Βασιλακόπουλος: «Σε καλό δρόμο για τη wild card»

Βασιλακόπουλος: «Σε καλό δρόμο για τη wild card»

Gazzetta team
Βασιλακόπουλος: «Σε καλό δρόμο για τη wild card»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αισιοδοξία του σχετικά με τη συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το θέμα της wild card βρίσκεται σε καλό δρόμο…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Sentra FM 103,3:

Για τη διαδικασία με τις wild card: «Φτάνει στα όρια της εξαγοράς. Όταν μέσα στα κριτήρια βάζεις τη δωρεά προς το ίδρυμα της FIBA και έρθει κάποιος και σου δώσει 10 εκατ., πώς θα του πεις όχι; Είμαστε όμως σε καλό δρόμο. Διπλωματικά, παρασκηνιακά, αλλά και στο προσκήνιο είμαστε παρόντες. Έχουμε «κουμπώσει» από κάποιες πλευρές το θέμα. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το θέμα. Δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε τις οικονομικές προσφορές άλλων χωρών, αλλά στα αγωνιστικά κριτήρια είμαστε μακρά πρώτοι και τελικά αυτό θα εκτιμηθεί. Παίζει ρόλο και το γεγονός πως δεν έχουμε πάρει ποτέ wild card και πως έχουμε κάνει πολλές διοργανώσεις και σε όλα είμαστε συνεπείς. Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί την τελευταία 20ετία».

Για την επιλογή προπονητή: «Θα είναι άλλος προπονητής και σχεδόν άλλη ομάδα αν δεν πάμε στο Μουντομπάσκετ. Στο Παγκόσμιο είναι η κορύφωση μιας προσπάθειας τελευταίων ετών. Τα προκριματικά για το επόμενο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας θα είναι αφετηρία. Σαφέστατα λοιπόν, θα είναι άλλα τα κριτήρια επιλογής προπονητή. Αν πάμε στο Παγκόσμιο δεν θα είναι θέμα μεγαλύτερου ονόματος, αλλά μεγαλύτερης εμπειρίας. Γιατί θα έχει μόνο έναν μήνα προπόνηση και θα πρέπει να πάμε στην Ισπανία να παίξουμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα θέλουμε κάποιον να φτιάξει ομάδα και θα είναι σε μόνιμη βάση, φουλ τάιμ δηλαδή γιατί μετά το 2015 αρχίζουν οι διακεκομμένες περίοδοι».

Για την αλλαγή των προκριματικών: «Εγώ έδωσα μάχη για αυτό. Θέλω να δώσουμε τη δυνατότητα στον εγχώριο αθλητικό πληθυσμό να παρακολουθεί την εθνική του ομάδα. Η εθνική έχει 12 χρόνια να δώσει επίσημο αγώνα μπροστά στο κοινό της. Αν παίζει εδώ φέρνει το άθλημα στην επικαιρότητα και έτσι κερδίζει στις αθλητικές μάζες του κόσμου. Πέντε συναντήσεις στην έδρα σου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Και από οικονομικής πλευράς».

Για το αν «υπάρχει» ακόμα Τρινκιέρι: «Δεν κάνω ονοματολογία. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προπονητή...».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Το ελληνικό μπάσκετ παράγει και έτσι δεν φοβάσαι. Και καλή ομάδα έχουμε και καλά παιδιά έρχονται, στις ηλικίες 14-15 ετών έχουν πολύ καλά ταλέντα, είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο».

 

Τελευταία Νέα