Να αλλάξει η νοοτροπία στον Ολυμπιακό και μετά αλλάζεις και τους παίκτες!

Να αλλάξει η νοοτροπία στον Ολυμπιακό και μετά αλλάζεις και τους παίκτες!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Να αλλάξει η νοοτροπία στον Ολυμπιακό και μετά αλλάζεις και τους παίκτες!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για τον Ολυμπιακό, τους ξένους παίκτες του, αλλά και το μεγάλο θέμα με τη νοοτροπία της ομάδας.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Ολυμπιακό σκέφτονται να αλλάξουν ξένο. Προφανώς οι σκέψεις έχουν να κάνουν με αντικατάσταση του Τόμπσον.

Σ’ αυτόν πέφτει ο κλήρος όπως όλα δείχνουν. Μάλιστα! Μετά την ατυχή κατάληξη του τελικού Κυπέλου οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και συγχρόνως μπαίνουν στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου.

Ως γνωστόν στους μήνες που ακολουθούν , Μάρτης –Απρίλης- Μάιος και Ιούνιος θα κριθούν τα πάντα. Τέσσερεις μήνες ισοδυναμούν στην κυριολεξία με μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν.

Αν στο επόμενο διάστημα η ομάδα απογειωθεί και φτάσει στην κατάκτηση των στόχων της τότε η χρονιά θα έχει σωθεί για τα καλά.

Αν πάλι όχι , τότε αρκετοί το δίχως άλλο θα θυμούνται ότι οι ερυθρόλευκοι τερμάτισαν πρώτοι στα μισά της διοργάνωσης της κανονικής περιόδου, αλλά θα έχουμε να κάνουμε στην κυριολεξία με μια επιτυχία χωρίς αντίκρισμα.

Αναφέρομαι πάντα στις υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων στην Ευρωλίγκα. Έτσι για να μπαίνουν τα πράματα σε μια σειρά.

Οι εγχώριες υποχρεώσεις ακολουθούν, άλλα όπως έδειξε και η περσινή εικόνα , οι επιδόσεις της ομάδας εξαρτώνται άμεσα από την επιβάρυνση του συνόλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό πάλι είναι κάτι που οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν πλέον να παραβλέψουν , μετά το περσινό πάθημα-μάθημα! Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λανθασμένες αποφάσεις και άστοχες επιλογές την χρονική περίοδο που διανύουμε.

Το σημείο είναι κομβικό για όλες τις ομάδες πρώτης γραμμής και το κάθε λάθος αποκτά υπεραξία την οποία καλείται στην συνέχεια η ομάδα να πληρώσει.

Γιατί τώρα - με την αγωνιστική εικόνα καταγεγραμμένη στο παρκέ- δεν αποφάσισαν πιο μπροστά στον Ολυμπιακό, να αλλάξουν τους αδύναμους κρίκους και περίμεναν να χρεωθεί η ομάδα ακόμη μια αποτυχία , αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με όλον τον ερυθρόλευκο μπασκετικό οργανισμό και όχι μόνο με τον προπονητικό τιμ.

Ο οργανισμός ΣΥΣΣΩΜΟΣ οφείλει να απαντήσει , να δικαιολογήσει , να δώσει εξηγήσεις -κι όχι δι’ αντιπροσώπων- , για να μην κάνουμε όλοι εμείς τους ξύπνιους και τους εκ του ασφαλούς ειδήμονες.

Αναφορικά σημειώνω ότι η ΑΕΚ με δυο προσθήκες άλλαξε την εικόνα της , δημιούργησε ψυχολογία με αποτέλεσμα να κερδίζει τελικό απέναντι σε αντίπαλο επιπέδου Ευρωλίγκας. Και τι αντίπαλο…

Προσωπικά πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό στην δεδομένη συγκυρία το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τα παίξουν όλα γι’ όλα προσπαθώντας να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο δεν προχωρούν σε αντικατάσταση λέει το ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ σοφά λέει αλλά το κάτι καλύτερο τι σημαίνει;

Γιατί το κάτι καλύτερο ακούστηκε και στην περίπτωση Γουίλτζερ ως αντικαταστάτη του Τιλί.

Κάτι καλύτερο αγωνιστικά προφανώς! Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει στην πιάτσα κάτι καλύτερο από τον Ρόμπερτς. Του Ρόμπερτς ένα παιχνίδι παίζω και στα επόμενα …παίζω και μαθαίνω βλέποντας.

Κάτι καλύτερο από τον allou fan park Τόμπσον! Και αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο αγωνιστικά –άντε να το δεχθώ- θα υπάρχει σίγουρα όμως κάτι καλύτερο σε νοοτροπία.

Υπάρχουν παίκτες «μικρότερης» αξίας με κίνητρο , με διάθεση να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Το έχει ανάγκη αυτό ο Ολυμπιακός, το ίδιο με τις αξίες.

Γιατί στον τομέα της νοοτροπίας το σύνολο παρουσιάζεται σε αρκετά παιχνίδια φέτος ελλειμματικό. Κι ‘ αυτό δεν έχει να κάνει δυστυχώς μόνο με τους ξένους!

Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει στην ομάδα και μάλιστα ΤΩΡΑ! Τι να τους κάνεις απ’ εδώ και εμπρός παίκτες που δεν υπολογίζεις ή έστω δεν τους υπολογίζεις στον βαθμό που τους υπολόγιζες ;

Πόσο ψηλά είναι ικανοί να φτάσουν, όταν τους δόθηκαν τόσες ευκαιρίες τις κλώτσησαν και πήγαν χαμένες, όταν γνωρίζουν ότι έτσι κι αλλιώς είναι τελειωμένοι;

Άλλαξε τους λοιπόν και πήγαινε παρακάτω. Στείλε συγχρόνως το μήνυμα σε όλους. Ξένους , έλληνες , άπαντες! Ουδείς αναντικατάστατος!

Παίζεις; Ματώνεις; Μένεις ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα γιατί στο μπάσκετ δεν αγωνίζεσαι χωρίς αντίπαλο!

Δεν παίζεις; Έχεις απλώς συμμετοχή κι όχι παρουσία; Φεύγεις!!!

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα είναι κυρίως η εικόνα. Δεν μπορεί στον τελικό να τερματίζει σε αντοχές ο Σπανούλης με εκατό βαλίτσες τρόπαια και διακρίσεις , ο ήδη καταπονημένος Στρελνιεκς , ο Μιλουτίνοβ και οι υπόλοιποι να το …παίζουν γαμπροί!

Τα πρόσωπα έχουν να κάνουν και με την νοοτροπία. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν να το προσέξουν στον Ολυμπιακό τώρα που μπαίνουν στην τελική ευθεία της σεζόν! Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ανάλογα φαινόμενα στους κρίσιμους αγώνες της Ευρωλίγκας που έρχονται.

Και αν δεν έχεις λάβει το μέτρα σου , τότε πολύ πιθανόν αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία να την βρεις μπροστά σου. Αντικατάσταση όσων αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν , και τρίξιμο δοντιών από προπονητικό τιμ και διοίκηση σε όσους μπορούν αλλά δεν αποδίδουν.

Μόνο έτσι η ομάδα ακόμα κι αν χάσει τρόπαια θα έχει κερδίσει σε χαρακτήρα και νοοτροπία. Κι ότι ενδεχομένως χάσει τώρα, θα το κερδίσει στο μέλλον!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!