Ο Βασιλακόπουλος για τον προπονητή της Εθνικής & το Eurobasket 2015

Ο Βασιλακόπουλος για τον προπονητή της Εθνικής & το Eurobasket 2015

Gazzetta team
Ο Βασιλακόπουλος για τον προπονητή της Εθνικής & το Eurobasket 2015

bet365

Για το θέμα του προπονητή της Εθνικής μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που μεταξύ άλλων σχολίασε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αναλάβει να διοργανώσει το Eurobasket 2015.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της Ομοσπονδίας στην εκπομπή «Πρωινές Αιχμές»:

Κύριε πρόεδρε, πώς σχολιάζετε τη φετινή πορεία του Κοροίβου Αμαλιάδας;

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Κόροιβος μια ομάδα από την επαρχία που δεν μας είχε συνηθίσει με τέτοιου επιπέδου εκπροσωπήσεις και πλέον είναι στα πρόθυρα της ανόδου στην Α1. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στα πλαίσια της αποκεντρωμένης προσπάθειας του μπάσκετμπολ, η Ηλεία δίνει τη δική της προσφορά και παρουσία. Παρακολουθώ την Α2 και ξέρω ότι την ομάδα της Αμαλιάδας στελεχώνουν άτομα ικανά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα. Γνωρίζω ότι και ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης είναι αρωγός.

Σας ευχαριστεί το να βλέπουμε ομάδες από την περιφέρεια να πρωταγωνιστούν;

Βεβαίως, διότι για τις ομάδες της περιφέρειας το μπάσκετ είναι γιορτή . Είμαι βέβαια δυσαρεστημένος γιατί ο Πύργος έχει εξαφανιστεί ενώ πριν από μερικά χρόνια πρωταγωνιστούσε στις κατηγορίες. Ελπίζω ότι και με το γήπεδο-στολίδι που υπάρχει εκεί, και το οποίο έγινε κατά τη διάρκεια της δικής μου παρουσίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μένει ανεκμετάλλευτο.

Γνωρίζετε ότι το γήπεδο που φέρει το όνομά σας είναι σε κακή κατάσταση;

Θα το λάβω υπόψη, αν και λίγο έως πολύ έχω ενημερωθεί. Είναι εγκαταλελειμμένο, μας γεμίζει λύπη και θα το πάρω προσωπικά ώστε να το επαναφέρουμε σε καλή κατάσταση, αλλά και η τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί ώστε να υπάρχει και αγωνιστικά άξια εκπροσώπηση. Ο Πύργος είχε μεγάλες παρουσίες σε διάφορα αθλήματα και καλό είναι να επανέλθει η αθλητική ζωή.

Το μπάσκετ, όπως και όλος ο αθλητισμός, υποφέρει από την περικοπή επιχορηγήσεων. Μπορεί η ομοσπονδία να αντεπεξέλθει;

Δεν μπορεί δυστυχώς να αντεπεξέλθει. Είναι βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε αξιοπρεπές πρόγραμμα ανάπτυξης. Ότι είχε ξεκινήσει θα σταματήσει. Και ξέρετε πως ό,τι ξεκινά δεν σταματά εύκολα. Ήταν μια απαράδεκτη επίθεση στον ελληνικό αθλητισμό, τελείως παράλογη και αήθης.

Ποιο είναι το μυστικό για τις διαχρονικές επιτυχίες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης;

Υπήρξε προγραμματισμός και σχέδιο. Έχουμε καταφέρει να μπούμε σε παγκόσμιο επίπεδο στα μεγάλα κέντρα αποφάσεων με δουλειά και συγκεκριμένες αρχές και άξιες. Δυστυχώς όμως θα μας αναγκάσουν να σκεφτούμε να παραβούμε αξίες που υπηρετούμε μια ζωή για να πάρουμε χρήματα

Ο ντόρος για τη wild card και τα 800.000 ευρώ ήταν υπερβολικός ή δίκαιος;

Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει εδώ και 12-16 χρόνια. Ήμουν μειοψηφία όταν έγινε, διαφώνησα. Εφόσον υπάρχει η διαδικασία, πρέπει να ακολουθήσεις τους όρους και τους κανόνες. Ήταν λαϊκισμός όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για το ποσό, διότι δόθηκε καθαρά από χορηγούς, που τα δίνουν με την προϋπόθεση παρουσίας στα μεγάλα αθλητικά διεθνή γεγονότα. Δεν μπορούσε η Ελλάδα να είναι απούσα ύστερα από 20 χρόνια. Πληρούσαμε όλα τα άλλα κριτήρια στη FIBΑ. Η Εurobank κατέθεσε το ποσό μέσα από την προβλεπόμενη υπάρχουσα σύμβαση.

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας;

Ωραίο ερώτημα, που δεν απαντιέται τώρα όμως.

Θα είναι Έλληνας ή ξένος;

Εφόσον είμαστε στην Ε.Ε., μην το πάμε στο "στενό" εθνικό καθήκον, Ευρωπαίοι είμαστε όλοι. Προσπαθούμε όμως να είναι “συγχωριανός» μας!

Πώς μπορεί να γίνει ανταγωνιστική η Α1 Ανδρών;

Δεν είναι εύκολο να συντηρείς με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στην Ισπανία πλέον.

Το σχέδιο της Μεσογειακής λίγκας συζητιέται ακόμα;

Είναι στα σκαριά. Γίνονται συζητήσεις, αλλά υπαναχωρούν οι Άραβες, που θα ήταν κύριοι χρηματοδότες.

Υπάρχει περίπτωση να διοργανώσει η Ελλάδα το Eurobasket του 2015

Όλα είναι ανοιχτά, όλα συζητούνται. Το θέλουμε υπό προϋποθέσεις. Δεν θα πτωχεύσουμε για το Eurobasket. Αν το αντέχουμε ναι, θα το κάνουμε. Μας βολιδοσκοπούν, κάτι που δείχνει ότι είναι αξιόπιστη χώρα οργανωτικά η Ελλάδα. Θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στο Μόναχο τις προσεχείς ημέρες.

 

Τελευταία Νέα