Μπάρλοου: «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, για να μην μπω σε αεροπλάνο»!

Κάτια Πετροπούλου
Μπάρλοου: «Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, για να μην μπω σε αεροπλάνο»!
Ο Κέλσι Μπάρλοου μιλάει στο gazzetta.gr για την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, την ατομική του επίδοση και τον αντίπαλο που θα ήθελε να συναντήσει στους «4».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μαυροβούνιο – Δανία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Είχε δείξει το καλό του πρόσωπο στα φιλικά, το έβγαλε και στα επίσημα!

Ο Κέλσι Μπάρλοου πάτησε παρκέ για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους κόντρα στο Ρέθυμνο (33:14) και οδήγησε την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ολοκληρώνοντας το ματς με 16 πόντους (2/4δ., 3/5τρ., 3/4β.), 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Οι Κρητικοί κόντραραν τους «κιτρινόμαυρους» πολύ καλά στο πρώτο μέρος του αγώνα, έχοντας τον Στέφαν Μούντι σε πολύ καλή ημέρα (25π.), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να τον περιορίσουν μόλις στους 2 πόντους στο δεύτερο 20λεπτο και να αυξάνουν διαρκώς την διαφορά στο σκορ.

Ο γκαρντ/φόργουορντ της «Βασίλισσας» μίλησε στο gazzetta.gr με το τέλος της αναμέτρησης κι έκανε το σχόλιό του: «Είχαμε αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο και στην Κύπρο, οπότε ξέραμε κατά κάποιο τρόπο τι θα συναντήσουμε. Έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο 20λεπτο, αλλά στο δεύτερο καταφέραμε και περιορίσαμε τον Μούντι και κάποιους άλλους παίκτες. Μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα στην επίθεση και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Οι βασικοί και όσοι ήρθαν από τον πάγκο, όλοι έπαιξαν και βοήθησαν», ενώ πρόσθεσε για την συνέχεια: «Θα γίνουμε καλύτεροι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, μόλις άρχισε η σεζόν. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά δώσαμε ένα καλό παράδειγμα για το τι θέλουμε αμυντικά».

Σχετικά με την επίδοσή του, φάνηκε έκπληκτος μεν, ικανοποιημένος δε! «Είναι τρελό! Νόμιζα πως έχασα πολλά σουτ, οπότε προσπάθησα να κυκλοφορώ την μπάλα και να βρω τους συμπαίκτες μου. Τελικά με βρήκαν κι εκείνοι και πέτυχα κάποια τρίποντα κι έγινε ό,τι έγινε».

Ήταν αυτή η εμφάνιση της ομάδας ένα... προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, και στο πρωτάθλημα; «Νομίζω πως ναι! Αν συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια εικόνα επιθετικά και να παίζουμε ασφυκτική άμυνα, χωρίς να αποσυγκεντρωνόμαστε και να μένουμε στο παιχνίδι, θα τα πάμε πολύ καλά», είπε αισιόδοξα ο Μπάρλοου.

Πλέον, ο αντίπαλος στους «4» θα γίνει γνωστός μέσω κλήρωσης. Ο 26χρονος αθλητής, όσο κι αν είναι πολυταξιδεμένος, κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, μάλλον δεν τα έχει και πολύ καλά με τα αεροπλάνα, αφού υποστήριξε με πολύ χιούμορ: «Δεν έχει πολλή σημασία ποιος θα είναι αντίπαλος. Θα προτιμούσα Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, γιατί δεν μου αρέσει και πολύ να μπαίνω σε αεροπλάνα (γέλια)! Οπότε θα ήθελα έναν από τους δύο, μόνο και μόνο για λόγους ταξιδιού. Αλλά, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, ειλικρινά δεν έχει σημασία. Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη, οπότε θα μου άρεσε να βρεθώ ξανά εκεί».

Το Σάββατο (07/10, 17:00) ο γιος του Κεν Μπάρλοου θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα, τα Τρίκαλα, για την πρώτη αγωνιστική της Basket League. Ο ίδιος έμοιαζε πολύ χαρούμενος στην ιδέα πως θα δει ξανά οικεία πρόσωπα: «Είναι πολύ κουλ που θα είναι το πρώτο παιχνίδι μαζί τους! Ξέρω πως προετοιμάζονται καλά για να έρθουν εδώ. Θα γίνει ένα καλό ματς. Θα είναι πολύ όμορφο που θα δω ξανά κάποιους ανθρώπους από την ομάδα».

Όσο για την Εστουδιάντες που θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (10/10), στην πρεμιέρα του Champions League στο ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Δεν ξέρω πολλά γι' αυτούς. Δεν λέω ότι δεν με απασχολεί, αλλά κοιτάμε ένα πράγμα την φορά. Θα δούμε τα σχετικά βίντεο και θα κάνουμε την προετοιμασία μας ανάλογα».

Τέλος, στόχοι δεν υπάρχουν μόνο αγωνιστικά, αλλά και έξω από το παρκέ. Κι ένας από αυτούς είναι να έρθει και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, όπως ανέφερε. Βέβαια πιστεύει πως πρέπει να υπάρχει αυτό το «πάρε-δώσε»: η ομάδα να νικάει, για να προσελκύεται ο κόσμος. «Αυτός είναι ο στόχος. Όσο περισσότερο νικάς, τόσο περισσότερος κόσμος θα έρχεται. Έτσι πάει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα