Μεσίνα: «Τα 'θελε και τα 'παθε η Ρωσία»

Γιάννης Ράμμας
Μεσίνα: «Τα 'θελε και τα 'παθε η Ρωσία»

bet365

Ο Έτορε Μεσίνα εξήγησε πως η Ρωσία πήγε... γυρεύοντας στο Eurobasket 2013 έπειτα την αλλαγή προέδρου της ομοσπονδίας και πολύ περισσότερο την αντικατάσταση του Φώτη Κατσικάρη.

Ο 54χρονος Ιταλός προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταξίδεψε στη Λιουμπλιάνα για την ολοκλήρωση του Eurobasket 2013 και τόνισε στη ρωσική ιστοσελίδα itar-tass.com πως «μερικές ομάδες με εξέπληξαν στο Eurobasket. Φυσικά, η Ουκρανία έρχεται πρώτη όλων. Λίγοι περίμεναν πως η ομάδα θα έφτανε στα προημιτελικά. Όσο για τη Ρωσία, τα αποτελέσματά της δε μου προκάλεσαν έκπληξη. Οι εμφανίσεις της ήταν ένας καθρέφτης της κατάστασης γύρω απ' την ομάδα. Η ομοσπονδία προχώρησε σε αντικατάσταση του πρόεδρου (σ.σ. εκλέχθηκε μία γυναίκα για πρώτη φορά στα χρονικά), προκαλώντας θόρυβο, ενώ άλλαξε και τον προπονητή (σ.σ. Καράσεφ αντί Κατσικάρη) λίγες ημέρες πριν απ' την έναρξη της διοργάνωσης. Για ποια χημεία, πειθαρχία κι οργάνωση να συζητήσουμε; Αλλά το Eurobasket ανήκει στο παρελθόν, η Ρωσία πρέπει να αρχίσει απ' το μηδέν».

Μεταξύ άλλων ο «Έκτορας» εξέφρασε και την άποψή του πως η διάρκεια της τελικής φάσης δεν πρέπει να είναι τόσο μεγάλη, αφού «έπειτα το τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου οι παίκτες πρέπει να ξεκουράζονται, έπειτα να ενσωματώνονται στις εθνικές αποστολές τους κι εν συνεχεία να επιστρέφουν στις ομάδες τους για την προετοιμασία. Η προετοιμασία πρέπει να γίνεται στους συλλόγους τους, όχι στις εθνικές ομάδες τους».

 

Τελευταία Νέα