«Σκοτώνουμε τους Τούρκους ή τους γιατρεύουμε» (vids)

Βασίλης Παπαθεοδώρου
«Σκοτώνουμε τους Τούρκους ή τους γιατρεύουμε» (vids)

bet365

Το σύνθημα για τη νίκη απέναντι στην Τουρκία έδωσαν οι Τρινκιέρι, Περπέρογλου, Φώτσης και Παπανικολάου τονίζοντας πως αν η Εθνική παρουσιαστεί συγκεντρωμένη θα πάρει τη νίκη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι Αντώνης Φώτσης, Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Παπανικολάου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εν όψει του κρίσιμου αγώνα που ακολουθεί για την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ομάδας μίλησε

Για τον τραυματισμό του Σπανούλη: «Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψαν όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι.

Για τον αγώνα με την Τουρκία: «Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι απλό τι μπορεί να συμβεί: μπορούμε είτε να τους κερδίσουμε, είτε να τους κάνουμε να γιατρευτούν. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. Από δύο ομάδες γρήγορες και κοντές, κάτι που δεν είμαστε εμείς. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε αύριο. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι σπουδαίος προπονητής, που έχει το σεβασμό σε πολλές χώρες. Τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά σαν αντίπαλοι αύριο δεν θα δείξουμε έλεος».

Για θετικά που κρατά από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: «Το καλό είναι πως είμαστε υγιείς μέσα στην ομάδα. Υγιείς στα πρόσωπα των παικτών… Είναι δύσκολο να κάνεις επιλογές. Χθες δεν ήθελα να ρισκάρω παίζοντας με ψηλά σχήματα απέναντι στη Ρωσία κι έτσι θυσίασα έναν καλό παίκτη σαν τον Μπουρούση. Σήμερα κοίταξα τον Γιάννη στο πρόσωπο και ξέρω ότι κατάλαβε την επιλογή μου. Αύριο θα είναι το δικό του παιχνίδι απέναντι σε μεγάλα κορμιά. Στα σχέδιά μου είναι και ο Καββαδάς, θα χρειαστούμε τη δύναμή του. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που έχουμε, γιατί πάντα προσπαθούν».

Για τη φιλοσοφία στα σφυρίγματα των διαιτητών: «Βλέποντας πώς πηγαίνει η διοργάνωση ανησυχώ λίγο. Βλέπω πολλές επαφές που δεν επιτρέπονται στην Ευρωλίγκα. Οι διαιτητές δεν δίνουν το στίγμα τους για τον τρόπο που θα σφυρίξουν από την αρχή. Δεν παραπονιέμαι, αλλά προσπαθώ να βρω την ισορροπία για να πω στους παίκτες μου πώς θα αντιδράσουν».

Για την πορεία της Ιταλίας: «Η Ιταλία παίζει πολύ καλά, βάζει πολλά σουτ, έχει πολύ θετική ενέργεια και θα δούμε… Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την Ιταλία».


Περπέρογλου: «Περήφανος που βρίσκομαι εδώ»

Ο Στράτος Περπέρογλου επέστρεψε δριμύτερος στην Εθνική ομάδα και δείχνει να το ευχαριστιέται. Τα δύο πρώτα παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ είναι η ένδειξη και ο 29χρονος φόργουορντ το εξήγησε

Ο "Πέρπε" είπε λοιπόν ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Εθνική, είμαι περήφανος γιατί βρίσκομαι εδώ. Από την αρχή μίλησαμε με τον κόουτς και μου ξεκαθάρισε ότι θα έχω συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Μέσα από την ομαδική δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, το πιο σημαντικό είναι ότι το εγώ μπαίνει κάτι από το εμείς σε αυτή την ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει και ποιος όχι, αλλά να κερδίσουμε».

Ο 29χρονος τόνισε ακόμα ότι «ξεκινήσαμε με θετικό τρόπο το Ευρωμπάσκετ, κάναμε δύο νίκες. Σε όλους τους ομίλου υπάρχουν περίεργα αποτελέσματα ως τώρα, εμείς έχουμε 2 στα 2. Υπάρχει το σημαντικό παιχνίδι με την Τουρκία, θέλουμε να ανεβάσουμε στροφές, να βελτιωσούμε τα πράγματα που δεν κάνουμε σωστά, ειδικά στην πίεση των αντιπάλων. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο, να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Και κατέληξε: «Η σταθερότητα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να παίζεις με τον ίδιο τρόπο για 40 λεπτά, μέσα σε ένα ματς ή σε ένα τουρνουά προκύπτουν και ατυχίες. Οσο μεγαλύτερη σταθερότητα υπάρχει, τόσο καλύτερα για μας».

Φώτσης: «Να τα δώσουμε όλα για την τρίτη σερί νίκη»

Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής και ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης εξήγησε πως το μυστικό είναι η αγάπη που έχουν οι παίκτες για την Εθνική ομάδα… Ο Φώτσης είπε…

Για την μέχρι τώρα πορεία: «Μέχρι στιγμής όλα κυλούν πολύ καλά, έχουμε κάνει δύο καλούς αγώνες με Σουηδία και Ρωσία. Ισως να χαλαρώσαμε λίγο στο ματς με τηΡωσία, αλλά δεν μας στοίχισε. Τώρα έχουμε το ματς με την Τουρκία και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη κατάσταση, πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε τρεις τις νίκες μας».

Για τη μείωση της διαφοράς από τη Ρωσία στο τέλος: «Ολα παίζουν ρόλο, αυτό που έπαιξε στο συγκεκριμένο ματς ήταν πως χαλαρώσαμε, πιστέψαμε ότι τελείωσε, μας πίεσαν σε όλο το γήπεδο, κάναμε εύκολα λάθη και βρήκαν ρυθμό. Ετσι είναι μπάσκετ, όταν βρουν ρυθμό οι αντίπαλοι, έχεις πρόβλημα. Ευτυχώς τελείωνε ο χρόνος, συνήλθαμε και κάπως έτσι πήραμε τη νίκη. Ακόμα είναι πολύ νωρίς στο Ευρωμπάσκετ, τα δύο πρώτα παιχνίδια μας έδωσαν ρυθμό, δείξαμε καλό πρόσωπο, πήραμε διαφορές. Ηταν μια τόνωση ηθικού, ξέραμε ότι είμαστε καλοί, αλλά το είδαμε πλέον σε και σε επίσημο παιχνίδι τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για την Εθνική ομάδα: «Οσα χρονια βρίσκομαι στην Εθνική αυτό μένει στο τέλος είναι ότι είμαστε μια παρέα, φίλοι μεταξύ μας, το εγώ μπαίνει κάτω από ομάδα. Οσοι είναι εδώ θέλουν να βρίσκονται στην Εθνική, το κάνουν για την Εθνική και όχι για τον εαυτό τους. Νομίζω ότι φαίνεται και μέσα στο γήπεδο».


Παπανικολάου: «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν θα έχουμε πρόβλημα»

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου ανέφερε: «Είναι μια πολύ καλή αρχή για εμάς. Δύο νίκες πάντα είναι καλό και ίσως ένα πιο εύκολο παιχνίδι για τον όμιλο όπως αυτό με τη Σουηδία μας βοήθησε όλους να "λυθούμε" σιγά σιγά και να προσαρμοστούμε στο τουρνουά. Χθες παίξαμε με μια πιο δυνατή ομάδα και τα πήγαμε αρκετά καλά σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού και στο τέλος του ημιχρόνου και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί δηλαδή που πήραμε τη διαφορά, η άμυνα μας ήταν σε πολύ καλό βαθμό. Στο τέλος όμως αφήσαμε όλο και κάποια προσπάθεια να πάει χαμένη και ρίξαμε τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι γιατί είδαμε ότι όταν παίζουμε καλή και κλειστή άμυνα η ομάδα λειτουργεί πάρα πολύ καλά και βρίσκει ρυθμό και ενέργεια μέσα στο παιχνίδι».

Για να συμπληρώσει: «Τώρα έχουμε μια ημέρα να ξεκουραστούμε, να κάνουμε μια προπόνηση και να δούμε και να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Οι προπονητές έχουν ξεκινήσει να μας προετοιμάζουν για το παιχνίδι με την Τουρκία, ένα παιχνίδι που εκείνοι βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και με ήττα ουσιαστικά μένουν έξω οπότε όταν πετυχαίνεις μια καλή ομάδα σε τέτοια κατάσταση, ξέρεις ότι θα αντιμετωπίσεις ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι θα παλέψουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και εμείς από την άλλη θέλουμε αυτή τη νίκη γιατί με μια νίκη ουσιαστικά κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Οπότε αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε δυνατά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σας μεταφέρει μέσω twitter τα πάντα (εικόνες & video) που συμβαίνουν στη Σλοβενία. Follow @sikose_to

 

Τελευταία Νέα