«Περήφανος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό»

Αντώνης Κατσίκης
«Περήφανος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό»
Ο Μίρζα Μπέγκιτς χαρακτήρισε την πρόταση του Ολυμπιακού ως την καλύτερη που θα μπορούσε να δεχτεί, μίλησε για το... three-peat στην Ευρωλίγκα, τον Βασίλη Σπανούλη και τον κόσμο των Πειραιωτών. Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Ελ.Βενιζέλος.

Ο Σλοβένος σέντερ ανακοινώθηκε το Σάββατο (20/07) από τον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια και μία ημέρα αργότερα έφτασε στην χώρα μας. Ο νεοαποκτηθείς παίκτης των «ερυθρόλευκων» πρόκειται να περάσει από ιατρικά τεστ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Σλοβενία.

Ο Μίρζα Μπέγκιτς ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ύστερα από 2.5 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα αγωνιστώ Ολυμπιακό , στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα».

Όσο για το τι τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού, ο Σλοβένος σέντερ είπε πως «αυτή την περίοδο της καριέρας μου είναι το καλύτερο μέρος για μένα και δεν θα μπορούσα να δεχτώ καλύτερη πρόταση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανουλη: «Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ελπίζω να έχουμε καλή συνεργασία και σχέση εντός και εκτός γηπέδου». Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπέγκιτς βρέθηκε δίπλα στον Ρούντι Φερνάντεθ, τώρα δίπλα του θα έχει έναν άλλο σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Βασίλη Σπανούλη, και ρωτήθηκε γι' αυτούς τους δύο παίκτες: «Είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες αλλά ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος ως πόιντ γκαρντ».

Ο Μπέγκιτς αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four του Λονδίνου και ρωτήθηκε για το τι σκεφτόταν όταν η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στο +17 (27-10) στο τέλος της πρώτης περιόδου. «Ήμουν ευτυχισμένος ήμουν πολύ χαρούμενος»... αλλά μετά τα τρία τρίποντα του Σπανούλη, ο ύψους 2.16 σέντερ είπε πως τα συναισθήματα του άλλαξαν. «Μας σκότωσε ο Σπανούλης στον τελικό. Ήταν καταλυτικός στο να πάρουν το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ένιωθα πολύ άσχημα στο τέλος του αγώνα».

Πέρσι έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τους Μαδριλένους και ρωτήθηκε για το εάν πιστεύει πως θα τα καταφέρει φέτος με τον Ολυμπιακό. «Αυτό ελπίζω γι αυτό ήρθα, αλλά ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο για το θρι πιτ γιατί όλες οι ομάδες θα θέλουν να μας κερδίσουν. Θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό». O 28χρονος σέντερ τόνισε πως στο παρκέ θα κάνει ό,τι του ζητήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και δεν θέλησε να δώσει κάποια άλλη υπόσχεση. «Είμαι διατεθειμένος να κάνω ότι ζητήσει ο προπονητής μου».

Τέλος, για τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρήκε απέναντι του στο Λονδίνο και τώρα θα είναι στο πλευρό του, ο Μπέγκιτς τόνισε πως «στο Λονδίνο ήταν τόσο θορυβώδης που από ένα σημείο και μετά μας επηρέασε. Είχα ακούσει πολλά από πριν, πριν από το δικό μας τελικό και πλέον αισθάνομαι τυχερός που θα τον έχω στη δική μου πλευρά κι όχι απέναντι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα