H δική μου πεντάδα για το Παγκόσμιο! (pics)

Νίκος Καρφής
H δική μου πεντάδα για το Παγκόσμιο! (pics)

bet365

Το Παγκόσμιο τελείωσε με νικήτρια την Ισπανία και... θραύση έκανε μια πεντάδα παικτών που δικαιολόγησε απόλυτα την κλάση της.

Οι Ισπανοί ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου, με τον Ρίκι Ρούμπιο να αναδεικνύεται ΜVP του τουρνουά και τον Μαρκ Γκασόλ να κατακτά δεύτερο τίτλο μετά το τρόπαιο του ΝΒΑ που πήρε με τους Ράπτορς.

Σκόλα και Καμπάτσο ήταν συγκινητικοί σε όλη τους την πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά λύγισαν από την Ισπανία στο τελευταίο ματς, ενώ ο εκπληκτικός Μιλς άξιζε σίγουρα ένα μετάλλιο για τις εμφανίσεις του με τους Boomers.

Μια πεντάδα παικτών που έβγαλε μάτια στο Παγκόσμιο και κάλλιστα θα μπορούσε ν’ αποτελέσει την κορυφαία της διοργάνωσης. Μια πεντάδα παικτών που ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση τόσο στο παρκέ όσο και στην προσωπική τους ζωή. Από το πεντάρι που παραμόνευε κάτω από τη ρακέτα σε κάθε τους drive μέχρι την πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής.

Για το πρώτο τους βοηθά το ταλέντο και η εμπειρία τους. Για το δεύτερο, το ULTREX, έχει τη λύση, αφού είναι σχεδιασμένο όχι μόνο να αφαιρεί νιφάδες, αλλά και να ενισχύει την άμυνα του τριχωτού της κεφαλής, καταπολεμώντας τη μόνιμη πιτυρίδα.

Ας επανέλθουμε όμως στις προκλήσεις του παρκέ, παρακάτω θα βρείτε την δική μου καλύτερη πεντάδα του Παγκοσμίου:

Ρίκι Ρούμπιο: Δεν γίνεται να λείπει από την κορυφαία πεντάδα του Παγκοσμίου ο MVP της διοργάνωσης. Ο παίκτης των Πέισερς έκανε εκπληκτικό τουρνουά στην Κίνα, τόσο στον οργανωτικό τομέα όσο και στον εκτελεστικό. Ήταν ο απόλυτος κουμανταδόρος της Ισπανίας στην πορεία της προς τον Παγκόσμιο τίτλο, ενώ ήταν καθοριστικός στα μεγάλα ματς με Ιταλία, Αυστραλία και Αργεντινή στον τελικό. Στη διοργάνωση είχε 16.4 πόντους και 6 ασίστ, δείχνοντας την κλάση του. Εκεί που θα πρέπει να στεθεί κάποιος είναι τα τρίποντα του. Ο Ρίκι.. σκότωνε και από μακριά, αφού σούταρε με το εντυπωσιακό για αυτόν, 38%.

Πάτι Μιλς: Το να παρακολουθείς τις κινήσεις του ήταν σκέτη απόλαυση. Παραλίγο να πάρει από το χεράκι την Αυστραλία και να την οδηγήσει στο μετάλλιο σε Παγκοσμιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο γκαρντ των Boomers σκόραρε με ό, τι τρόπο ήθελε στο Παγκόσμιο. Το επιθετικό του ρεπερτόριο... τρέλανε κόσμο, ενώ οι πιο... ψαγμένοι παρατήρησαν το πώς κινείται χωρίς την μπάλα για να απελευθερωθεί από τον προσωπικό του αντίπαλο και να το... στάξει. Τέταρτος σκόρερ του Παγκοσμίου με 22.4 πόντους και ένας εκ των κορυφαίων bombers με το 40% στα τρίποντα. Άξιζε όσο κανείς άλλος το μετάλλιο, αλλά η Αυστραλία έχασε μέσα από τα χέρια της το ματς στον ημιτελικό με την Ισπανία, με τον ίδιο να χάνει μια κρίσιμη βολή.

Φακούντο Καμπάτσο: Θα ήταν άδικο να λείπει ο θαυματουργός κοντός της Αργεντινής από την κορυφαία πεντάδα και για αυτό το λόγο, θα παίξουμε με 3 γκαρντ. Δεν υπήρχε παίκτης που να μάγεψε περισσότερο το πλήθος που είδε από κοντά τα παιχνίδια του Παγκοσμίου. Αποτέλεσε τον εγκέφαλο της πορείας της Αργεντινής μέχρι τον τελικό και δημιούργησε ένα απίθανο δίδυμο παρέα με τον Λουίς Σκόλα. Έκανε ματσάρα τόσο κόντρα στην Σερβία, όσο και με τη Γαλλία, δείχνοντας την τεράστια κλάση του. Ο Καμπάτσο ήταν 3ος σε ασίστ στη διοργάνωση και 5ος σε κλεψίματα. Βοηθούσε πολύπλευρα την ομάδα του, ενώ την καθοδηγούσε τέλεια, καταθέτοντας την ψυχή του κάθε φορα που πατούσε παρκέ.

Σαν ένας άλλος Καμπάτσο, πολύπλευρα βοηθά και το ULTREX Deep Clean Action το τριχωτό της κεφαλής, αφού θρέφει την επιδερμίδα και μειώνει τις νιφάδες.

Λουίς Σκόλα: Τι να πεις για αυτόν τον άνθρωπο που δίνει την ψυχή του για την πατρίδα του ακόμα και τώρα που έχει πατήσει τα 39. Από το 2002 μέχρι και φέτος, ήταν κοντά στην Αργεντινή σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Παρέδωσε σεμινάρια μπάσκετ στην Κίνα, κάνοντας αντιπάλους που είναι νεότεροι και γρηγορότεροι από εκείνον, να μοιάζουν μαθητούδια. Πήρε την ταυτότητα του Ρούντι Γκομπέρ στον ημιτελικό, ενός Γκομπέρ που... πέταξε έξω το φαβορί για το χρυσό, την Team USA. Eξαιρετικές κινήσεις στο post, φοβερό διάβασμα του παιχνιδιού για έναν παίκτη που έχει τον σεβασμό όλων. Μακάρι να τον δούμε να παίζει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν καταλύτης και στον τομέα των ριμπάουντ, αφού ειχε 8.1 ανά ματς, βάζοντας τα με ψηλότερους και δυνατότεους αντιπάλους.

Μαρκ Γκασόλ: Ο μοναδικός παίκτης εκτός του ΛαΜάρ Όντομ που κατακτά πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και Παγκόσμιο την ίδια χρονιά. Έκανε συγκινητικό ματς κόντρα στην Αυστραλία με 33 πόντους και 6 ριμπάουντ, βγαίνοντας μπροστά στο παιχνίδι που η ρόχα απειλήθηκε με αποκλεισμό περισσότερο από κάθε άλλο. Έπαιρνε πάντα τις σωστές αποφάσεις, ειδικά όταν έκαιγε η μπάλα και έβαλε ακόμα ένα χρυσό σε Παγκόσμιο στην τροπαιοθήκη του. Ένας από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ στον κόσμο. Σε αυτό τον βοηθά και το υψηλό μπασκετικό του I.Q. Έπαιξε όσο χρειάστηκε σε πολλά ματς, ενώ εκεί που κατάλαβε πως οι Ισπανοί θα έμεναν έξω από τους Αυστραλούς, έκανε το ματς της ζωής του.

Μπορεί το Mundobasket 2019 ν΄αποτελεί πλέον παρελθόν, δεν ισχύει όμως το ίδιο με τις προκλήσεις του τριχωτού της κεφαλής.

Καταπολέμα την πιτυρίδα κάθε μέρα με το ULTREX.

 

Τελευταία Νέα