Για την... επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Φάνης Παναγιώτου
Για την... επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και απόψε (21:45, ΔΤ) στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα ψάχνει την επιστροφή στις νίκες στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο στην Ευρωλίγκα έρχονται από διαδοχικές ήττες (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Μπαρτσελόνα) που τους έφεραν στο 3-2 από τον αρχικό 3-0. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα και αποκλειστικός στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες στο Top 16, με τα ευχάριστα νέα να έρχονται από τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς, δεν έπαιξε στον τελικό με τον Άρη, ωστόσο αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής απόψε...

Από την μεριά τους, οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται στο 2-3 και αν θέλουν να διατηρήσουν τις ελπίδες που έχουν να βρεθούν στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης τότε πρέπει να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στην 6η αγωνιστική του Top 16. Το σημαντικότερο... πρόβλημα της Ουνικάχα Μάλαγα είναι η ψυχολογία των παικτών που απέτυχαν στο Copa Del Rey, το οποίο έγινε στην έδρα τους και πλέον καλούνται να σηκώσουν ξανά το κεφάλι...

«Η Ουνικάχα παρουσιάζεται καλύτερη στην έδρα της, μετρώντας +14 πόντους στην επίθεση. Αρέσκονται σε γρήγορο ρυθμό, χρησιμοποιούν τον αιφνιδιασμό για εύκολα καλάθια κι είναι δεύτεροι σε επιθετικά ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα. Πλέον έπειτα τα αποτελέσματά τους σε Ευρωλίγκα (σ.σ. 2-3) και στο Copa del Rey (σ.σ. αποκλεισμός στα προημιτελικά) έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Πρέπει να διατηρήσουμε το παιχνίδι μας σε υψηλό επίπεδο και να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ουνικάχα στη Μάλαγα», υπογράμμισε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Αποτελεί πρόκληση για μένα ότι θα τεθώ αντιμέτωπος με τον Διαμαντίδη. Μετά από ένα κακό παιχνίδι στο Κύπελλο, έχω έξτρα κίνητρο κι ελπίζω να τα πάω καλά απέναντι σε έναν τόσο καλό παίκτη και μια τόσο δυνατή ομάδα. Δεν θα πρέπει να το βάλουμε κάτω μετά από ό,τι έγινε στο Κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικό να σηκώσουμε κεφάλι ξεκινώντας από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, ειδικά αυτά στην έδρα μας, και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται στο Top 16», ήταν τα λόγια του Τζέισον Γκρέιντζερ, γκαρντ της Μάλαγα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΔΩ.