Μόνο ομάδες με μυαλό πηγαίνουν τελικό!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Μόνο ομάδες με μυαλό πηγαίνουν τελικό!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπαρτσελόνα και στέκεται σε κάτι που δεν έγινε στον αγωνιστικό χώρο...

Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τα σημαντικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με όσα διαδραματίστηκαν στην διάρκεια μιας αναμέτρησης. Για μένα πιο σημαντική και από την έκβαση του παιχνιδιού και από την προβληματική εμφάνιση της ομάδας είναι η δήλωση του κόουτς Σφαιρόπουλου στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

Τι τριάντα , τι σαράντα , τι πενήντα κι αν ήταν οι πόντοι της διαφοράς! Ο Ολυμπιακός έχασε με 27 πόντους διαφορά . Αν έχανε δηλαδή με 35 θα ήταν χειρότερος;

Ή αν αποχωρούσε από το τερέν έχοντας χάσει με 18 πόντους ο προβληματισμός θα ήταν μικρότερος στους κόλπους της ομάδας , αλλά και στον κόσμο;

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα παιχνίδι έχασε το φως του. Έσβησε, λιποθύμησε, έχασε τις μπασκετικές τους αισθήσεις. Υπήρχαν φάσεις για τις οποίες αναρωτιόσουν αν έχουν σφυρίξει κάποια παράβαση οι διαιτητές και δεν άκουσες το σφύριγμα , βλέποντας τους παίκτες του Ολυμπιακού ακίνητους και αδρανείς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα βασικά.

Δεν αναφέρομαι στο διάβασμα των κινήσεων στις περιστροφές του αντιπάλου, ή στο πικ εν ρόλ, ούτε στην έλλειψη box out , όταν οι ψηλοί μάρκαραν στο χαμηλό. Αυτά είναι ανώτερα μαθηματικά! Αναφέρομαι στην έλλειψη καθαρού μυαλού από παίκτες υψηλών παραστάσεων και πολλών χιλιομέτρων στο τερέν , ώστε έχοντας το πλεονέκτημα , να μην είναι σε θέση να κάνουν ένα φάουλ για να σταματήσουν τις επιθέσεις του αντιπάλου.

Να έχουν θολώσει σε τέτοιο βαθμό ώστε μια πεντάδα σε αμυντική παράταξη να μην έχει πάρει χαμπάρι ότι αντίπαλος παίκτης σουλατσάρει ανενόχλητος πίσω τους στην γραμμή της επαναφοράς, ότι ο βασικός ψηλός των αντιπάλων ο Τόμιτς ξεκινά το δεύτερο μέρος χρεωμένος με τρία φάουλ και να μην μπαίνει στον κόπο να τον σημαδέψει»!

Τι να πεις σ’ αυτή την ομάδα , τι οδηγίες να δώσεις όταν το μυαλό απουσιάζει σε τόσο απλά πράματα; Το θέμα είναι επίσης ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σχεδόν σε όλους τους παίκτες , παίρνουν την μορφή επιδημίας και το ακόμα πιο προβληματικό είναι ότι δεν επιστρέφουν ποτέ στην πραγματική τους αγωνιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα το σύνολο να νεκρώνει , η ομάδα να μην λειτουργεί!

Είναι θέμα κούρασης και προσωπικότητας ή είναι θέμα νοοτροπίας και χαρακτήρα παικτών;

Τι είναι; Ότι και αν είναι πάντως το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία. Δεν μιλάμε για νεκρά διαστήματα αλλά για ολική νάρκωση! Έχει διαφορά!

Στο σημείο που βρίσκεται ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να ασχολείται με την καλυτέρευση της τακτικής του , την ενίσχυση των ρόλων στο παιχνίδι του, την μεγαλύτερη διάρκεια αυτοπεποίθησης και ενέργειας , την κάλυψη των αδυναμιών και όχι με τον κακό του εαυτό και τα «υπαρξιακά» προβλήματα που προκαλεί αγωνιστικά αδιέξοδα. Γιατί μεγαλύτερος αντίπαλος κάθε ομάδας είναι ο κακός της εαυτός. Μ’ αυτόν οφείλει κάθε φορά να αναμετράται και κάθε φορά να τον κερδίζει.

Σημαντικό το γεγονός και δύσκολα το προσπερνάς ότι δηλαδή οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν την δεύτερη μεγαλύτερη ήττα τους στην διοργάνωση, αλλά εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος θέτει και μάλιστα ανοιχτά το πρόβλημα στην σωστή του βάση.

Η προσδοκία, που δημιούργησε η ομάδα με την βαθμολογική της θέση, είναι έννοια σχετική με υποκειμενικές και αντικειμενικές αποχρώσεις. Η διαδικασία όμως για να ανταποκριθείς είναι πολύ συγκεκριμένη και βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες. Κανόνες που έχουν να κάνουν με την

πειθαρχία , την σκληρή καθημερινή δουλειά, την πνευματική προσήλωση. Το πόσο ψηλά θα φτάσει η ομάδα εξαρτάται από την ίδια κι όχι από τις προσδοκίες. Ακόμα δεν έχει κατακτήσει τίποτα. Ούτε η βαθμολογική της θέση αποτελεί διαβατήριο θεωρημένο για την τελική φάση στο Βελιγράδι.

Η οκτάδα δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί και την απαρτίζουν ομάδες που ακόμα και αν βρεθούν έξω από την τετράδα χωρίς το πλεονέκτημα έδρας , πάλι εύκολα σου κάνουν την ζημιά.

Η συμμετοχή στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας δεν σου εξασφαλίζει τίποτα! Αν μάλιστα πάθεις ένα ανάλογο μπλακ άουτ σε ένα παιχνίδι της σειράς στην έδρα σου και σε πάρει ψυχολογικά από κάτω, τότε πολύ εύκολα από πρωταγωνιστής γίνεσαι κομπάρσος.

Το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την τελική φάση κρίνεται αρκετό για να διορθώσεις παντός είδους ανορθογραφίες αλλά και πολύ μικρό, σε σύγκριση με ότι έχει προηγηθεί, για να αποδειχθείς επιπόλαιος και αιθεροβάμων, αν δεν θεραπεύσεις τις παθογένειες.

Το μήνυμα που έφεραν ευτυχώς νωρίς στις βαλίτσες τους οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν έχει σαν μοναδικό αποδέκτη τον κόουτς αλλά ολόκληρο τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Ο κόουτς τοποθετήθηκε. Σειρά των υπολοίπων τώρα!

Τα μηνύματα δε αυτή την αγωνιστική ήταν πολλά και από διαφορετικές γεωγραφικές συντεταγμένες.

Από το Τελ Αβίβ μήνυμα έστειλε η Χίμκι. Ακόμα και αν αγωνίζεσαι για μια προνομιούχα θέση, στην έδρα μιας ομάδας με βαρύτερη φανέλα και πιο σημαντική προϊστορία από την δική σου δεν έχεις να φοβηθείς την σύγκριση αν λειτουργήσει σωστά το σύνολο μέσα και έξω από τις γραμμές του παρκέ. Και το έξω από τις γραμμές το σημειώνω για τον Γουοναμέκερ που έκατσε στον πάγο.

Από την Χώρα των Βάσκων μήνυμα έστειλε και η Μπασκόνια. Όταν αγωνίζεσαι με παίκτες προσωπικότητες πειθαρχημένους στις απαιτήσεις του συνόλου , εύκολα κερδίζεις μια ομάδα σοβαρή , με την μοναδική προσωπικότητα της να βρίσκεται στον πάγκο σε ρόλο προπονητή!

Γι’ αυτό επιμένω ότι όσοι φτιάχνετε οκτάδες για τώρα και τετράδα final four φτιάξετε τες με μολύβι γιατί πολύ πιθανόν να χρειαστείτε να σβήσετε κάτι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!