Κάνει το καθήκον του και περιμένει ο Παναθηναϊκός

Φάνης Παναγιώτου
Κάνει το καθήκον του και περιμένει ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45, ΔΤ), η θέση, όμως, που θα τερματίσει στην α' φάση της Ευρωλίγκας θα κριθεί αύριο μετά το τέλος του αγώνα Λαμποράλ Κούτσα - Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Οι «πράσινοι» έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Top 16 και πλέον... περιμένουν να μάθουν τη θέση που θα τερματίσουν στον δ' όμιλο της α' φάσης της Ευρωλίγκας. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας υποδέχονται τη σίγουρα πρώτη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σε περίπτωση νίκης α) με νίκη της Λαμποράλ τερματίζουν στη 2η θέση ή β) με νίκη της Λοκομοτίβ τερματίζουν στην 3η θέση. Αν ο Παναθηναϊκός χάσει α) με νίκη της Λαμποράλ θα είναι 4ος β) με νίκη της Λοκομοτίβ θα είναι 3ος.

Αγωνιστικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίκο Παππά και Γιόνας Ματσιούλις, με τον δεύτερο να «τρέχει» για να προλάβει τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό (23/12, 19:30, ΔΤ). Από την άλλη, ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματίας Σον Τζέιμς, κάτι που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο συμμετοχής για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ.

«Έχουμε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη προϊστορία, με μεγάλα παιχνίδια στο παρελθόν, τα οποία έκριναν τίλους. Από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Κλείνει η πρώτη φάση. Είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε. Επίσης είναι σημαντικό να κοιτάξουμε χρόνους γιατί ακολουθεί άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι. Η Μακάμπι παίζει κατά κόρον με χαμηλά σχήματα, με την ταχύτητα να ανοίξει το γήπεδο, είναι εξαιρετική σ' αυτό. Είναι σημαντικός ο ρυθμός. Πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι. Γνωριζόμαστε κι οι δύο καλά», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία της Ευρωλίγκας, με μεγάλη παράδοση. Έχουνε αρκετούς παίκτες ακόμη από τις ομάδες που πέτυχαν πολλά στο παρελθόν. Η Μακάμπι έχει μακρά προϊστορία με τον Παναθηναϊκό και αυτό κάνει κάθε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν βελτιωθεί σημαντικά και αυτό δείχνει πόσο ποιοτική ομάδα διαθέτουν», ήταν τα λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

19:45 Ζιέλονα Γκόρα - Ολυμπιακός 3ος Όμιλος
20:00 Αναντολού Έφες - Ρεάλ Μαδρίτης 2ος Όμιλος
21:00 Μπάμπεργκ - Ζαλγκίρις Κάουνας 2ος Όμιλος
21:45 Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 4ος Όμιλος
21:45 Παρτίζαν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1ος Όμιλος
22:00 Μπαρτσελόνα - Μπουντιβέλνικ 1ος Όμιλος
22:00 Ναντέρ - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 1ος Όμιλος
22:00 Σιένα - Μάλαγα 3ος Όμιλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ.