Προαναγγελία Παναθηναϊκός - Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο

Φάνης Παναγιώτου
Προαναγγελία Παναθηναϊκός - Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο
Εντός έδρας ξεκινάει ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο Top 16 της Ευρωλίγκας... Αντίπαλος των «πράσινων» η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (21:30, Novasports 3).

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πριν λίγο καιρό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει ανατραπεί. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον «αιώνιο» ημιτελικό, εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Α1 μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Δράμα και πλέον μπαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον... μαραθώνιο του Top 16.

Πρώτη αντίπαλος η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έχει ως μεγάλο στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάζεται στην Ευρωλίγκα. Μάλιστα, πρόσφατα απέκτησε τον ηγέτη της Σιένα, Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά απόψε στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, εκτός είναι ο Σαμάντρο Σάμουελς, ενώ πρόβλημα έχει και το Ντέιβιντ Μος. Παρελθόν αποτελεί ο Μαρκίζ Χέινς, που δεν είχε την απόδοση που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας...

Από την άλλη, στο «πράσινο» στρατόπεδο απουσίες δεν υπάρχουν. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν αγωνίστηκε κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όλα δείχνουν όμως πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Έτοιμοι είναι οι Παππάς - Ματσιούλις που πρόσφατα αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών.

«Όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες, είναι ένας όμιλος δυνατός και σκληρός. Αρχίζει η δεύτερη φάση κι οι ομάδες θα 'ναι πιο συγκεντρωμένες. Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, ιδίως στην περιφέρεια, ενώ τώρα με τον Χάκετ ακόμη περισσότερο. Τους αρέσει να ανοίγουν το ρυθμό, να παίζουν "1 εναντίον 1", γιατί έχουν προσωπικό ταλέντο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτά και να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Αντιμετωπίζουμε μία απ' τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στο Final Four. Έχουμε επίγνωση του ρόλου μας ως αουτσάιντερ, αλλά την ίδια ώρα είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε κι αυτή είναι η επιθυμία μας, αρχής γενομένης απ' την αναμέτρηση στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα μας βοηθήσει να μετρήσουμε τις πιθανότητες μας στον όμιλο. Διαθέτει σπουδαίο ρόστερ με παίκτη-σύμβολο σαν τον Μπατίστ, αλλά η ταυτότητά του αντιπροσωπεύεται απ' τον Διαμαντίδη. Επίσης διαθέτει παίκτες ικανούς να βγουν μπροστά οποιαδήποτε φορά, ιδίως ψηλούς: Οι Λάσμε και Γκιστ είναι πολύ καλοί στο να επιβάλλουν το παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση», δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι.

Το πρόγραμμα της ημέρας:
20:00 Γαλατάσαραϊ - Μακάμπι Τελ Αβίβ
20:00 Παρτιζάν - Ρεάλ Μαδρίτης
21:30 Παναθηναϊκός - EA7 Αρμάνι Μιλάνο
21:45 Μπαρτσελόνα - Αναντολού Εφές

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.