Ο τολμών... νίκησε!

Σπύρος Καβαλιεράτος Σπύρος Καβαλιεράτος
Ο τολμών... νίκησε!
Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την πρεμιέρα των ανέτοιμων και τη διαφορά που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθώς βρήκε το κατάλληλο σχήμα και δεν φοβήθηκε να τελειώσει το ματς δίχως τον Βασίλη Σπανούλη...

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά τον αρχηγό του. Γι αυτό και... τόλμησε να κάνει το προφανές, που όμως είναι πολύ δύσκολο όταν στη μέση μπαίνει ο ηγέτης της ομάδας. Μόνο που ο Σπανούλης δεν είναι ακόμα έτοιμος, φαίνεται άλλωστε και από τη στατιστική του.. Είχε μόνο ένα εύστοχο σουτ - λέι απ στον αιφνιδιασμό - σε 7 προσπάθειες, ήταν αδύνατο να δημιουργήσει, απέναντι σε μια άμυνα που ήταν φτιαγμένη για να τον σταματήσει.

Η μπάλα, λοιπόν, κυκλοφόρησε καλύτερα όταν στο παρκέ ήταν μαζί ο Μάντζαρης, ο Σλούκας και ο Λοτζέσκι, οι τρεις τους ήταν τα κλειδιά της νίκης (ο Πρίντεζης συμπλήρωσε το καρέ των κορυφαίων). Ο Μάντζαρης πήρε περισσότερες προσπάθειες απ' ό,τι συνηθίζει, είχε 2 στα 11 σουτ, αλλά έφερε και αμυντική ισορροπία και φυσικά ήταν ο μόνος που έπαιξε καλή άμυνα τον Διαμαντίδη. Μαζί με τον Σλούκα έδωσαν άλλο ρυθμό στην επίθεση, η μπάλα άλλαζε χέρια και εκεί τελείωσαν όλα.

Ο Ολυμπιακός πήρε 9 πόντους από τον Σλούκα στο δεύτερο ημίχρονο, ο 23χρονος γκαρντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανάληψη. Και βέβαια ο Ματ Λοτζέσκι τελείωσε το παιχνίδι δίχως να χάσει σουτ, είχε 5/5 βολές, 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Με τέτοιες εμφανίσεις, σίγουρα δικαιώνεται ο Μπαρτζώκας που ... τόλμησε και τον διάλεξε το καλοκαίρι.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι... Και δεν φταίει το άδειο γήπεδο για την εικόνα του αγώνα... Μάλλον βοήθησε να γίνει κανονικό παιχνίδι, δίχως κανένα κίνδυνο. Φταίει το ότι κάθε χρόνο που οι δύο ομάδες ανταμώνουν νωρίς στη σεζόν, τέτοια είναι λίγο πολύ η εικόνα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι ανέτοιμοι, λογικό στα μέσα Οκτώβρη, είχαν και πολλά προβλήματα.

Ο Λο είναι εκτός από τους ερυθρόλευκους, ο Σπανούλης δεν είναι στο 100%. Από την άλλη ο Ούκιτς και Μαυροκεφαλίδης μπήκαν την τελευταία εβδομάδα στο πρόγραμμα, μόνο ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης είχαν ρυθμό...

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με την περυσινή συνταγή να κερδίσει, εγκλώβισε τον Σπανούλη, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Τα 8 στα 27 τρίποντα δεν είναι σπουδαίο ποσοστό, αλλά Λοτζέσκι, Σλούκας και Πρίντεζης έκαναν ζημιά από μακριά. Ο δε Ολυμπιακός είναι εντελώς διαφορετικός με τον Μάντζαρη στο παρκέ, έχει έναν παίκτη που φέρνει την ισορροπία στην άμυνα και στην επίθεση. Ισως να μην φαίνεται πολύ η δουλειά του, αλλά είναι ίσως η πιο σημαντική.

Με αυτόν τον τρόπο συνεπώς, η κανονική περίοδος δεν θα είναι αδιάφορη ως προς τη μάχη της πρωτιάς, αφού ο Ολυμπιακός μείωσε με το... καλημέρα την απόσταση από τον Παναθηναϊκό. Αν οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν απώλεια, το αβαντάζ έδρας θα κριθεί στο ΟΑΚΑ. Αν είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός, το ματς του δευτέρου γύρου στο ΟΑΚΑ θα ήταν... φιλικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σπύρος Καβαλιεράτος
Σπύρος Καβαλιεράτος