Ακολουθήστε τον Καλάθη και μην λέτε πολλά!

Ακολουθήστε τον Καλάθη και μην λέτε πολλά!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ακολουθήστε τον Καλάθη και μην λέτε πολλά!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για τους παράλληλους βίου του Νικ Καλάθη με τον Παναθηναϊκό και εστιάζει σε όσα χρειάζονται οι πράσινοι στη συνέχεια της Euroleague.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός με αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

Πες μου τι έκανε ο Καλάθης να σου πω τι έκανε ο Παναθηναϊκός. Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις το τελικό αποτέλεσμα, τα νούμερα και οι επιδόσεις του διεθνή γκαρντ, θα σε βοηθήσουν -αν δεν σε οδηγήσουν- στην έκβαση του παιχνιδιού. Όχι ότι οι πράσινοι είναι η ομάδα ενός παίκτη. Αλλά σίγουρα είναι η ομάδα του ενός δημιουργού, αυτού που με την απόδοση του θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αυτού που με το μυαλό και τις σωστές του επιλογές θα κάνει την διαφορά.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα ένα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καλάθη σίγουρα θα είχε προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση με πλεονέκτημα έδρας και εξίσου σίγουρο το γεγονός ότι η ομάδα θα έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Διευκρινίζω με τα χαρακτηριστικά του Καλάθη και όχι το ταλέντο. Γιατί ανάλογο πακέτο σαν αυτό του Νικ απίθανο να βρεις εξου και ο λόγος που τον καθιστά ένα από τους αρτιότερους γκαρντ στην διοργάνωση. Ποια ομάδα δεν θα ήθελε να τον έχει στο ρόστερ της;

Δεν βρίσκεις εύκολα Καλάθη! Αλλά αναφέρομαι σε ένα παίκτη με ικανότητα τουλάχιστον να οργανώνει το παιχνίδι όπως αυτός , να κοντρολάρει και να ελέγχει τον ρυθμό, να διαβάζει σωστά τις αδυναμίες και τις αρρυθμίες στο παιχνίδι του αντιπάλου. Και ας μην είχε τη ίδια έφεση στις ασίστ, στα κλεψίματα, στο σκοράρισμα, την ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο.

Μεγάλη υπόθεση να έχεις στην ομάδα μια φωτοκόπια του Καλάθη ακόμα και αν η διαφορά δίπλα στο πρωτότυπο ήταν εμφανής. Ο Καλάθης είναι αυτός μόνος του και η ομάδα μαζί. Αυτήν την δισυπόστατη ύπαρξη την συνθέτει μόνο αυτός! Με την ιδιοφυΐα στο παιχνίδι του μπαίνει και βγαίνει από το σύνολο όποτε κρίνει αυτός.

Από το δε μυαλό και τα χέρια του εξαρτώνται οι επιδόσεις των υπολοίπων. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει τα πατήματα του, έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν σε πολλούς μάλιστα τομείς με μια όμως προϋπόθεση.

Να μείνει πιστός στο αγωνιστικό πλάνο που χάραξε από το παιχνίδι στην Μάλαγα. Τι έχουμε δει από τότε μέχρι σήμερα ; Σφιχτή άμυνα με αυτοσυγκέντρωση, χέρια πάνω στην μπάλα, σωστές βοήθειες και αλλαγές στις περιστροφές. Το θέμα για τους πρασίνους είναι να μην παρασυρθούν από το παιχνίδι του αντιπάλου και να ελέγξουν αυτοί τον ρυθμό.

Όταν σωστά προσανατολισμένοι τα καταφέρνουν , ελέγχουν αυτόματα και τα ριμπάουντ σαν αθλητική ομάδα που είναι και έτσι βγαίνουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο ακόμα κι όταν ο Γκιστ παραμένει όπως χθες παροπλισμένος στον πάγκο!

Πολύ δύσκολα μια ομάδα όση ποιότητα και να διατηρεί στις γραμμές της , να σταματήσει τον Παναθηναϊκό στο ανοιχτό γήπεδο. Φέρνοντας ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι στα μέτρα του το πλεονέκτημα Καλάθης αυτόματα πολλαπλασιάζεται. Γιατί τότε μετράνε μυαλό και επινοήσεις.

Με τον Νικ να εφαρμόζει το πλάνο στο παρκέ , να φτιάχνει αυτός την εξίσωση , γίνεται πιο ουσιαστικός ο Τζέιμς , πιο εγκεφαλικός ο Λεκαβίτσιους , πιο αποφασιστικός ο Παππάς ,ακόμα πιο καθοριστικός ο Ρίβερς , πιο παραγωγικοί οι Γκίστ, Σίνγκλετον , Γκάμπριελ , Λοτζέσκι και όποιον άλλον θέλετε…

Πολύ βασικό ότι οι πράσινοι δεν πάνε στο Ισραήλ με την πλάτη στον τοίχο. Η υπόθεση τέταρτη θέση παραμένει ακόμα ανοιχτή μετά την ήττα της Ρεάλ από την Βαλένθια, αν και το πρόγραμμα της Βασίλισσας είναι ότι πρέπει για να φτάσει ατσαλάκωτη στο στόχο της.

Η Μακάμπι καίγεται πλέον αλλά είναι κι αυτή ομάδα ρυθμού. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ομάδας ρυθμού στην διοργάνωση. Από ταλέντο σφύζει από προσωπικότητα επίσης αλλά σαν σύνολο τα νούμερα στην πεντάδα δεν βγαίνουν.

Εφαρμόζοντας πειθαρχημένα το πλάνο τους οι πράσινοι εύκολα την εκτροχιάζουν! Από το παιχνίδι αυτό ο Παναθηναϊκός έχει την ευχέρεια πλέον να αρχίσει προετοιμασία ανεξάρτητα από το αν η ομάδα καταφέρει να μπει στην τετράδα.

Διατηρώντας αναλλοίωτα τα βασικά χαρακτηριστικά στην τακτική του παιχνιδιού του ,έχει τα περιθώρια, αλλά και τις δυνατότητες, να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο στην αμυντική του λειτουργία , να εκμηδενίσει τα νεκρά του διαστήματα, να τελειοποιήσει τα επιθετικά του πλάνα στα πλαϊνά πικ ν ρόλ, στα miss match , στις εκδηλώσεις επιθέσεων από το ζωγραφιστό, στην μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τον πάγκο.

Ένα επίπεδο να ανέβει σε όλα αυτά ακόμα και με μειονέκτημα έδρας θα είναι έτοιμος να παλέψει με τον οποιονδήποτε σαν ίσος με ίσο και ότι βγει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!