«Πυρά» της Λιέτουβος Ρίτας για την Ευρωλίγκα

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Ο Γκεντβίντας Βαϊνάουσκας, πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την επιλογή της Ευρωλίγκας να δώσει τις wild cards για την διοργάνωση της νέας σεζόν στις Μπάγερν Μονάχου, Μπουντιβέλνικ και Στρασμπούρ.

«Αυτές οι ομάδες δεν προσφέρουν τίποτα στο διεθνές μπάσκετ και σίγουρα το μπάσκετ στην Ουκρανία, την Γαλλία και την Γερμανία δεν είναι το πιο δημοφιλές άθλημα.Για αυτό και το επιχείρημα της Ευρωλίγας πως η αγορά στις χώρες αυτές είναι σημαντική δεν είναι πειστικό. Όλα είναι πιο εύκολα για τις ομάδες που παίρνουν πρόσκληση στην Ευρωλίγκα», δήλωσε ο Βαϊνάουσκας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η ομάδα μας έπαιξε για πέντε σεζόν στην Ευρωλίγκα και πάντα λάμβανε επαίνους για την οργάνωσή της και τις υποδομές της. Αλλά τον τελευταίο καιρό αυτά φαίνεται πως περνούν στο παρασκήνιο για την Ευρωλίγκα».

Τέλος, ανέφερε πως «όταν στα αθλήματα ξεκινάει να υπολογίζεται περισσότερο το διαφημιστικό ενδιαφέρον, τότε κινδυνεύει να καταστραφεί η δομή τους και οι ομάδες και οι φίλαθλοι να χάσουν την εμπιστοσύνη των χορηγών».

 

Τελευταία Νέα