Άρης, ο Θεός... της σκληρής δουλειάς! (63-71)

Απόστολος Παγώνης
Άρης, ο Θεός... της σκληρής δουλειάς! (63-71)

bet365

Ο Άρης της απαγόρευσης μετεγγραφών ξένων παικτών επέβαλε απαγόρευση... πρόκρισης στον Π.Α.Ο.Κ. (63-71) και θα είναι παρών στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο Άρης είχε να επικρατήσει του Π.Α.Ο.Κ. στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος απ' τον τελικό του 1990, μετρώντας έκτοτε 0/3 απέναντι του. Εν τέλει κατάφερε να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση και να προκριθεί στα ημιτελικά την πλέον ανύποπτη στιγμή: Τελώντας ακόμα υπό απαγόρευση μετεγγραφών ξένων παικτών, έχοντας τραυματία τον Τζέρεμι Χαντ, τον έτερο ξένο του έπειτα τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, παίζοντας στην έδρα του... μισητού συμπολίτη και με όλα τα προγνωστικά σε βάρος του.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έφτασε στη σπουδαία νίκη-πρόκριση κι έκανε παρέα στους Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, με τους οποίους θα περιμένει μαζί το νικητή της τελευταίας αναμέτρησης των προημιτελικών ανάμεσα στον Ηλυσιακό και στον Ολυμπιακό (10/10, 19:00/Δ.Τ.) και την προσεχή κλήρωση της επόμενης φάσης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Π.Α.Ο.Κ. άρχισε με τους Κούπερ και Πέιν (σ.σ. αποχώρησε τραυματίας στη συνέχεια) να συνεργάζονται με άψογο τρόπο, αλλά στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαργαρίτης απέμεινε να παλεύει σχεδόν μόνος του. Οι άμυνες κυριάρχησαν απέναντι στις χωρίς δημιουργία κι άνευρες επιθέσεις, η αναμέτρηση πήγε στις προσωπικές μονομαχίες και το σκηνικό βόλεψε τον Άρη, ο οποίος είχε τους Πελεκάνο κι Αθηναίου σε συνεχή εγρήγορση και τους Μποχωρίδη κι Ασημακόπουλο εύστοχους όποτε χρειάστηκε.

MVP: Ο Αντώνης Ασημακόπουλος δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη, ούτε καν ο πιο δραστήριος. Παρόλα αυτά η κατηγορία τού ανήκει, αφού το τρίποντό του στα τελευταία δευτερόλεπτα άξιζε πολύ περισσότερο.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε αρκετούς παίκτες εκτός ρυθμού, αλλά οι απαιτήσεις είναι περισσότερες απ' τους Κούπερ και Χαραλαμπίδη.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Άρης μπήκε στην τέταρτη περίοδο, έχοντας αναλάβει τα ηνία σκορ (47-52 στο 33', 49-55 στο 34' & 51-58 στο 37') και με μοναδική απειλή κινδύνου τον Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο τελευταίος μείωσε σε 54-60 στο 38', αλλά ο Αντώνης Ασημακόπουλος, σαν να περίμενε αρκετή ώρα τη συγκεκριμένη στιγμή, εκτέλεσε πίσω απ' τα 6,75μ. για το 54-63 στα -2'07''. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησε να αντιδράσει εκ νεου, αλλά δεν είχε πώς.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Παρότι απέναντι στον Άρη, η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της νέας αγωνιστικής περιόδου και των δύο ομάδων δεν αποδείχθηκε αρκετή για να... βουλιάξει από κόσμο το κλειστό της Πυλαίας. Παρόλα αυτά οι περίπου 3.000-4.000 φίλοι του Π.Α.Ο.Κ. είχαν εξαιρετικό παλμό, αλλά δυστυχώς προς το τέλος κι όρεξη για παρατράγουδα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-34, 57-60, 63-71
Π.Α.Ο.Κ. (Μαρκόπουλος): Πέιν 5, Κούπερ 7, Κασελάκης 5 (1), Τσαϊρέλης 11 (1), Μπόγρης 7, Μαργαρίτης 23, Τσόχλας 2, Χαραλαμπίδης 3 (1), Δέδας, Βουτσίτσεβιτς, Λιάπης
Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 15 (1), Πελεκάνος 16 (2), Αθηναίου 17, Βεζένκοφ 2, Χαρίσης 4, Γκίκας 2, Τσακαλέρης 5, Ασημακόπουλος 5 (1), Μούρτος 3, Πουλιανίτης 2

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα