Σπανούλης: «Δεν μας σέβονται στην Ελλάδα»

Σπανούλης: «Δεν μας σέβονται στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Σπανούλης: «Δεν μας σέβονται στην Ελλάδα»
Για έλλειψη σεβασμού στην Ελλάδα προς τον Ολυμπιακό μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης με δηλώσεις του στο basketblog.gr και στον Κώστα Σωτηρίου τόνισε: «Προερχόμασταν από δύο ήττες στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα και έπρεπε να παίξουμε καλά. Βγάλαμε πολλή ενέργεια στο παρκέ και αυτό ήταν το κλειδί που μας οδήγησε στη νίκη. Η Ευρωλίγκα με το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύο διαφορετικά πρωταθλήματα. Υπάρχει ένας τεράστιος σεβασμός στην Ευρώπη, που δυστυχώς δεν τον έχουμε στην Ελλάδα. Προσπαθούμε, όμως, να τον αποκτήσουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαχείριση των δύο αρνητικών αποτελεσμάτων, που σημάδεψε την προετοιμασία εν όψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ. «Προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε την ηρεμία, να προετοιμαστούμε σωστά, ώστε να εμφανιστούμε διαβασμένοι για να πάρουμε αυτό το ματς και να ξεκινήσουμε με νίκη το Top16. Μπήκαμε με δύναμη και θεωρώ ότι κάθε φορά που η Φενέρ έδειχνε τη διάθεση να επιστρέψει, είχαμε όλες τις απαντήσεις. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να μας ικανοποιεί το γεγονός ότι κάναμε μόλις 4 λάθη, που για αυτό το κορυφαίο επίπεδο, αποτελεί σπουδαία επίδοση, που πρέπει να επαναλάβουμε».

Όσο για το κίνητρο του Ολυμπιακού απέναντι στην τουρκική ομάδα είπε: «Κίνητρο; Η Φενέρ είναι μια ομάδα που έχει θέσει ως στόχο το Φάιναλ Φορ και έχουμε τους ίδιους στόχους. Αυτό από μόνο του ήταν ισχυρό κίνητρο για μένα και τους συμπαίκτες μου. Ακόμη βέβαια έχει πολύ δρόμο. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, αλλά απομένουν 13 ολόκληρες αγωνιστικές και από την περυσινή μας εμπειρία, γνωρίζουμε πλέον ότι το Top16 είναι ένα νέο πρωτάθλημα, μεγαλύτερο σε διάρκεια και από την κανονική περίοδο. Συνεπώς, θα χρειαστεί ενέργεια, συγκέντρωση και αρκετές μεγάλες νίκες για να πλησιάσουμε τον στόχο μας».

Τέλος για τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ συμπλήρωσε: «Ο κόσμος ήταν φοβερός. Μετά από δύο ήττες γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο και δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα. Βλέπουν την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια και μας ανταμείβουν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθούμε σε κάθε ματς να τα δίνουμε όλα, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν χαρούμενοι για τα σπίτια τους. Μακάρι το ΣΕΦ να έχει πάντα αυτή την εικόνα».