Στο CAS για «Τεό» ο Ολυμπιακός

Στο CAS για «Τεό» ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Στο CAS για «Τεό» ο Ολυμπιακός
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν δικαίωση μέσω του CAS.

O «Τεό» διεκδικούσε 1,61 εκατ. ευρώ ως οφειλόμενα από τη σεζόν 2010/11 και προσέφυγε στη FIBA που τον δικαίωσε, ο Ολυμπιακός όμως δίνει συνέχεια στο θέμα και πρόκειται να κάνει έφεση στο CAS.

Η θέση του Ολυμπιακού: «Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Πλην όμως, την θεωρεί άδικη και εσφαλμένη μια και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην έλλειψη έγγραφης συμφωνίας με τον παίκτη για την αναπροσαρμογή της αμοιβής του στο πλαίσιο της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό θα ασκήσει έφεση ενώπιον του CAS προσδοκώντας στην δικαίωσή της.

Η συμφωνία είχε γίνει προφορικά και είχε τότε (Ιούνιος 2010) λάβει ευρεία δημοσιότητα χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί από τον παίκτη. Μάλιστα, εκπληρώθηκε κανονικά, αφού παρήλθε περίπου 1 ½ χρόνος χωρίς οιαδήποτε διαμαρτυρία του παίκτη. Η σύναψη αυτής της συμφωνίας προφορικά (Συμφωνία Κυρίων) δίχως την υπογραφή έγγραφου συμφωνητικού έγινε καλόπιστα εκ μέρους του Ολυμπιακού στα πλαίσια της αμοιβαίας τότε εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του παίκτη. Εξάλλου και η αρχική συμφωνία μετακίνησης του Παπαλουκά από την ΤΣΣΚΑ στον Ολυμπιακό βασίστηκε σε προφορικές δεσμεύσεις των εκπροσώπων της ομάδας χωρίς έγγραφα και οι οποίες στην συνέχεια τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Αποτέλεσε μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη η καθυστερημένη αντίδραση και η κακόπιστη υπαναχώρηση του Θ. Παπαλουκά, ο οποίος μάλιστα προσέφυγε στο δικαστήριο, επιστρατεύοντας για μοναδικό μάρτυρά του τον Γ. Μπουρούση!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα