Απολαύστε το «My Way» από τον Ντέιβιντ Μπλάτ!

Απολαύστε το «My Way» από τον Ντέιβιντ Μπλάτ!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Απολαύστε το «My Way» από τον Ντέιβιντ Μπλάτ!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Ντέιβιντ Μπλατ και το πως αλλάζει την φιλοσοφία στον Ολυμπιακό και στον τρόπο παιχνιδιού του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο παππούς μου ο μπαρμπά-Μιχάλης που γνώριζε την Φράγκων, τον εμπορικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης τα χρόνια εκείνα, καλύτερα και από το σπίτι του στην Αγγελάκη μου έλεγε συχνά–πυκνά με εκείνο το στομφώδες ύφος του:

«Μιχαλιό αν δεν ήταν οι Εβραίοι, εμείς το εμπόριο δεν θα το μαθαίναμε. Βαθιά μεσάνυχτα είχαμε. Αυτοί είναι χρόνια μπροστά. Άσε μην συζητάς, ξέρουν να σε κερδίζουν. Έχουν τον τρόπο τους αυτοί»!

Ζώντας στην Σαλονίκη όπου εδράζονταν για χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης (η πρώτη ήταν της Βαρσοβίας) και μεγαλώνοντας εκεί ήταν αδύνατον να μην συναναστραφώ μ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Να μην γνωρίσω τα ήθη τα έθιμα τους, τις συνήθειες τους, την νοοτροπία τους την φιλοσοφία, τα χαρακτηριστικά τους.

Στα σπίτια τους μπαινοβγαίναμε μικροί, στα σπίτια μας κι αυτοί, από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από τις κτηνωδίες των ναζιστών, μάθαμε για πρώτη φορά τι είναι ο φασισμός, στις γειτονιές μοιραστήκαμε τα πάντα.

Όλα μου τα χρόνια στο δημοτικό σχολείο τα μοιράστηκα στο ίδιο θρανίο, τις ίδιες χαρές και λύπες, με τον συμμαθητή μου Αλμπέρτο Γκαντένιο.

Δέθηκα μ’ αυτούς τους ανθρώπους!

Όλο αυτό το φιλμ της παιδικής και εφηβικής ηλικίας πέρασε από το μυαλό μου σαν αστραπή παρακολουθώντας τις δυο τελευταίες συνεντεύξεις τύπου του Ντέβιντ Μπλάτ, μετά τις πρόσφατες δυο αναμετρήσεις στο ΣΕΦ.

Ο κόουτς είναι χαρακτηριστική φιγούρα, αντιπροσωπευτική προσωπικότητα αυτής της φυλής που έχει αναδείξει σπουδαίους ανθρώπους σε όλους τους τομείς.

Είναι απ’ αυτούς που γνωρίζουν από την φύση τους τα μυστικά της επικοινωνίας, που δεν δυσκολεύονται να βρουν τον τρόπο να σε κερδίσουν, όπως σοφά μου έλεγε ο μπαρμπά-Μιχάλης.

Με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο!

Ο Ολυμπιακός σε ένα διάστημα ενός μήνα πέρασε μια κρίση. Τολμώ να πω, όχι μόνο αγωνιστικη, αλλά και προσώπων.

Αμφιβάλλω αν χωρίς την παρουσία του Μπλάτ θα κατάφερνε να την ξεπεράσει τόσο γρήγορα και τόσο ανώδυνα.

Σ’ αυτά το διάστημα οι ερυθρόλευκοι έχασαν απ’ όλους αυτούς που θέλουν να αναμετρηθούν και να ξεπεράσουν στην Ευρωλίγκα αλλά και στο πρωτάθλημα!

Έχασε από την Φενέρ στην έδρα του από την ΤΣΣΚΑ και δυο φορές από τον Παναθηναϊκό. Η μια ήττα πίσω από την άλλη.

Έχει κι αυτό την σημασία του. Όπως ιδιαίτερη πάντα σημασία έχουν οι δυο ήττες από τον αιώνιο αντίπαλο.

Ήττες ικανές να προξενήσουν σημαντικούς κραδασμούς και απώλεια ελέγχου.

Στο παρελθόν μην ξεχνάτε ότι προξένησαν μέχρι και απολύσεις!

Ο Μπλάτ όμως είχε τον τρόπο του! Με μια κίνηση ματ όπως είχα γράψει σε προηγούμενο μπλοκ κατόρθωσε να ενεργοποιήσει κατ’ αρχήν τα αντανακλαστικά του συνόλου και κατά δεύτερον την συσπείρωση αυτού.

Μετά τις τέσσερις επανωτές ήττες ανακοίνωσε ότι η ομάδα αναζητά ενίσχυση στην περιφέρεια, εκεί όπου ο ίδιος εστίαζε το πρόβλημα.

Ως δια μαγείας και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Μπάγερν στην Γερμανία, η περιφέρεια αφυπνίζεται και εμφανίζεται δημιουργική και παραγωγική. Άλλος Γκος, άλλος Στρέλνιεκς.

Η προσωπικότητα και η αγωνιστική διάθεση που θέλει να βλέπει από τους περιφερειακούς του παίκτες ο Μπλάτ, ξαφνικά επιστρέφει στο παρκέ.

Κι έτσι η ομάδα αρχίζει να φορτώνει από ενέργεια.

Το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο και πιστοποιείται στα παιχνίδια με Ρεάλ και Μπούντουτσνοστ που ακολουθούν!

Ο κόουτς όμως συνεχίζει να εμμένει στην απόφαση για ενίσχυση της περιφέρειας.

Ακόμα και μετά τις ήττες στις συνεντεύξεις που ακολουθούν των αναμετρήσεων δεν δείχνει διόλου μα διόλου να ανησυχεί. Το βλέμμα του δεν χάνει κάτι από τη καθαρότητα του και την τη ηρεμία του. Ή τουλάχιστον δεν αφήνει να φανεί κάτι τέτοιο.

Μετά τις νίκες δίνει με τον τρόπο του σε όλους να καταλάβουν ότι το έχει. Ότι ελέγχει πρόσωπα και συμπεριφορές. Εντός και εκτός γηπέδου! Τις συμπεριφορές των παικτών αλλά και των δημοσιογράφων.

«Χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και μου κάνατε 10 ερωτήσεις, κερδίσαμε την Ρεάλ και δεν έχετε να μου κάνετε ούτε μια», ρωτά χαμογελώντας τους εκπροσώπους Τύπου γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το πάνω χέρι το έχει αυτός.

Σε όλους τους τομείς. Θέλετε ποιοτικό παίκτη στην περιφέρεια Μην σας απασχολεί, Αν μείνει ελεύθερος Λεμπόν θα τον φέρω στον Ολυμπιακό. Γιατί άραγε διάλεξε τον συγκεκριμένο; Ε δεν θέλει και φιλοσοφία το πράμα!

Και εφ’ όσον όλα τα εποπτεύω και τα κατευθύνω τώρα μπορούμε να συζητήσουμε αν θέλετε για τον Τραμπ, για την Μισέλ Ομπάμα, για ότι γουστάρετε!

Το αποκορύφωμα του απόλυτου ελέγχου της ομάδας εκδηλώθηκε στην συνέντευξη μετά την αναμέτρηση με την Μπούντουτσνοστ.

Εκεί που οι πολλοί θα περίμεναν ο κόουτς να αναφερθεί στην εξαιρετική απόδοση του δικού του παιδιού του Λεντέι.

Αλλά για τον Μπλάτ δεν υπάρχουν δικά του παιδιά και το απέδειξε. Όπως απέδειξε ότι υπάρχουν στην ομάδα ιδιαίτερες περιπτώσεις οι οποίες χρίζουν προσοχής και ιδιαίτερων χειρισμών.

Αναφέρθηκε στον Μάντζαρη και μόνο σ’αυτόν πλέκοντας το εγκώμιο του όχι μόνο γιατί η απόδοση του, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κυμάνθηκε πραγματικά σε υψηλά επίπεδο στον τομέα της οργάνωσης, αλλά κυρίως για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τα «δικά του» παιδιά και συγχρόνως να περάσει το μήνυμα μέσα κι έξω από την ομάδα ότι σε επίπεδο πρωταθλητισμού δεν περισσεύει κανείς.

Το ζήτημα δεν είναι να κερδίσεις έναν αντίπαλο και μάλιστα όχι και τόσο ανταγωνιστικό, αλλά το να κερδίσεις ένα παίκτη από τον κορμό της ομάδας είναι ένα ζήτημα σοβαρό! Και ο Μπλάτ έτσι πέτυχε… δυο νίκες. Διαλέξετε εσείς πια ήταν η πιο σημαντική!

Αλλά η ενίσχυση… ενίσχυση! Και η ενίσχυση θα υλοποιηθεί ΜΟΝΟ αν ο παίκτης αποτελεί δική του επιλογή!

Ο Μπλάτ όπως ο κάθε ιδιοφυής άνθρωπος γνωρίζει τον τρόπο για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα δομήσει τον Ολυμπιακό του σήμερα κι αυτόν του αύριο! Δεν είναι θέμα μόνο τεχνογνωσίας αλλά και προσωπικότητας.

Αρκεί να τον στηρίξουν άπαντες. Ο κόσμος, στον οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα, οι παίκτες η διοίκηση.

Το γνωρίζει με τον ίδιο μαγικό και μοναδικό τρόπο που γνώριζε ο Φρανκ Σινάτρα ότι από τα εκατοντάδες τραγούδια που έχει ερμηνεύσει το θρυλικό «my way» θα ήταν αυτό που ο κόσμος κάποτε θα ψήφιζε ως ωραιότερο τραγούδι του 20ου αιωνα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!