύριο. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο όμως. Αυτό που έχουμε ζητήσει και εμείς σαν ευχή είναι να είμαστε υγιείς, αλλά δυστυχώς οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες παίκτες μας μαζί με τον Στράτο ήταν έξω από σημαντικά ματς.

Η περσινή και η προπέρσινη ομάδα είναι διαφορετική από τη φετινή. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός καλώς κατά την γνώμη μου χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη και ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν αγωνιστικά με τον Βασίλη. Με βάση τα δυνατά σου σημεία κοιτάς να συμπληρώσεις. Με γεγονός ότι ο Σπανούλης σπάνια χάνει ματς, έλειψε τώρα και μας επηρέασε. Ο τραυματισμός του Βασίλη προέρχεται από την κούραση. Είναι πολλά πλέον και τα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βασίλης παίζοντας από το καλοκαίρι πίεσε τον εαυτό του και τον στερηθήκαμε σε κρίσιμο κομμάτι. Επιστρέφει τώρα και θα διεκδικήσουμε με τις πιθανότητες μας την πρόκριση στους οχτώ».

Οι ομάδες παίζουν με μεγάλο κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό, είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τόνισε για το πως χτίστηκε η ομάδα: «Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε μεγαλύτερη πίεση κι όλοι έχουν κίνητρο για να μας κερδίσουν. Έχουμε μεγαλύτερη πίεση και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να μείνουμε στην κορυφή. Νομίζω ότι πραγματικά αυτή η ομάδα όταν είναι πλήρης έχει μεγάλα περιθώρια. Όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία μιας ομάδας. Ο Ολυμπιακός με εμένα προπονητή χτίστηκε γύρω από τον Βασίλη, όπως και με τον κύριο Ίβκοβιτς πριν και πιστεύω όποιος κι αν ήταν στην θέση μου το ίδιο θα έκανε. Είμαστε ένα σύνολο που μπορεί να δουλέψει καλά μαζί, με ορισμένους βασικούς άξονες που έχουμε. Αυτοί είναι οι άξονες, ελπίζω να είναι καλά τώρα και να παίξουμε».

...για την άμυνα: «Λείπει ο Λο κι αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο να μην έχουμε την ίδια αμυντική αντιμετώπιση. Αυτή τη στιγμή αναγκάζεται ο Μάντζαρης να μαρκάρει για πολλά λεπτά καλούς ξένους περιφερειακούς και παράλληλα να οργανώνει. Ο Σλούκας προσπαθεί, ο Βασίλης έλλειπε. Όλοι κάνουμε προσπάθεια να καλύψουμε το κενό του καλύτερου αμυντικού μας που ήταν ο Λο».

Για την απειρία που έχουν κάποιοι παίκτες: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας ιδιαίτερος σύλλογος. Η πίεση είναι μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεγαλύτερη κι από τον κόσμο. Τώρα ο κόσμος αναγνωρίζει ότι η ομάδα του πήρε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ευρώπης. Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο προσκήνιο, τώρα έχει ξαναγυρίσει παίρνοντας δύο πρωταθλήματος Ευρώπης. Με τον πλέον πιο εμφατικό τρόπο δηλαδή. Όταν ένας παίκτης δεν κερδίζει τον κόσμο, τα πράγματα είναι δύσκολα γι' αυτόν. Όσο και να ενθαρρύνεις έναν παίκτη η αποδοκιμασία τον επηρεάζει, τόσο τους Έλληνας όσο και τους ξένους. Πρέπει να διώχνουμε την πίεση. Η πίεση βέβαια δεν είναι ίδια σε άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού».

...για το αν υπάρχει σκέψη για απόκτηση παίκτη: «Ολη μας η προσπάθεια είναι η ομάδα να παραμείνει ίδια. Είμαστε, όμως, πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, γιατί οι τραυματισμοί φέτος είναι πρωτόγνωροι».

Το βίντεο είναι από το κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube.com