Ο Σπανούλης και οι «αναπληρωτές πρωταγωνιστές»

Ο Σπανούλης και οι «αναπληρωτές πρωταγωνιστές»

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο Σπανούλης και οι «αναπληρωτές πρωταγωνιστές»

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια, τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και για τους «ρολίστες» που πρέπει να ανέβουν σκαλοπάτι!

Παίξε νόμιμα το Amazing Stars της Novomatic στην Sportingbet.gr, με μεγάλες καθημερινές προσφορές*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Να δεχθώ ότι σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η Βαλένθια θα πετύχαινε και πάλι 70 πόντους. Κι αυτό γιατί είναι δύσκολο να αμφισβητήσεις την έφεση των ερυθρολεύκων στο αμυντικό παιχνίδι. Πολύ καλά το δέχομαι χωρίς ενστάσεις!

Πως να δεχθώ όμως ότι αν δεν βρισκόταν ο «Μέγας Βασίλειος» στην βραδιά του , αν δεν έκανε όργια στην επίθεση και στην δημιουργία , οι ερυθρόλευκοι θα κατάφερναν να πετύχουν περισσότερους από 70 πόντους για να κερδίζουν το παιχνίδι!

Συγνώμη αλλά λίγο δύσκολο να το δεχθώ. Όπως στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να δεχθούν τώρα που η ομάδα εισέρχεται στην κρίσιμη τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου, να «κρυφτούν» πίσω από το αποτέλεσμα.

Είναι σαν να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου, πράγμα απαγορευτικό για ομάδες πρώτης γραμμής όπως ο Ολυμπιακός. Ούτε φυσικά μπορώ να δεχθώ τον ισχυρισμό πως αν δεν ήταν ο Σπανούλης σε μαγική βραδιά , θα ήταν κάποιος άλλος αναπληρώνοντας το κενό.

Κι αρνούμαι να το δεχθώ όχι από πείσμα , αλλά γιατί αυτόν τον άλλο ή τους άλλους, τους «αναπληρωτές πρωταγωνιστές» δεν τους διακρίνω!

Ο Σπανούλης είναι ένας και μοναδικός όπως όλες οι μεγάλες προσωπικότητες στον αθλητισμό. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το αισθάνονται όταν ο παίκτης βρίσκεται στο παρκέ, έχουν το ακαταλόγιστο.

Όσοι πάλι ισχυρίζονται ότι ευτυχώς που δεν έπαιξε τα τελευταία λεπτά με την Ρεάλ και κέρδισε η ομάδα ,(το διαβάσαμε κι αυτό!) τότε μπράβο τους γιατί ξεπερνούν και τα όρια του ακαταλόγιστου.

Ο Σπανούλης δεν έχει ανάγκη να συστηθεί με κανένα , δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα απολύτως. Όσο περνά ο καιρός μάλιστα και βρίσκει ρυθμό αλλά και συμπαραστάτες , θα γίνεται ακόμα πιο ουσιαστικός και παραγωγικός σε όλους τους τομείς, αφήνοντας άφωνους και υπόλογους τους απανταχού «μάρτυρες κατηγορίας»

Δεν ήταν οι ανοιχτές άμυνες που τον βοήθησαν να βομβαρδίσει το αντίπαλο καλάθι , γιατί οι ανοιχτές άμυνες …περίμεναν και τυς υπόλοιπους. Δεν θέλω να μειώσω κανέναν, αλλά το πράμα μιλά από μόνο του. Αν περιμένουν τώρα τον Μπράουν να αλλάξει στην επίθεση τα δεδομένα, ε τότε τι να πω;

Πρώτον , ακόμα δεν τον είδαμε, σωτήρα τον βαφτίσαμε κα δεύτερον πάλι ο Μπράουν, από μόνος του, δεν φτάνει. Πρέπει να μπουν και άλλοι πολλοί στην εξίσωση , να κάνουν μάλιστα πολλά , αν θέλουν ο Ολυμπιακός φέτος να φτάσει αλλά και να κατακτήσει την κορυφή! Αλλιώς η άνθιση του Ολυμπιακού θα αποδειχθεί πρόσκαιρη σαν της αμυγδαλιάς και θα καεί στον πρώτο ανεμοβρόχι.

Αυτή την περίοδο λοιπόν δεν βλέπω ούτε πολλούς να κάνουν την διαφορά από αυτούς που ξεκινάνε , ούτε να κάνουν τα πολλά για όσους έρχονται από τον πάγκο. Το δεύτερο μάλιστα αποτελεί εδώ και καιρό την αχίλλειο πτέρνα των ερυθρολεύκων. Αυτά είναι θέματα σημαντικά που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν στην πορεία ανεξάρτητα από την όποια προσφορά του Μπράουν και την όποια συνδρομή του Τιλί.

Ο Πρίντεζης δείχνει να έχει αδειάσει αυτό το διάστημα. Και πως να μην αδειάσει όταν εδώ και δυο χρόνια πάει πάνω κάτω ασταμάτητα σαν το ηλεκτρόδιο φορτωμένος μάλιστα με τραυματισμούς. Θα βρει τις ανάσες , τώρα λογικά με την επιστροφή του Τιλί, θα βρει τα πατήματα, θα βάλει και πάλι το όνομα του ψηλά στην μαρκίζα, αλλά όσα κεριά και να ανάψεις στον Αη Γιώργη τον Τροπαιοφόρο , -μεγάλη η χάρη του- κι αυτός όμως, χωρίς συμπαραστάτες, από μόνος του δεν φτάνει.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον Στρέλνιεκς. Σφίγγει τα δόντια για να σταθεί όρθιος στο παρκέ. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που του ζητάνε τόσα πολλά με τόσα λεπτά συμμετοχής στο γήπεδο. Λογικό και επόμενο να φτάσει στα όρια της κατάρρευσης. Θα το ξεπεράσει; Θα επιστρέψει φρέσκος; Είναι ένα ζητούμενο γιατί επαναλαμβάνω μια τέτοια δοκιμασία για αυτόν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Από εκεί και πέρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν για τους υπολοίπους.

Όχι για το κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν στην αμυντική λειτουργία αλλά στην επιθετική κυρίως και κατά πόσο θα εκμεταλλευτούν και θα κεφαλαιοποιήσουν την δημιουργία παικτών όπως ο Σπανούλης ή ο Μπράουν ή ακόμα και του Πρίντεζη από το ζωγραφιστό.

Κατά πόσο οι δυνάμεις τους και το καθαρό τους μυαλό θα τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν την υπέρβαση στον επιθετικό τομέα, βοηθώντας την ομάδα να ξεμπλοκάρει στα παιχνίδια που ο Σπανούλης και ο οποιοσδήποτε άλλος παίκτης πρώτης γραμμής δεν θα είναι σε θέση να ξετινάξει το ranking.

Με τους δυο ξένους, Ρόμπερτς και Τόμπσον -ξένοι από κάθε άποψη- στον…πάγο, τον Γουίλκινς του «παίζω και μαθαίνω» και του «δεν έχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα» Μακ Λίν , επιβάλλεται φέτος οι «ρολίστες» να ανέβουν σκαλοπάτι και να προαχθούν σε πρωταγωνιστές! Κι όπου «ρολίστες» τα δικά μας παιδιά.

Ας μαζέψουν εμπειρίες και παραστάσεις τόσων ετών ας τις μεταμορφώσουν σε γνώση, θάρρος , προσωπικότητα γιατί ήρθε ο καιρός να βγουν μπροστά. Μόνο έτσι η ομάδα θα αποκτήσει επιλογές στην επίθεση και σταθερότητα στην απόδοση της!

Δυνατότητες και ικανότητες δεν αμφισβητούνται! Υπάρχουν χωρίς δεύτερη σκέψη κι γι’ αυτό επιμένω ότι δεν έχω πρόθεση να μειώσω κανένα. Είναι όμως θέμα χαρακτήρα. Το status στις μεγάλες ομάδες το φτιάχνουν οι παίκτες!

ΥΓ: Δεν γίνεται όλους τους επικίνδυνους της κάθε αντίπαλης ομάδας να τους μαρκάρει ο ίδιος πάντα παίκτης! Δεν γίνεται! Πως θα ζητήσεις μετά από αυτόν το παίκτη την υπεραξία του στην επίθεση;

ΥΓ: Και κάτι για το συνάφι μας. Είναι αδιανόητο να αποκαλείς τον Σπανούλη (αλλά και τον κάθε αθλητή) Βασίλη, ή Βασίλη μου , ή Bill μπροστά στις κάμερες , στον «αέρα» , όσο καλά κι αν τον γνωρίζεις. Υπάρχουν κώδικες δεοντολογίας και σεβασμός! Οι προσωπικές οικειότητες δεν αφορούν τον δημόσιο λόγο! Ούτε καταξιώνουν συναδέλφους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!