Νίκησε με τον τρόπο που φοβόταν ότι θα χάσει

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Νίκησε με τον τρόπο που φοβόταν ότι θα χάσει

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει στον απόηχο του πρώτου ντέρμπι για αυτά που είδε, αυτά που περίμενε κι αυτά που περιμένει στη συνέχεια από τους δύο αιωνίους.

Μετά από τα φιλικά της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, όλοι είχαν εστιάσει στην έλλειψη συγκέντρωσης στο τέλος των αγώνων και στο πως η ομάδα του Πασκουάλ ξόδευε τις διαφορές που έχτιζε. Η κλασική γκρίνια είχε ήδη αρχίσει και προσωπικά για τον Καταλανό και για την ομάδα γενικότερα. Για να σας πω την αλήθεια, ένα πράγμα μου έδινε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Το περιστατικό στην Μόσχα, το κράξιμο στους 4 και ειδικά στον Καλάθη με τη στέρηση του αρχηγικού αξιώματος, έχρηζε απαντήσεων. Ποιοί πήραν το ντέρμπι; Οι 3 ξενύχτηδες, ο Γκιστ, ο Ρίβερς και βέβαια ο άνθρωπος που δεν πρέπει ποτέ να επαινείς, δεν πρέπει ποτέ να νιώθει “άνετος”, λειτουργεί πάντα καλύτερα με το κράξιμο και την αμφισβήτηση, ο Νικ Καλάθης.

Βέβαια δεν είναι όλα καλά στον Παναθηναϊκό. Με προβλημάτισε πολύ η εικόνα των ψηλών σε σχέση με την περιφέρεια, με προβλημάτισαν η έλλειψη προθυμίας για μάχη στη ρακέτα από τον Σίγκλετον, το αλλοπρόσαλλο ώρες ώρες ball handling του Παππά, η μη προσαρμογή του Βουγιούκα και οι non factors Ντένμον και Όγκουστ. Αυτό που με καθησυχάζει είναι ο κύριος στην άκρη του πάγκου. Δεν μπορεί να μην τα βλέπει εκείνος κι αν δεν τα βλέπει, τότε εγώ κάνω λάθος, όχι αυτός.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βλέπω, γιατί πρέπει να ταράζεται. Φαίνεται αρκετά στρωμένη ομάδα, πολύ αθλητική, πολύ πιο ζυγισμένη μέσα έξω από τον Παναθηναϊκό, έπαιξε χωρίς δυο σημαντικότατους παίκτες στην ίδια περίπου θέση, ειδικά χωρίς τον Σπανούλη που πάει βαθιά στο ζωγραφιστό, χωρίς να φοβάται επαφές και χωρίς να φοβάται να “μιλήσει” στο τέλος. Τις αστειότητες περί Σφαιρόπουλου τις προσπερνώ απλά.

Φυσικά στο περιστατικό με τον Παπανικολάου ο Σφαιρόπουλος έχει απόλυτο δίκιο και επιτέλους Κώστα Παπανικολάου μετά τη συγγνώμη για το νταβαντούρι με τον Ρίβερς, μετά τη συγγνώμη για την κορδέλα του Σίγκλετον, μετά τη συγγνώμη για προχτές, αποφάσισε να παίξεις και λίγο μπάσκετ. Ο λόγος βέβαια που ο Παπ την πάτησε προχτές, ήταν το άδειο γήπεδο. Σιγά μην ακούγονταν τα γαλλικά με 10000 Ολυμπιακούς μέσα στο ΣΕΦ. Ένιωθε και σαν σε προπόνηση ο Σφαιρό τον έστειλε, όπως πολλάκις γίνεται στα φιλικά διπλά.

Θα μoυ επιτρέψετε μερικά διάσπαρτα σχόλια. Η απόδοση ή μη συμμετοχή στην εξέλιξη του ντέρμπι των Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρη, Αγραβάνη, Μπόγρη, Παππά, Βουγιούκα, Μήτογλου και Όγκουστ ίσως εξηγεί πολλά για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής μας Ομάδας. Ο Μακλίν και ο Τόμπσον μου άρεσαν πάρα πολύ. Δεν περίμενα τόσο κακό τον Στρέλνιεκς. Κρις Σίγκλετον δεν ξεβάφεις, μπορείς να σπρώξεις και σπρωχτείς άφοβα. Ο Γκιστ, Λάσμε θα λέει και θα κλαίει. Η λάθος πάσα του Μάντζαρη στο τέλος ήταν αποκαρδιωτική κι όχι τόσο μαγκιά το κλέψιμο του Καλάθη. Ο Αντετοκούμπο ήταν παραπάνω από “τίμιος” και για το τρίποντο και για το αεροπλανικό follow και κυρίως για το σπρώξιμο προς όλους.

Ελάτε τώρα στα αγαπημένα μας. Διαιτησία. Πάμε από το τέλος. Στην φάση του Μακλίν είναι ξεκάθαρο φάουλ. Με απογοητεύει το ότι οι διαιτητές ενός ντέρμπι “δεν βλέπουν” το τσεκούρωμα στο χέρι. Ο Ολυμπιακός σε αυτή την φάση δεν έχασε το ματς, έχασε μια ευκαιρία να το ισοφαρίσει. Νωρίτερα φάουλ σε Σίγκλετον, φάουλ και στο σορτσάκι του Παππά. Δε λέει κάτι, κακές αποφάσεις. Γενικά μιλώντας ο Παναθηναϊκός δεν παίζει σωστά τα φάουλ που έχει να δώσει κι ο Ολυμπιακός παίζει άμυνες συχνά στα όρια του φάουλ και μερικές φορές της μήνυσης. Σπρωξίματα, τσεκαρίσματα, επαφές στα χέρια είναι κανόνας του. Όταν βρίσκει διαιτητές μπόσικους όλα καλά, θα χάνει δύσκολα. Όταν οι διαιτητές αποφασίσουν να σφυρίξουν, θα κρέμεται από την ευστοχία στις βολές του αντιπάλου.

Απολαυστικός Γιώργος Λημνιάτης στο σχόλιο του αγώνα. Οξυδερκής, ευφυέστατος, συγκεντρωμένος με χιούμορ τόσο όσο. Αν ήταν και πιο σούξου μούξου, μάλλον θα είχε πάγκο. Πολύ καλό δίδυμο με τον “μάστορα” Σκουντή στις μεταδόσεις, απόλαυση για μας τους καναπεδάκηδες.

Το ματς και το αποτέλεσμα δεν έκριναν τίποτα μα τίποτα απολύτως. Πολύ νερό στο μύλο ακόμα του πρωταθλήματος, όχι και πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα μπροστά στο grand opening της Euroleague. Είπα Euroleague; Το official partnership του gazzetta με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό. Με Σκουντή, Παπαδογιάννη, Καλκαβούρα, Μελάγιες, Ντεντόπουλο και Παπανδρέου βεβαίως βεβαίως, η Euroleague ήρθε πράγματι σπίτι της. Καλή μας διασκέδαση! Το θυμάστε, ότι το μπασκετάκι είναι διασκέδαση έτσι;

Υ.Γ. Λίγη καζούρα μου επιτρέπετε στο τέλος; Αρχίζω να πιστεύω ότι το Κ Σ πριν το Ρίβερς σημαίνει Κοίτα Σφαιρόπουλε. Δεν εξηγείται αλλιώς, το πως σεληνιάζεται ο “Ποτάμης”.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.