Τα 7 projects που… φλερτάρουν με την «εκτόξευση»! (vids)

Νίκος Καρφής
Τα 7 projects που… φλερτάρουν με την «εκτόξευση»! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε επτά περιπτώσεις ταλαντούχων παικτών, οι οποίοι έχουν τον… χώρο φέτος να «εκτοξευθούν» αγωνιστικά και να... χτίσουν για τα επόμενα χρόνια.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Για έναν νεαρό παίκτη που έχει τουλάχιστον 10 χρόνια ανταγωνιστικού μπάσκετ μπροστά του, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όταν η ομάδα στην οποία αγωνίζεται δεν έχει την ποιότητα να του δώσει την ώθηση και τις εγγυήσεις που χρειάζεται. Πολλές φορές δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τις πιθανότητες της για να φτάσει στην postseason.

Έτσι κάποιοι ταλαντούχοι τύποι είναι αναγκασμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να γίνουν οι ηγέτες των ομάδων τους και προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την δική τους βελτίωση, απαλλαγμένοι από συμπαίκτες-superstars που θα έκαναν τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από αυτούς. Πολλοί από αυτούς μέσα σε ένα μέτριο σύνολο θα ξεχωρίζουν σαν την… μύγα μες στο γάλα και θα μπορούν να ελπίζουν σε αγωνιστική «εκτόξευση». Το gazzetta.gr συγκέντρωσε επτά περιπτώσεις παικτών που πρόκειται να μας απασχολήσουν φέτος με τα καμώματα τους, αφού έχουν πρόσφορο έδαφος.

Ντέβιν Μπούκερ-Σανς

Περσινοί μέσοι όροι: 22.1 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ

Hλικία: 20 ετών

Μπήκε στη λίγκα και αμέσως όλοι κατάλαβαν πως το επιθετικό ρεπερτόριο του είναι εντυπωσιακό. Ένας γεννημένος σκόρερ στον οποίο σε αυτή τη στιγμή της καριέρας του κάνει καλό που δεν είναι σε κάποια δυνατή ομάδα, αλλά στους κακούς Σανς. Είναι μικρός ακόμα, όμως θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας. Πέρυσι κατάφερε να φορτώσει με 70 πόντους το καλάθι των Σέλτικς, στέλνοντας στην ουσία το μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει.

Η επίδραση που έχει στο παιχνίδι των «ήλιων» είναι μεγάλη και με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε να δούμε που θα φτάσει τη νέα σεζόν. Η έλλειψη ενός superstar στο Φοίνιξ, θα τον βοηθάει να παίρνει περισσότερες προσπάθειες και να δείχνει κάθε βράδυ το τεράστιο ταλέντο του. Είναι θέμα χρόνου να παίξει σε All Star Game.

Ρούντι Γκομπέρ-Τζαζ

Περσινοί μέσοι όροι: 14 πόντοι, 12.8 ριμπάουντ, 2.6 μπλοκ

Ηλικία: 25 ετών

Κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα σε άμυνα και επίθεση. Εκπληκτικός ριμπάουντερ. Από τώρα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους rim protectors στο NBA. Μετά την φυγή του Χέιγουορντ για την Βοστώνη, θα είναι το Νο. 1 των Τζαζ και σίγουρα θα έχει περισσότερο χώρο στην επίθεση να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό μπορεί να είναι μια συμμετοχή στο All Star Game, αφού ο Γάλλος ήδη συγκαταλέγεται στους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του ΝΒΑ.

Για άλλη μια σεζόν θα κρύβει τον… ήλιο στους αντιπάλους, καθώς η ικανότητα του στα μπλοκ είναι αξιομνημόνευτη. Φοβερό wingspan, ένα… σκιάχτρο στη ρακέτα των Μορμόνων έτοιμο να τιμωρήσει, όποιον αποφασίσει να πατήσει στην… περιοχή του. Mεγάλο φαβορί για το βραβείο του αμυντικού τη χρονιάς. Τέλος η έλευση του Ρούμπιο θα τον βοηθήσει να βελτιώσει το παιχνίδι του στο post και να παίξει πολλά pick n roll.

Κρίσταπς Πορζίνγκις-Νικς

Περσινοί μέσοι όροι: 18.2 πόντοι, 7.2 ριμπάουντ, 2 μπλοκ

Ηλικία: 22 ετών

Ο Καρμέλο έφυγε από την λαμπερή, αλλά και τόσο αγχωτική για κάθε παίκτη Νέα Υόρκη και πλέον το βάρος πέφτει στον άνθρωπο που όταν διαλέχτηκε στο draft, αποδοκιμάστηκε από τους φίλους των Νικς. Όμως οι εμφανίσεις του απέδειξαν πόσο βιάστηκαν, όσοι τον γιούχαραν εκείνο το βράδυ στο draft.

Oι περισσότερες επιθέσεις των Νικς θα ανήκουν σε αυτόν. Μπορεί να απειλήσει από μακριά, έχει την δυνατότητα να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί, δεν φοβάται να τα αντιμετωπίσει τα θηρία μέσα στη ρακέτα, ενώ ξέρει τον τρόπο να σε κάνει… πόστερ αν βρεθείς στον δρόμο του. Επιθετικό… πολυεργαλείο που είναι έτοιμο για «εκτόξευση» φέτος. Σουτάρει εκπληκτικά για το ύψος του, είναι καλός χειριστής της μπάλας και ήδη πολλοί τον συγκρίνουν με τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι. Το καλοκαίρι προπονήθηκε για λίγες μέρες με τον Γερμανό. Λέτε να κοπιάρει μερικές από τις κινήσεις του;

Ντι Άντζελο Ράσελ-Νετς

Περσινοί μέσοι όροι: 15.6 πόντοι, 4.8 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ

Ηλικία: 21 ετών

Περίμεναν πολλά από αυτόν, όμως στους Λεικερς ποτέ δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες και θυσιάστηκε για να πάρει τα… κλειδιά ο Λόνζο Μπολ. Φέτος θα έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει δείγμα του ταλέντου του, αφού θα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ, τους Νετς. Είναι μακράν ο πιο ταλαντούχος παίκτης τoυ συλλόγου και στο Μπρούκλιν σκοπεύουν να… χτίσουν γύρω από αυτόν.

Κακά τα ψέματα οι Νετς μόνο με θαύμα θα μπουν στα playoffs (ίσως ούτε με αυτό) και η μόνη φωτεινή εικόνα μέσα στην μαυρίλα μπορεί να είναι η εξέλιξη του Ράσελ και η μετατροπή του σε παίκτη που θα μπορέσει να... πατήσει πάνω του η ομάδα στα επόμενα χρόνια. Θα είναι αποτυχία αν τελειώσει τη σεζόν με λιγότερους από 20 πόντους ανά αγώνα.

Βίκτορ Ολαντίπο-Πέισερς

Περσινοί μέσοι όροι: 15.9 πόντοι, 2.6 ασίστ, 4.3 ριμπάουντ

Ηλικία: 25 ετών

Ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Ορλάντο, αλλά η μεταπήδηση του στην Οκλαχόμα τον κράτησε στάσιμο και δεν του έδωσε την δυνατότητα να εξελίξει το παιχνίδι του. Εκεί έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Ράσελ Ουέστμπρουκ για τον οποίο δούλευε όλη η ομάδα. Ο Ολαντίπο δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να δείξει τα θετικά του στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο Ορλάντο.

Η Ιντιάνα ίσως τον επαναφέρει και πάλι στον σωστό δρόμο. Μπορεί να εξελιχθεί σε σωτήρια επιλογή. Οι Πέισερς κάνουν ένα νέο ξεκίνημα χωρίς τον Πολ Τζορτζ φέτος και βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι ευεργετική για τους νεαρούς παίκτες της για να βγουν μπροστά σε μία σεζόν που η λέξη playoffs είναι απαγορευμένη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στους Πέισερς υπάρχει και ο ταλαντούχος Μάιλς Τέρνερ, ο οποίος πέρυσι έκανε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Μπάντι Χιλντ-Κινγκς

Περσινοί μέσοι όροι: 10.6 πόντοι, 1.5 ασίστ

Ηλικία: 23 ετών

Οι Πέλικανς τον έστειλαν στους Κινγκς με σκοπό να δημιουργήσουν το καλύτερο δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ (Κάζινς-Ντέιβις). Την περσινή χρονιά φανέρωσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία του επιθετικού του παιχνιδιού, τα οποία κάνουν τους ανανεωμένους «Βασιλιάδες» να αισιοδοξούν. Το Σακραμέντο θα μπει στη regular season χωρίς το παραμικρό άγχος για μεγάλα πράγματα, αφού ελάχιστοι περιμένουν καλή πορεία από την ομάδα.

Το tanking είναι σχεδόν σίγουρο, όπως και η ελευθερία του Χιλντ να πάρει αρκετές προσπάθειες, οι οποίες θα του επιτρέψουν να πλησιάσει τους 20 πόντους μέσο όρο. Αν δουλέψει σωστά, μπορεί σε 5 χρόνια να θεωρείται superstar. Το ταλέντο δεν του λείπει.

Ντένις Σρέντερ-Χοκς

Περσινοί μέσοι όροι: 17.9 πόντοι, 6.3 ασίστ

Hλικία: 24 ετών

Η Ατλάντα βάζει υποψηφιότητα για να είναι η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ. Αυτό σημαίνει πως το ρόστερ δεν διαθέτει την ποιότητα του παρελθόντος (κάποτε στην ομάδα υπήρχαν οι Τιγκ, Τζο Τζόνσον, Μίλσαπ, Χόρφορντ), ενώ έχασε και τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Έτσι ο Ντένις Σρέντερ έχει μείνει μόνος του να κρατάει τις… Θερμοπύλες (με μικρή βοήθεια του Μπέιζμορ).

Άρα θα είναι δύσκολο να μην εκτοξεύσει τους μέσους όρους του σε πόντους και ασίστ, αφού όλο το παιχνίδι των «γερακιών» θα περνάει από τα χέρια του. Οι Χοκς θα περιμένουν ένα καλό pick στο επόμενο draft και φυσικά προσδοκούν να δουν τον Γερμανό «διαβολάκο» να ανεβαίνει επίπεδο για να ετοιμάζει το… έδαφος για τα μελλοντικά αστέρια που θα έρθουν από το draft.

 

NBA Τελευταία Νέα