Γκιστ: «Κλειδί πάλι η άμυνα»

Γκιστ: «Κλειδί πάλι η άμυνα»

Gazzetta team
Γκιστ: «Κλειδί πάλι η άμυνα»
Η άμυνα, ο ρυθμός και η δύναμη θα φέρουν στον Παναθηναϊκό το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ.

Ο Αμερικανός μετά από περίπου δέκα μέρες απραξίας λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς φαίνεται πως θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό για το Top 16.

Με δηλώσεις του στη «SportDay» στάθηκε στα «κλειδιά» που θα φέρουν στην ομάδα του το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Η άμυνα θα είναι το πρώτο και κύριο ειδικά στα πρώτα λεπτά, στο πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό από το πρώτο λεπτό και να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας μέσα από τις τακτικές μας και τη στρατηγική μας σε άμυνα κι επίθεση».

Ο Γκιστ πάντως, δεν θεωρεί πως το παιχνίδι θα είναι καθοριστικό, αφού υπάρχουν άλλες επτά αγωνιστικές μετά από αυτό. «Δεν νομίζω ότι είναι τελικός. Η φάση του Top 16 είναι σαν ένα μεγάλο πρωτάθλημα κι έχουμε ακόμα πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας, οπότε, όχι, δεν νομίζω ότι είναι τελικός», ξεκαθάρισε.

Όσο για το αν υπάρχουν διαφορές με τα παιχνίδια για τις εγχώριες διοργανώσεις είπε: «Καμία μα καμία διαφορά. Είναι το ίδιο ακριβώς. Θα πρέπει να παίξουμε πάλι καλό μπάσκετ για να τους κερδίσουμε και να κάνουμε αυτά που είχαμε κάνει τις προηγούμενες φορές και μας οδήγησαν στη νίκη. Νομίζω ότι θα πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα αυτή τη φορά. Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνουμε, θα πρέπει να κρατάμε τα στοιχεία που μας οδήγησαν στις νίκες τις προηγούμενες φορές και να τα βελτιώνουμε για να μας βοηθήσουν στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος και θα πρέπει να είμαστε και εμείς. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι».