Πεδουλάκης: «Συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας»

Πεδουλάκης: «Συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας»

Γιάννης Ράμμας
Πεδουλάκης: «Συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας»

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης... ανακρίθηκε απ' την ελληνική έκδοση του China Radio International κι εξήγησε τα οφέλη της επίσκεψης του Παναθηναϊκού στην Κίνα (11-17/9).

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ μεγάλο όνομα στην Ευρώπη, που, σύμφωνα με την Ευρωλίγκα, είναι το πιο γνωστό και μας ενδιαφέρει να γίνει γνωστός και σ' άλλες ηπείρους. Η Κίνα είναι μία τεράστια χώρα που έχει τεράστιες προοπτικές και θέλουμε να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία κι όχι μόνο. Θέλουμε να δούμε πράγματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με το μπάσκετ. Αυτό είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας, την φιλοσοφία. Νομίζουμε ότι η Κίνα έχει αυτά τα πράγματα, καθώς έχει μία μεγάλη πολιτιστική παράδοση, οπότε εμείς θα δώσουμε κάποια άλλα πράγματα και θεωρούμε ότι και για την ομάδα μας θα είναι κάτι πολύ ωραίο, να πάρουμε στοιχεία από την Κίνα» είπε αρχικά στην Ευαγγελία Παπαζή.

Ερωτηθείς για τη συνέχεια της συνεργασίας, ο 49χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως ενδιαφέρεται να «καλέσουμε ομάδες στην Αθήνα καθώς και προπονητές Κινέζους. Συγχρόνως τα δικά μας παιδιά μπορούν να έρθουνε εδώ για 15-20 ημέρες, να συνεργαστούνε. Θέλουμε να είναι μία μόνιμη συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων και τεχνογνωσίας. Νομίζω ότι το κινεζικό μπάσκετ μιμήθηκε πάρα πολύ το ΝΒΑ, που είναι πολύ διαφορετικό απ' το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο στηρίζει το σύνολο, ενώ το ΝΒΑ στηρίζεται περισσότερο στο άτομο και νομίζω ότι δεν ταιριάζει τόσο πολύ στην κινεζική κουλτούρα, η οποία στηρίζει το σεβασμό προς το σύνολο», ενώ, μιλώντας για την παρουσία του Πινγκ Σανγκ στην ομάδα, πρόσθεσε: «Τον πρώτο καιρό ήταν πολύ δύσκολα γι' αυτόν, γιατί είχε μία τελείως διαφορετική προσέγγιση του αθλήματος, σιγά-σιγά, όμως ,έχει ανέβει πάρα πολύ, έχει προσαρμοστεί και θεωρώ κάθε μήνα που θα περνάει ότι θα είναι ακόμη καλύτερος. Γι' αυτό κι όπως είπα προηγουμένως είναι πολύ σημαντικό πράγμα για τους Κινέζους παίκτες να έρθουν να παίξουνε σε υψηλό επίπεδο. Έτσι θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, τεχνογνωσία και θα μπορέσουν να τα μεταφέρουν. Αυτό κάναμε κι εμείς όταν ξεκινήσαμε ως χώρα στο μπάσκετ και μέσα απ' αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε και φτάσαμε στις επιτυχίες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα