Η αποθέωση θα κάνει κακό στον Λοτζέσκι

Η αποθέωση θα κάνει κακό στον Λοτζέσκι

Σπύρος Καβαλιεράτος Σπύρος Καβαλιεράτος
Η αποθέωση θα κάνει κακό στον Λοτζέσκι
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει στο gazzetta.gr για τον Ματ Λοτζέσκι, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα πρώτα επίσημα ματς του Ολυμπιακού...

Οσο υπερβολική ήταν η άρνηση αποδοχής μιας μεταγραφής ενός μπασκετμπολίστα από το Βέλγιο, άλλο τοσο λανθασμένη είναι η επίδειξη κωλοτούμπας και η αποθέωση του Ματ Λοτζέσκι μετά τις πρώτες του επίσημες εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό.

Είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός της Οστάνδης δεν ήταν ό,τι πιο εμπορικό σε μεταγραφή. Ούτε μπορούσε να ενθουσιάσει τους οπαδούς, που περίμεναν ένα πιο γνωστό όνομα ή τέλος πάντων έναν ξένο με πλουσιότερο βιογραφικό.

Μόνο που όσοι τον είχαν δει να αγωνίζεται - κυρίως στο Eurocup - είχαν καλά λόγια να πουν και γενικά οι πιο ψύχραιμοι συνιστούσαν ηρεμία και υπομονή. Ο Μπαρτζώκας έκανε την επιλογή του και σίγουρα δεν είχε καμία διάθεση να φέρει έναν... άμπαλο στην Ελλάδα.

Τα πρώρα δείγματα του Λοτζέσκι είναι θετικά και ό,τι κι αν γίνει ως το τέλος της σεζόν, ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται ούτε για άμπαλο, ούτε για άχρηστο.

Μέχρι εκεί, όμως. Οκτώβρη μήνα δεν μπορεί να κριθεί κανείς παίκτης, ο απολογισμός γίνεται τον Μάιο και τον Ιούνιο. Υπάρχουν, βέβαια, και περιπτώσεις παικτών που εξ αρχής δεν κάνουν και παίρνουν το δρόμο για το σπίτι τους ή τέλος πάντως αλλάζουν ομάδα... Ε, σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπει ο Λοτζέσκι, ήδη έχει ταιριάξει καλά με τον Ολυμπιακό και επί του παρόντος παίζει καλά τον ρόλο του... Και με δεδομένο το κόστος της μεταγραφής, ο Μπαρτζώκας δεν μπορεί να χρεωθεί κανένα λάθος. Κάθε άλλο. Εχει πολλές πιθανότητες να πιστωθεί μια πολύ πετυχημένη κίνηση.

Μέχρι εδώ όμως. Διότι ο Λοτζέσκι δεν θα κριθεί από τρία παιχνίδια, τα εξής δύο. Δηλαδή τα ματς με τον Παναθηναϊκό και τη Μάλαγα στο ΣΕΦ... Γιατί το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό είναι ως μη γενόμενο για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός.

Χρειάζεται ψυχραιμία, λοιπόν, γιατί κανείς δεν δικαιώθηκε τον Οκτώβρη. Και αυτό ισχύει για όλους, τον Λοτζέσκι, για τον Πέτγουεϊ, για τον Σίμονς. Τα πρώτα δείγματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά, αλλά η σεζόν βρίσκεται ακόμα στην εκκίνηση. Και αν ανέβει υπερολικά ο πήχης, ίσως να μην μπορούν καν να τον φτάσουν.

Να μην ξεχνάμε κάτι, η υπερβολή και στη χαρά και στη στεναχώρια και στον ενθουσιασμό και στην απογοήτευση, δημιουργούν ανεπιθύμητη ανισορροπία, που στην καθοριστική στιγμή μπορεί να κοστίσει.

Και τα δύσκολα όχι μόνο δεν έχουν φτάσει, δεν φαίνονται καν στον ορίζοντα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σπύρος Καβαλιεράτος
Σπύρος Καβαλιεράτος