Ξεκινάει το ταξίδι για το three-peat

Φάνης Παναγιώτου
Ξεκινάει το ταξίδι για το three-peat
Κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα (21:30, ΔΤ) ξεκινάει το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα 2013-2014, με στόχο το... three-peat!

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους Ανδαλουσιανούς στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και η ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, καθώς η Α1 ξεκίνησε με νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό (55-45), ενώ είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Στο ματς αυτό, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είχε την υποστήριξη του κόσμου του και σήμερα (21:30) οι φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά φέτος την ομάδα τους... Αγωνιστικά, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν για τους Πειραιώτες, αφού νοκ-άουτ είναι ο Μίρζα Μπέγκιτς, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Έισι Λο, που δεν έπαιξε κόντρα στους «πράσινους».

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν ούτε από την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία φέτος έχει τον Χουάν Πλάθα στον πάγκο της. Οι Ανδαλουσιανοί ήρθαν στην Αθήνα χωρίς τους ανέτοιμους Τούλσον και Ουρτασούν, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν ούτε στην πρεμιέρα της ACB κόντρα στην Εστουδιάντες (97-78).

«Παίζουμε στην έδρα μας με μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Μάλαγα. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε, έστω και με ένα πόντο. Έχουμε επισημάνει ότι είναι νωρίς ακόμα για να είναι έτοιμη η ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίρνουμε αποτελέσματα. Αυτό το κάναμε με τον Παναθηναϊκό και τώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Έχουμε δει πώς παίζουν. Είναι η κλασική ισπανική ομάδα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Κώστας Σλούκας.

«Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, αλλά αυτήν την χρονιά μπορούμε να ξεπεράσουμε το TΟΡ 16. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε και θέλουμε να αρχίσουμε στην Ευρωλίγκα με τον καλύτερο τρόπο», ήταν τα λόγια του Φραν Βάσκεθ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

2ος όμιλος
Ζαλγκίρις Κάουνας - Ρεάλ Μαδρίτης 19:45

3ος όμιλος
Ζιέλονα Γκόρα - Μπάγερν Μονάχου 20:15
Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα 21:30