Οι 15 «μεγαλύτεροι» παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (vol.1)!

Gazzetta team
Οι 15 «μεγαλύτεροι» παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (vol.1)!

bet365

Η μπασκετοπαρέα του gazzetta.gr αποχαιρετάει το 2017 με μία επετειακή «κρασοκατάνυξη» και ψηφίζει τους 15 «μεγαλύτερους» παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, από το 1987 μέχρι και σήμερα. Να 'μαστε καλά, να «τσουγκρίζουμε» και να πίνουμε στην υγειά των μεγάλων στιγμών...

Η ιδέα είχε πέσει στο τραπέζι από καιρό, με «προτεργάτη» -ποιον άλλον;- τον κ. Παπανδρέου που έχει εμμονή με τις λίστες και τα Top10 κάθε είδους, εποχής και... λογικής!

Του πήρε σχεδόν 2 χρόνια, αλλά τα κατάφερε!

Χρειάστηκαν ακριβώς 57 emails, ατέρμονες συζητήσεις, πάμπολλες διαφωνίες και αναβολές, αλλά το τελείωμα της χρονιάς από την μία και το δέλεαρ του «ρεβεγιόν» στο Chefi από την άλλη, έμοιαζε ως το ιδανικό timing για μία επετειακή εκπομπή, που θα μας γυρίσει όλους αρκετά χρόνια πίσω και θα μας κάνει όλους να εκτιμήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι πορεία έχει διαγράψει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια. Μα πάνω απ' όλα, πόσο μεγάλους παίκτες είχαμε την τύχη να χαρούμε στα ελληνικά γήπεδα...

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, ο Βασίλης Σκουντής, ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Γιάννης Ντεντόπουλος (τον «έφαγαν» τα ταξίδια), ο Αντώνης Καλκαβούρας, ο Κωνσταντίνος Μελάγιες και ο Βασίλης Παπανδρέου, «έβαλαν τα καλά τους» και με κάθε... επισημότητα, σας παρουσιάζουν το -δικό τους- Top15 στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, από το 1987 και μετά!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι επιλογές μας είναι υποκειμενικά αντικειμενικές και τα κριτήριά μας (με τυχαία αναφορά) είναι τα εξής:

Ατομικοί και Ομαδικοί Τίτλοι

Προσωπικά «κατορθώματα»

Η «κληρονομιά» που άφησαν πίσω τους

Επίδραση στο παιχνίδι

Πόσο κόσμο έκαναν να πάει στο γήπεδο για «χάρη» τους

Μπασκετικές στιγμές που έμειναν στην ιστορία

Επίσης, κρίνουμε τους εν ενεργεία παίκτες σαν να (κούφια η ώρα που τα ακούει) σταματούσαν την καριέρα τους απόψε το βράδυ, ενώ μας αφορά αποκλειστικά η καριέρα τους ως παίκτες.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και... ξεκινάμε με το 1ο μέρος ενός μυθικού μπασκετικού Top15!

Το 2ο μέρος έρχεται στις 30 Δεκεμβρίου και το 3ο, με το Top5, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ενώ την 1η Ιανουαρίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αναλυτικά τι ψήφισε το κάθε μέλος της «Μπασκετοκουβέντας» και βέβαια θα μπορέσετε να πάρετε μέρος στο poll και να κάνετε τις δικές σας επιλογές!

Απολαύστε τους...

Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο Chefi για τη φιλοξενία, τη γιορτινή διάθεση, το άψογο φαγητό και τα... Beaujolais Nouveaux, που αδειάσαμε!

Chefi: Περικλέους 31, Χαλάνδρι.

Πληροφορίες στο www.chefi.gr, στο [email protected] και στο τηλ. 210 6815 774.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα